Aşı olmak orucu bozuyor mu?

Arkadaş, aşı olmak demek vücuda bir şeyin girmesi demek. Yani otomatikman oruç bozuluyor ama diyanet, "aşı orucu bozmaz." dedikten sonra kafam iyice karıştı. Aşı orucu bozuyor mu, bozmuyor mu?

Normalde bozması lazım vücuduna bir şey giriyor serum bozar mı mesela bozar ama bu pandemi olduğu için istisnai bir durum olabilir.
 
@403329 Hayatlarında başka ülkeleri görmemiş, aynı dinde olan ülkelerdeki din anlayışının/geleneklerin bile çok değiştiğine şahit olmamış olanlar büyüdükleri ufak mahalledeki kuralları "değişmez kesinlik" zannediyor... Burada kandilleri kutsal kabul edenleri diğer ülkelerdeki Müslümanlara bunu söylemeyi teklif ediyorum. Nasıl anında kafir oluyorsunuz hepsinin gözlerinde görün.
 
Diyanet'e göre Faiz'de helal ama sadece toki Faiz'i o yüzden Diyanet'ten çok mezhebe mensup iseniz mezhep imamının dediklerini araştırın. Ama bilgi yok ise aşınızı olun. Sonradan kaza olarak tutarsınız oruç.
 
İşte aradığım yorumlardan birisiydi. Diyanetin bütçesini tartışan, verdiği fetvaları ve hutbeleri eleştiren insanlar kendilerine göre fetva veriyorlar. Vücuda fayda sağlayacak bir şeyin girmesi orucu bozar. Az önce yaptığım araştırmaya göre Hanefi Şafii Maliki ve Hanbeli mezheplerine göre de bozuyormuş. Sallayan sallayana. Sağlık bu bozmaz diyenler var kafanız mı güzel?
Keşke modlar da aynı şekilde düşünseydi de ban atmasalardı 😅
 
O zaman caiz oluyor değil mi?
Oruçlu şekilde aşı olacağınız güne başlayıp oruç sonrası tutmaya devam edin. Ramazan sonrası uygun bir günde de o gün için ister kaza deyin, ister nafile deyin, bir gün oruç tutun. Herhalde tüm Ramazan'ı tutan birisi olarak 1 gün daha tutmak sizi öldürmez. En kötü nafile tutmuş olursunuz.

Konu neden bu kadar uzuyor anlamıyorum. Belki 10 farklı görüş geldi. Birini kabul etmeyecekseniz niye konu açtınız?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı