Assassin's Creed Serisi Enleri

Hocam bana göre Assassins Creed Revelations. Hikayesi İstanbul'da geçmesi beni ayrı mutlu etti. Daha 1 ay önce tekrar bitirdim oyunu.
Şu gemi ile Kapadokyaya gidilen oyun mu? 😂 Evet güzel oyun içinde inanılmaz mantık oyunları felan var.
 
Şu gemi ile Kapadokyaya gidilen oyun mu? 😂 Evet güzel oyun içinde inanılmaz mantık oyunları felan var.
Ac serisini oynuyorsan belli bir gerçekçilik seviyesinden sonrasını çokta takmaman gerekiyor. Seri baştan sona gerçek dışı olaylar içeriyor.
En iyi kötüye nasıl brootherhood yazdın haytan kenway varken
Ben Cesare Borgia ile olan savaşta daha çok hypelanmıştım. Kitaptaki sözler, ve aklımda kurduğum sahnelerde oyunda birebir canlanınca "En iyi kötü"ye Ac Brotherhood yazdım. Haytham Kenway'e çok fazla ısınamadığım için listeme eklemedim.
Katılıyorum ama AC3'ü oynaması en keyifli olan a Unity'nin yanına eklerdim. Ağaç tırmanma mekanikleri çok hoşuma gidiyor. (Tüm oyunları oynadım)
Ac3'te açık dünya olaraktan pek fazla takılmamıştım. Ac Unity yazmamın sebebi:
- Parkur mekanikleri beni büyülemişti
- Oyundaki "blok yap,herkesi kes" mekaniği kaldırılmıştı
- Gizliliğin ve suikast yapmanın önemi artmıştı
- Renk paleti çok cıvıl cıvıl olmasa da grafikleriyle tok tutacak seviyedeydi
- Kan efektleri, her öldürmede farklı silaha göre, farklı hareketler harikaydı
- Kendi stilini seçmek için 1000lerce kombinasyon yapabilir(Başlık, Pantalon, göğüslük, silahlar, tüfekler, bombalar vb.)
- "Toplumsal olaylar"la oyunun dinamik kalması sağlanmış.
- Hikâyesini hiç sevmedim (Olumsuz eleştirim)
- Buglarla karşılaşmadığım için listeye ekleme gereksinimi duymuyorum.
- Oyun hala bende var ve hala ara ara girip parkur yapıp birkaç kişiyi kesip çıkıyorum.
Katılmadığım çok şey var kişisel görüşünüz sonuçta, ama Ac sersinin gördüğü en kaliteli Villain Haytham Kenwaydir. Karakter ne zaman ağzını açsa "acaba doğru taraftamıyız?" diye sorgulatıyor.

Brtotherhood'dakinin adını bile hatırlamıyorum. Haytham'a yaklaşabilen bi Deimos ve Starrick var Deimos yeteri kadar gözükmüyor Starricklede o kadar iyi bir savaş yapmıyoruz.

En sevdiğim Ac Oyunu Odyssey.
Valhalla dışında tüm seriyi oynamış biri olarak oynanması gerekenler:
Ac Odyssey
Ac 4 Black Flag
Ac Syndicate
Ac 2
Ac Brotherhood

Oynamaya gerek bile olmayanlar:
Ac 3 (Haythamın kısmını oynayıp bırakabilirsiniz)
Ac Unity
Ac 1
Ac Revelations
Ac Origins
AC Odyssey oynarken sıkıldım, Ac 4'ü 2 kere bitirdim gayet iyiydi.(Her ne kadar harika hikayeye sahip olabilecekken karakterlerin geçmişi yansıtılmadığı ve mantık hataları içerdiği için ortalama olan oyun) Ac Syndicate, AC Unity'nin DLCsi gibi lanse edilse de gayet güzeldi. Ac2'den bahsetmeme bile gerek yok çünkü en sevdiğim hikayeye sahip olan Ac oyunu. (ayrıca gelmiş geçmiş en iyi devam oyunu benim gözümde). Brotherhood'ta ikonik sahnelerle hafızama kazınmış bir AC oyunu oldu benim için. Ac Unity gerçekten başarılı olacakken sebepsizce heba edilmiş bir oyun. (Ama yine de hala oynadığım tek AC oyunu)
Ac Origins, Hikayesi gayet güzeldi ve deve sürmek bana iyi hissettirmişti. Üstelik Assassin's'lerin kuruluşunu anlattığı için seride benim için ayrı bir yeri var. (AC Odyssey'i sevmememin sebebi AC evreninden bağımsız şekilde tanrısal bir evrene geçiş yapması) Ac rogue, "AC Unity tutar zaten, hadi şu PS3tekilere de amorti birşey verelim" kafasıyla yapılmıştır bir oyun. O oyunu da seviyorum çünkü hep Assassin's'lerin gözünden baktığımız hikaye bu sefer tapınakçıların gözünden bakılıyor.
İnsanlar neden Ac Revelations'ı sevmiyor anlamış değilim. Ben şahsen sırf Altair ve Ezio'nun sahnesi için 3 kere bitirmiştim. O yüzden en duygusal sona sahip oyun ac Revelations yazdım. Ayrıca Ezio "piece of Eden"i almayıp Desmond'la konuşunca... Bayaa duygulanmıştım. Çünkü muhtemelen AC serisine bir devam oyunu gelecekti (ben bitirdiğimde sadece Revelations'a kadar vardı) ama Ezio'nun olmayacağını bilmek beni üzüyordu 😟
 
