Artık çalışmak istemiyorum

Türkiye için ortalam 13 bin tl minimum geçim kaynağı ondada kendine hiç birşey alamıyorsun,
Agsari ücretten hesaplarsak saatine 12 tl tutar düşüyor, Ortalama avrupa ülkelerinde saatliğine minimum 9 dolar düşüyor, Şimdi 9 dolar 1 gün az çok doyuruyor seni.
Ama ona neyse diyorum 1 günlük maaş 100 200 tl, Peynir zeytin toplasan 100 150 tutuyor zaten, ayrıyeten 1 haftalık ihtiyaç :D Yani daha fazla tutuyor, Eşin sevgilinle yemek yemek istiyorsun, 100 150 nin aşağısında gelmiyor. Gerçekten çok garip. şu anda elinde arabası evi olanlar geneli eskiden almış oluyor ve Çoğu 2015 modeli geçmiyor :D
Evler desen 30 40 yıllık evler onlarda şimdi milyondan aşağı inmiyor yani bir ev yada araba almak istiyorsanız ticari zekanız olmalı ve uyanık olmalısın :D

Türkiye için ortalam 13 bin tl minimum geçim kaynağı ondada kendine hiç birşey alamıyorsun,
Agsari ücretten hesaplarsak saatine 12 tl tutar düşüyor, Ortalama avrupa ülkelerinde saatliğine minimum 9 dolar düşüyor, Şimdi 9 dolar 1 gün az çok doyuruyor seni.
Ama ona neyse diyorum 1 günlük maaş 100 200 tl, Peynir zeytin toplasan 100 150 tutuyor zaten, ayrıyeten 1 haftalık ihtiyaç :D Yani daha fazla tutuyor, Eşin sevgilinle yemek yemek istiyorsun, 100 150 nin aşağısında gelmiyor. Gerçekten çok garip. şu anda elinde arabası evi olanlar geneli eskiden almış oluyor ve Çoğu 2015 modeli geçmiyor :D
Evler desen 30 40 yıllık evler onlarda şimdi milyondan aşağı inmiyor yani bir ev yada araba almak istiyorsanız ticari zekanız olmalı ve uyanık olmalısın :D
Eski insanlarımıza bakarsak çoğu esnaf imkanlar olmadığı için öyleydi malesef. ama şimdi imkanlar olduğu halde, ısrarla gelişim için kimse uğraşmıyor ya Meslek lisesine gidiyor çocuk, çocuktaki bütün ışıltı gidiyor yeteneğine göre yönlendirilmiyor ha tamam yönlendirilse bile sistemde öyle birşey yok. Meslekte çıkacak eleman en iyisi ya elektrik bilişim işlerinden bi elektrik mühendisi falan birşey oluyor ondada az para alıyor zaten. 10 saat ders 12 tanede ders çocukların kafası bunalıyor, Zorlanıyor ve ayrıyeten alanında kendini geliştirmek zorunda. Ama işinde iyi olsa bile sayısal olmadığı için çocuk hayatı boyunca olduğu yerde öylece kalıyor. İmkanım olduğu gibi yurt dışına yerleşeceğim ülkede yaşanmaz artık

Technopat Haberler

Geri
Yukarı