Ateizm hakkında konuşalım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İnsanın doğasında tapma veya inanma yoktur. İşine geldiği için inanır. Ölmekten ödü patladığı için inanmak ister. Kindar ve egoist olduğu için inanmak ister. Şu anda kendine Müslüman, Hristiyan vs. diyen insanlara bakarsanız hiçbirinin gerçekten tanrıya inanmadığını görürsünüz. Hiçbiriniz gerçekten gönülden inanmıyorsunuz. Eğer cidden içten şekilde inanıyor olsaydınız kafanızı secdeden kaldıramazdınız, Kur'an'ı okumamış olmayı bırak Allah'ın sözlerini hatim ederdiniz. Ağzınızdan besmele eksik olmaz, kötü bir düşünce bile aklınıza gelince dehşete kapılırdınız.

Yazdığınızın bir kısmına katılıyorum. Eğer gerçekten imanımız sahabeler gibi olsaydı Allah'ın sözlerini hatim eder, ağzımızdan besmeleyi eksik etmezdik.
 
Bir şeyi bilmiyorsak ve orada boşluk kaldıysa hemen oraya kendi oluşturduğum varlıkları doldurmaya çalışmak yerine direkt bilmiyorum veya yok demeyi tercih ederim. Elimizde somut bir kanıtı olmadığı sürece o şey hakkında konuşmak veya var saymak çok doğru değil.
Çok haklısınız, insanlar bilmiyorum kelimesini çok kötü bir şey falan sanıyor. Boşlukları tanrı argümanıyla doldurunca o fikir geçerli olmuyor.
 
Hayır aksine çevrem çok geniş. Çevremde tanıdığım yaklaşık 7 - 8 kişi vardır ateistim diyen. 2 kişiye sormuştum neden ateist sin diye cevapları "bilmiyorum" olmuştu. Ve bu arada şu anda kullandığınız internet sosyal medya diye bir tarafı da var. Orada insanları tanıyabiliyorsunuz falan.
Yaşınız genç olmalı. Gerçek atesitler bir hayat felsefesi arayışında olup kendilerini ona adarlar ve maalesef çoğunluğu hazzı aldığı vakit iplerler.
 
Ateist olmam için mantıksız düşünmem gerekiyor. Bir yaratıcının olmama ihtimali mantığıma sığmıyor çünkü.

Keşke biraz araştırma yapsaydınız. Neye göre, hangi araştırmaya göre mantıksız? Bunu demen için ateizmi yutup yalaman lazım, bir şeyi %50 dahi bilmeden mantıksız demek asıl mantnıksızlıktır.
 
Ateist olmam için mantıksız düşünmem gerekiyor. Bir yaratıcının olmama ihtimali mantığıma sığmıyor çünkü.
Hocam bilimin içine girdikçe her şey mantıksızlaşıyor. Kuantum fiziğindeki temel bilgilere göz atınca bile bu neymiş arkadaş diyor insan. Temelde bile bu kadar bilinmez varken, koskoca evrenin gizemini tanrı diyerek geçiştirmek bana mantıksız geliyor.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı