Asıl sorun ekonominin kötü olması değil

Makaleler
1
Asıl sorun ekonominin kötü olması değil. Evet alım gücü çok düşük bir ülkede yaşıyoruz. Enflasyon çok fazla. Ama asıl sıkıntı elindeki paranın değersizleşmesi. Örneğin kendine hedef belirliyorsun 5 bin liraya bir şey alacaksın kötü olsa da ama o gelen fiyat artışları seni çok etkiler. Almak istediğini alamazsın. Ben para biriktiriyorum, telefon almak için ama 4100 liralık olan telefon bir anda 6000 lira oldu. Bu yüzden asıl sıkıntı gelen fiyat artışları. Şimdi diyen olacak ne alaka. Ekonomi kötü herkes zaten bunun farkında.

Asıl sorun ekonominin kötü olması değil. Evet alım gücü çok düşük bir ülkede yaşıyoruz. Enflasyon çok fazla. Ama asıl sıkıntı elindeki paranın değersizleşmesi. Örneğin kendine hedef belirliyorsun 5 bin liraya bir şey alacaksın kötü olsa da ama o gelen fiyat artışları seni çok etkiler. Almak istediğini alamazsın. Ben para biriktiriyorum, telefon almak için ama 4100 liralık olan telefon bir anda 6000 lira oldu. Bu yüzden asıl sıkıntı gelen fiyat artışları. Şimdi diyen olacak ne alaka. Ekonomi kötü herkes zaten bunun farkında.
Enflasyon dediğimiz şey zaten bu değil mi?

Bugünkü krizin ekonomik değil de bir siyasi kriz olduğunu halkın anlaması gerek.

Dolar neden artmıyor o halde? Bak çok çok basit bir soru.

Tek sıkıntı vergi, zam, ekonomi de değil cünkü kendi akıllarınca insanları "s**ak" yerine koyup troll diğer adıyla t ile başlayan k ile biten harf geciyorlar bize.

Arkadaş her sene bana tavsiye bilgisayar soruyordu artık bu sene sormayı bıraktı. Herkes umudunu kesmiş durumda. Dış ülkelerde doğum gününde araba verilen 15 yaşındaki çocuklar TR düzeninde 1 oyun almakta zorlanıyor. Umarım yeni nesil ve ebeveynler seçim yaparken bunları göz önünde bulundururlar. İsterseniz 20 30 bin lira asgari ücret alın. Alım gücünüz değişmeyecek.

Bugünkü krizin ekonomik değil de bir siyasi kriz olduğunu halkın anlaması gerek.
Hayır, hükumet partisinin bu süreçte devraldığı büyük bir ekomonik kriz vardır ve günümüzde durumların bu kadar kötü olmasına rağmen hala utanmadan bu krizi üstleniyorlardır. Sırtlarında görünmez ağır bir yüktür ve 6 sıfır atıp 7 sıfır eklemeyi ve buna nazaran maaşların yıllık çeyrek sıfır bile değerlenmemesi bir muammadır.
6 sıfır atıp 7 sıfır eklemeyi ve buna nazaran maaşların yıllık çeyrek sıfır bile değerlenmemesi bir muammadır.
20 yıllık süreci göz önünde bulundurun ne demek istediğimi anlayacaksınız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı