Ateist olduğunuzu ailenize nasıl açıklarsınız?

Hocam onları ben de sevmem. Fakat düzgün güzel geleneklerimiz de var hepsi değil de genel deseniz daha iyi olur.
Aynen hocam katılıyorum. Kötüsüne örnek vermek gerekirse başlık parası geleneği kadına göre değer biçme falan pek kalmadı ama yaşatılan yerler halen daha var. Güzel geleneklerimizde var. Nevruz ve Hırdrellez gelenekleri.
 
Hocam sizin aile yapınızı bilemeyiz bu sebepten bir şey söylememiz çok zor.
Ben müslüman olmama rağmen babama din ile alakalı sorular soramıyorum çünkü kendisi dediğim dedik bir adam. Sizin yapmanız gereken inceden konu açmak kendinizin ateist olduğunu değil de mesela ailenizin ateizm ile ilgili düşüncelerini öğrenebilirsiniz.
 
Dinde zorlama yoktur. Eğer aileniz gerçekten Müslümansalar size karışmazlar. Sonuçta her koyun kendi bacağından asılır.
Kur'an-ı Kerim Kehf Suresi 29. ayet:
De ki: “Hak, Rabbinizdendir. Artık dileyen iman etsin, dileyen inkâr etsin.” Biz zalimlere öyle bir ateş hazırladık ki, onun alevden duvarları kendilerini çepeçevre kuşatmıştır. (Susuzluktan) feryat edip yardım dilediklerinde, maden eriyiği gibi, yüzleri yakıp kavuran bir su ile kendilerine yardım edilir. O ne kötü bir içecektir! Cehennem ne korkunç bir yaslanacak yerdir.
Buradaki "dileyen" kelimesinden de insanın tercihinde özgür olduğu anlaşılıyor. Ailenizle paylaşmanızda sıkıntı yok. Eğer aileniz itiraz ederler ise onlara bu ayeti gösteriniz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı