Aranızdan "Intel pişmanlıktır." diyen biri çıkar mı?

• Konuyu başlatan Silinen üye 94679
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 92
  • Görüntüleme 7.774
@Shimada Sensei arkadaşa katılıyorum. İşlemcinin oyunlarda çokta bir önemi yok. Ekran kartını besleyebiliyorsa FPS az çok aynı olur. Şu an oyun için İ9 veya R9 gibi işlemcileri almak saçma geliyor bana. İ3-9100F, i5-9400F, R5 1600, 3600 gibi 200 dolar fiyatı geçmeyen işlemciler 4K'da bile gayet yeterli. Şu videoyu da kanıt olarak buraya koyayım:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

@stevesm1221

CPU kullaniminda muazzam fark var yalniz. 9100F bazi oyunlarda %100 kullanima ulasmis. Islemci agirlikli oyunlarda cuvalliyor :D

Tabii fiyati göz önünde bulunduracak olursak yine fena sayilmaz.
Doğru söylüyorsunuz. Ben bu videoyu örnek amaçlı olarak attım zaten. Demek istediğim şey 500-1000 dolar arası işlemcileri sadece oyun için almak bana saçma geliyor. En iyisinden bi İ5-9400F R5 3600 almak daha mantıklı geliyor :).

Günümüzü baz alarak işlemci anlamında "pişmanlıktır." demek pek mümkün değil. Birbirine denk klasmanda kıyaslandığında AMD ve Intel işlemcilerin arasında 1-2 FPS ve ücret farkı dışında fark kalmadı. AMD tarafında bütçe korunabilirken, Intel tarafında uzun soluklu kullanım söz konusu (kendi işlemcim 3570K 2013'ten beridir.).
GPU'ya girmek istemiyorum. AMD bu kulvarda Nvidia ile rekabet halinde ve arada 2 boy fark var.
Kısa süre sonra kompakt GPU olarak Intel sahalara dahil olacak kim bilir belki de işleri büyütüp rekabete gaming ve render amaçlı devler ligine de dahil olur.

Intel pişmanlıktır, bilgisayar topladığım zaman Intel tercih etmeseydim daha uzun ömürlü ve güçlü bir bilgisayar sahibi olurdum.

İntel şuan neden alınmaz;
*İntel işlemci tercih ettiyseniz k ibaresi olmayan bir işlemci alırsanız overclock yapamazsınız.
* Z ibareli bir intel anakart almazsanız ram seçiminizde mhz 2666 üzeri hiçbir ram kullanamazsınız.
*Ryzen işlemcilere göre daha pahalı ama daha güçsüz.

Bunlar yüzünden kaybediyor intel amd de bir kısıtlama yok.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı