Nedense bu mucizeler hep bilim bir şeyi kanıtladıktan sonra bulunuyor. Bir gün bilim adamları çıkıp Big Bang diye bir şey yok, biz olayı yanlış anlamışız dese senin dini terk etmen gerekir o zaman.20. yüzyıla kadar evrenin sabit ve durağan olduğu zannediliyordu.20. yüzyılda ise göklerin ve yerin yani tüm evrenin maddesinin ilk başta bir arada olduğu ve bir patlama ile birbirinden ayrıldığı bulundu. Oysa bu bilgiyi 1400 sene önce Kuran'da çok net bir şekilde bildirilmişti.
Sana hayatta tek tavsiyem sorgula, sorgula ve sorgula. Başkasının aklı ile değil kendi aklın ile düşün, sadece inanç değil her konuda bu ilkeyi uygula. Her şey sorgulanabilir bunu unutma.
Nedense bu mucizeler hep bilim bir şeyi kanıtladıktan sonra bulunuyor. Bir gün bilim adamları çıkıp Big Bang diye bir şey yok, biz olayı yanlış anlamışız dese senin dini terk etmen gerekir o zaman.
Bunu yapmaya çalışan birisi olarak söyleyeyim. Bir noktadan sonra kafayı yeme noktasına geliyorsun. Hatta bazı kişiler boşluğa düşüyor ama bu kadarına da gerek yok.
@Andar Han Evrensellik açısından Türkçe kelimelerle anlatsanız daha iyi olur bence. İnsanlar tek bir ırk için yazılmış olduğunu düşünmesinler hocam.
Dinler kadar eğip bükülebilen bir ''bilim'' yok bu dünyada, emin olun bir yolunu bulur ayak uydururlar, patch gelir yani.
Kanka bu kitap böyle her bilimsel olayı 1400 sene önceden söylediyse bugün bu kitaba inanan Ortadoğu coğrafyası neden bilimde bu kadar geride diye sormadan durmıyom ben yav. İşte sorgulama da tam burada başlıyor işte...Oysa bu bilgiyi 1400 sene önce Kuran'da çok net bir şekilde bildirilmişti.
Ben olmadım.Kafam çok karıştı, pişman olur muyum?
Nuh aleyhisselam Kuran'a göre "50'si eksik 1000 yıl" yaşamıştır. "50'si eksik 1000 yıl" Arap dilinde deyimdir ve uzun zaman/süre, manasındadır. (ankebut 14-15)
Not: Dillerin kendine has özelliklerine sahip olabileceğini göz ardı edenler, mana bükmekle ile itham edecektir. Çok da önemsememek lazım.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.