AC unity, Syndicate,liberation hariç hepsini oynadım. Origin ile AC oyunları tamamen farklı boyuta geçmişti. Ama sanki origin bitmemiş bir oyun gibiydi bana göre. Odyssey ile sanki oyun tamamlanmış gibiydi. Valhalla odysseynin çok az fark olsada aynısı gibi hissettirdi bana. Muhtemelen en iyisi benim için brotherhooddur. Hikaye olarak oynanış olarak en sevdiğimdi. Ondan sonra odyssey derim herhalde. Zaten en çok odyssey oynadım aralarında o kadar uzundu ki tabi sıkılmadım desem yalan olur. Hikaye olarak oynadığım için AC serisini buglara pek takılmadım hiç bir zaman çünkü bana göre hikayesi çok iyi aslında hepsi birbiri ile bağlantılı bu arada İngilizce bilenler şu siteden hikayesini okuyabilir tüm oyunlarda asıl ana hikayeyi. 'Assassin's Creed' Timeline, Explained: From Ancient Civilizations and Greek Gods to Vikings and Pirates
 
Dostum senin listen elbette fikrine saygım var ama Odyssey neden sevmedin anlayamadım. Odyssey bana göre Valhalla'dan çok daha iyi ve keyifli. Valhalla'da ilk 30-40 saat keyifli geçti ancak sonra biraz hikaye ve harita açma görevlerinde tekrara bağladı. Odyssey ana hikayesi biraz dandik sayılır ancak yunan adaları ve manzaralar oldukça güzel. Belki fikrini değiştirir diye DLC'lerine bakmadıysan bakmanı tavsiye ederim. Ana oyundan daha zevkliler.
 
Oynanış mekanikleri olarak ac2 yi, brotherhood u vs yeni oyunlarla kıyaslamak yersiz olur. Arada 10 yıl var. Valhalla dan sonra gidip ac2 oynarsanız bu ne la dersiniz muhtemelen. Ama hikaye olarak ezio serileri ve korsanlıktan suikastçiliğe dönüşümü edward ın iç dünyası ve korsanlık çağıyla harmanlayıp sunan Black flag derim. Unity de kesinlikle dönemin ruhu şehirlere yansımamıştı bence, ruhsuz adam kalabalığıydı bolca. Revelations da yerel unsurları yansıtmada ciddi hatalar vardı ama yeniçerileri hiç unutmayacağım 👌
 
Kimse sevmesede assassin's creed 3 en sevdiğim. En donanımlı assassin's ( techizat olarak). Eziodan sonra kendime en yakın gördüğüm assassin's. Sonra alexios 😊😊
 
Herkesin görüşüne saygım sonsuz ama bari karşılaşmaya grafik karşılaştırması falan yazın tam olsun yoksa AC 1 için en kötü demek cidden bayağı tuhaf.

Esasiyun.
Haşhaşiyun.
Haşhaşin.
Assassin.

Kelimelerin hepsi bizi aynı yere götürüyor oyunların çıkış noktası olan ilham kaynağına. İlk oyunda bizi altair karşılıyor altaïr ıbn-la'ahad, hiç kimsenin oğlu altair.
Çocukluktan suikastçi tarikatinde olan karakter kontrol ettiğimiz diğer Assassinlerden 10 gömlek üstün olduğunu her fırsatta gösteriyor buna Ezio'da dahil 20'li yaşlarda Master Assassinlik alarak bunubalan en genç isim oluyor, Ezio'nun Master unvanını aldığı zaman altaire Legend'lik verilmesi, Apple of eden ile yaptığı fedakarlık, Ezio'nun 50 yaşında ulaştığı olgunluğa 24 yaşında ulaşması, diğer Assassinlerin sözde trajik hikayelerinin onun için hayat tarzı olması.

Nothing is true, everything is permitted mantığını tarikat için yeniden düzenleyen isimdir altair, Suikastcilerin ikinci , günümüz felsefesinin gerçek kurucusudur.

Evet kesinlikle AC Odyssey veya Valhalla gibi grafiklere sahip değil ama içersindeki el muallim ve altair diyalogları, genel felsefe ve tarikat işleyiş mantığını daha iyi açıklayan başka bir oyun yok tabii siz ben kılıç alıp herkesi keseyim falan diyorsanız o başka ama kazanova takılan Assassinler artık çok moda olduğu için ağırbaşlı hali, yaptığı sorgulamalar ve empati yeteneği ile en ideal Assassin modelini verip insanı o atmosfere sokan karakterdi.

Tabi yeni oyunlarla mısır'a kadar gittik tarihsel süreçte ama bunlar serinin devamlılığı için, genel anlamda her şey altairin dönemlerinde başladı yani ben rakip olarak hep bir templar ararım order değil.

Bu arada en kötü demek şöyle dursun kesinlikle bir oyundan ne aradığınızla ilgili ama suikastçiliği en iyi anlatan oyun brotherhood mu ? Ac 3 te Achilles ile eğitim ve gelişme var, ac 1 karargahlarında doğduğu yerde çıkış noktasında geçiyor ac 4 bile kısa süreli dış gözle bakıyoruz suikastçi tarikatına ama brotherhood nedir ya iki matmazel bir hırsız ekleyince bunlar suikastcilik mi oldu , oblivionda Morrowinde bile olan lonca mantığını skyrimde görüp bak neler gelmiş oyuna denilmiş gibi hissettim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı