ASUS kaynaklı anakart yanması durumunda yasal haklar nedir?

xbea

Kilopat
Katılım
1 Mayıs 2020
Mesajlar
5.587
Makaleler
1
Çözümler
16
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar merhaba. İmzamdan da görüldüğü üzere ASUS ROG G15 2020 model bir dizüstü bilgisayara sahibim. Cihazım 1-2 hafta önce arızalandı ve hiçbir şeye tepki vermiyordu. Bende garanti servisine gönderdim. İçindeki fabrika çıkışlı gelen sıvı metal macun akmış ve anakart kısa devre yaparak yanmış. Bu durumda ben güvenlik etiketini hiç sökmediğim ve işlemci soğutucu bloğunu da hiç açmadığım halde "kullanıcı hatasi" dediler. Bende KVK teknik servisine gidip cihazın neresinde benim hatam olduğunu sorduğumda "cihaza siz veya başka biri sıvı metal uygulamış ve o akmış, bu yüzden" dediler. Bende kendilerine modelin fabrika çıkışı sıvı metal içerdiğini anlattım ve göndermeden 2-3 gün önce çektiğim anakartin fotosunu gösterdim; burada etiketin yırtılmadığını gösterip "cihazı açarken güvenlik etiketi üzerinde ve açılmamıştı değil mi diye sordum". Onlarda evet açılmamıştı dediler ve bu konuyu ASUS ile görüşmemi istediler. ASUS ile konuştuğumda sorunu arastıracaklarını söylediler. Haklı olursam haklarım neler dediğimde ise bana sadece "ücretsiz onarim" hakkımın olduğunu söylediler. Cihazı alalı 13 ay oldu. Haklarım nelerdir?

Buraya kadar okuyup dinleyen herkese teşekkürler. İyi forumlar saygılar...
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ortada ürün kaynaklı bir sorun var. Kullanıcı hatası da değil. Ya tamir edecekler, ya aynı ürünü verecekler ya da muadili bir ürün verecekler. Tamir edilmezse ya da yeni bir ürün verilmezse THH'ne başvurabilirsin.
Hocam bana ilk 6 ayı geçtiği için Ürün değişimi ve muadil Ürün hakkımın olmadığını söylediler. Var mı böyle bir şey?
Sonucu bekleyin. Olmazsa tüketici hakem heyetine başvurun.
Hocam bana ilk 6 ayı geçtiği için Ürün değişimi ve muadil Ürün hakkımın olmadığını söylediler. Haklı çıkarsam var mı böyle bir şey?
 
Klasik asus nerdeyse herkese böyle yapıyorlar. 2 adet anakart 2 adet ekran kartı yolladım kullanıcı hatası dediler. 3 sene önce 1050 ti yollamıştım sıvı teması dediler halbuki kasanın içine sıvı nereden girsin hiçbir şey dökülmemişti. Bu yüzden asus marka hiç bir şey almıyorum artık.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bana ilk 6 ayı geçtiği için Ürün değişimi ve muadil Ürün hakkımın olmadığını söylediler. Haklı çıkarsam var mı böyle bir şey?
Yok öyle bir şey. Garanti süresince değişim hakkın olur. Eğer zorluk çıkarırlarsa Tüketici hakem heyetine başvurun.
 
@Creative52 @MUHAMMEDALİ66 @gen2 Evet konuma cevap yazıp yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkür ederim. ASUS suçu kabul etti ve ücretsiz olarak ankart, LCD ekran ve LCD ekran flex kablosunu değiştirdi. Ücretsiz değişim hakkımı ne yazık ki kullanamadım; doğrusu kullanmayı denedim ama satın aldığım mağazada benim cihazdan kalmamış ve muadil olarak da bir cihaz önermediler elbette. Yani şu an ücretsiz onarım yapıldı.

Gel gelelim işin diğer kısmına: Şimdi ise ekran kısmında aşağıda görsel olarak ekledim şekilde ayrık yerler var. Bildiğiniz monitörün içini gözükecek şekilde. Aynı zamanda kasa da da ayrımlar mevcut durumda. Son olarak göndermeden önce cihazın her yerini en ince ayrıntısına kadar çektiğim fark ettim ve en ciddi sorun: Bakır ısı borularının çıkışlarında ki tel tel ince ayrılmış ızgaraları yamultmuşlar! Evet evet doğru duydunuz yamultup göndermişler. Bu da aşağıda fotolarda mevcut.

Şimdi değerli forum üyeleri sizlerle bir geçmişimiz var ve sizden yardım istiyorum: Ben şimdi bu konuda ne yapmalıyım? @Radeon RX 5500M @Akari @Ramazan Ö @Yener K. @Turkish Kebab @körbiginar @T129Atak ve eklemeyi unuttuğum varsa diğer hocalarım.

Bunun öncesinde süreçten bahsedeyim: Öncelikle hem KVK Teknik servis hem ASUS müşteri hizmetleri "Fabrika çıkışlı sıvı metal macun" kullanılan bir cihaz sattıklarından haberleri yok!

Ben bunu dile getirdiğimde önce genel müdürlüğe ardından da yurt dışındaki operasyon müdürlüğüne bir talep açmışlar ve yurt dışından gelen "Evet, böyle bir ürün var ve bu kullanıcı hatası değil" mesajı sonrasında garanti dahili işlem görülmüş bulunmaktayım.

Buradan yola çıkarak acaba sizce direkt yurt dışına Ticket mı açmalıyım? Yoksa önce Tüketici mahkemesine gidip durumu izah mı etmeliyim? Bir de İstanbul'a yakınım acaba ilk 2 seçenekten sonra bir de ASUS Genel merkezine mi gitmeliyim? Arkadaşlar bana lütfen yardımcı olunuz. Cihaz şu an çalışıyor ve genel anlamda sanki sorun düzelmiş gibi ama dediğim işçilik hataları tüm bu başarıyı tamamen gölgeliyor ve sanki 2.el bir cihaz alıp kullanmış gibi görünüyorum. Bana tavsiyelerinizi bekliyorum, ancak sabah cevaplayabilirim şimdiden teşekkür ederim. İyi forumlar, saygılar... Son olarak @Recep Baltaş hocam belki siz de ilgilenirsiniz.

Fotoğraflar:

VideoCapture_20220107-025815.jpg



VideoCapture_20220107-025831.jpg



VideoCapture_20220107-025849.jpg


VideoCapture_20220107-030010.jpg



VideoCapture_20220107-030021.jpg
 

Yeni konular

Geri
Yukarı