Ateizm hakkında konuşalım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Atatürk gibi seküleristim, diğer Dünya (alem) beni ilgilendirmiyor. Bunu sadece Dünya'da hiç bir şey becerememiş, umudunu kaybetmiş insanlar yapar.


Olmadığını öğrenmen için fırsat olmayacak.

En azından şansını denemekte fayda var. İneğe tapmak ateist olmaktan daha mantıklı geliyor bana:)
 
Yapmayın hocam, etmeyin. Gerçekten böyle mi düşünüyorsunuz? İman, din gibi şeyler siyaset yüzünden değişilir mi? Yanlış anlamayın saygı duyuyorum düşüncenize ama ben kendi açımdan sorgulayınca saçma oluyor. Şimdi ekonomimiz çok iyi olsaydı hepimiz ekonomi iyi diye dine çok sıcak mı bakacaktık? Ben buradan bunu anlıyorum çünkü.

Ekonomi kötü = Dinden soğumak , Ekonomi iyi = Dine yaklaşmak.

O zaman ne samimiyeti kaldı bu işin?
Olayın ekonomiyle zerre alakası olduğunu düşünüyorsan çok yazık.
 
Bu güzeldi ben de fazla inanmıyorum ama sürekli Allah geçen cümleler kullanıyorum galiba içimde gizli bir Müslüman var .d
Buna çok şaşırmamak lazım, alışkanlık. Şehitlik de öyle mesela. İslam'da ve diğer dinlerde olan bir şey aslında ama zaman geçtikçe Türk kültürünün bir parçası haline geldi.
 
Kendi dininiz haricinde birden fazla din var. Ve semavi din anlayışından çok farklı. Dinler de insanlar ile beraber sürekli gelişmiştir. Taş döneminde insanlar yıldırım gibi doğa olaylarını yanlış yorumlaması, ölüm korkusu gibi etkenlerle kendinden üstün bir varlığa inanma ihtiyacı duymuş ve gördüğü sıradışı olaylara gereksiz anlamlar yükleyerek onlara ilahi gibi bakılmış, dua edilmiş veya tapınılmış. Gelişen dönemlerde kabilelerin önde gelenlerinin arşa çıkartılarak tanrı gibi gösterilmiş ve nesiller geçtikçe onu gerçekten bir tanrıymış gibi inanılmış. Bazı imparatorluklar tarafından kitle kontrol aracı olarak kullanılmıştı. Başka insanlar tarafından kitle kontrol aracı olarak kullanılmış ve bu kitle kontrolünün bozulmaması için içerisine "inanmazsanız yakarım" gibi anlatımlar konulmuştur.

Ben dinlerin suçlu olduğunu düşünüyorum. Tanrı'nın anlatılarını, kurallarını kullara düzgün bir şekilde aktarmayı bile beceremiyorsa, kullar tarafından rahatlıkla bozulabiliyor veya saptırılabiliyorsa, bugün hala "şurada aslında şöyle diyor" tartışmalarını bırakamayıp hala anlam çıkarmaya çalışıyorsak bu bizim değil kendinin sorunudur. Mükemmel olsaydı şu anda bu tartışmaları yapmamıza da gerek kalmazdı.

İnsanların her şeyi üstün bir varlığa bağlaması demek ve bunun yıllar boyu sürmesi demek insanın fıtratında yüce bir şeye inanma özelliğinin olması demek değil midir? Sizin görüşünüze göre dini insan uyduruyor yanlış anlamadıysam. O zaman insanın fıtratında bir şeyler var ki yaratıcının varlığını ortaya atıyor.
 
Hayatın boyunca ibadet edip, dua edip ona inanıp öldükten sonra onun olmaması daha fazla koyardı.
O insanlar olmadığını bilmeyecek sonuçta. Çok imanlı bir hayat geçirdim diyip huzurla ölecek milyon tane insan vardır.

Atatürk gibi seküleristim, diğer Dünya (alem) beni ilgilendirmiyor. Bunu sadece Dünya'da hiç bir şey becerememiş, umudunu kaybetmiş insanlar yapar.
Bu dünyada yapabildiğinin en iyisini yapmak benim de kendi amacım. Ama ölümü düşününce yaptığın hiçbir şey senin kendi adına işe yaramayacak. Topluma katkısı olabilir ama sana yok. Bu benim canımı sıkan şey. Biraz bencilce bir düşünce sanırım.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı