Baba evden atarsa dava açılabilir mi?

Kimseye hamal demedim, hamallık yaptırılan işlere dedim. 19 yaşındaki bir gencin, hayalleri olan bir insanın sırf bir kişi yüzünden bunların hepsini çöpe atıp hiç bilmediği bir işe girip çalışmasını bekliyorsunuz tüm düzenini bozup, bir kişi yüzünden. Siz bence farkında değilsiniz söylediğiniz şeyleri "19 yaşına gelmişsin erkek ol çalış biraz" kafasındasınız ama öyle olmuyor o işler.

"Babanı dava etmeyi kafana takmışsın" diyor adam bana; ulan insan babasını keyfinden dava eder mi? Ben de istiyorum babamla aram iyi olsun, iyi anlaşalım ama öyle bir insan değil bu adam, ailenin içerisine girmeden nasıl geniş çaplı yorumlar yapabiliyorsunuz böyle ben dava açıp açamayacağımı sordum söylediğiniz şeylere bak. Tüm hayatım zehir ediliyor burada bir de üç beş insanın söylediği bu üzücü şeyleri çekiyorum. Hayatın gerçekleri diyerek avutmayın kendini, size böyle öğretilmiş hayatın gerçekleri.

Kimseye böyle öğretildiği yok bunlar gerçek ve bunlardan kaçamazsın. Herkesin hayalleri var ama senin şu an hiçbir finansal özgürlüğün yok ve babanın emri altındasın. Oradan atıldıktan sonra nerede kalmayı planlıyorsun? Camilerde sürünsen bile dert olacak senin için yani o yüzden bir işe girip çalışmak zorundasın. İşe girdin diye de hayallerin yok olmuyor ne kadar insan var çalışmak zorunda olan ve yapmak isteyen insan eğer cidden kafasına koydu ise bu kadar zorluğun altında bile yapmak istediğini yapar. Sizinki biraz bahaneymiş gibi geliyor bana. Zorluğa hiç alışmamışsınız galiba.

Ben zaten mesleğimi elime almak istiyorum ama bunu okuyarak yapmak istiyorum, sonra çalışacağım zaten iple çekiyorum o günü babam zaten bunu bildiği için bu okuma hakkımı da elimden almaya çalışıyor. Bir işe girsem bile o paraya da konmaya çalışacak, yukarıdaki arkadaşlar anlamıyor ki beni tutturmuşlar "İşe gir, çalış"
Babanız sizi evden attıktan sonra iletişimi keseceksiniz o zaman. Sana kimse kötülüğüne söylemiyor senin elinde olan başka bir şey yok. Reşit bir bireysin kimse senin elindeki paraya konamaz. Babana çalışmadığını, para kazanmadığını belirtirsin ve nerede olduğunu da söylemezsin.
 
18 yasini gectiysen gir ise calis dostum? Kuryelik, komilik, paspascilik, bell boyluk, insatta hamallik. Bunlar meslek degil mi? Okul ile alakasi yok gunde 4 saat uyku ile okul + is yapan 12'de gelen arkadaslarim vardi universitede. Oturmakla olmaz.
Kimse bunları hak etmek zorunda değil benim gibi bir genç orada burada ciğeri 5 kuruş etmeyen insanların azarını yemek zorunda değil. Fabrikalarda 14 16 saat çalışmak zorunda değil. Kimse bunu istemez, istemeyen de adam gibi oturacak dersine çalışıp ya üniversite okuyacak ya da memur olup daha iyi şartlar altında çalışacak. Dediklerinizi her insan yapamaz her yiğidin harcı değil. Ben 18 ime bastığım gibi fabrikaya girdim çalıştım, hayatın zorluklarından, acımazlığından birini gördüm ve her gün 12, gerektiğinde 14 saat haftanın 7 günü dur durak demeden çalıştım ki gıda fabrikası idi fabrika ortamını bilen gıda fabrikasının ne kadar hızlı ve zor olduğunu bilir. Zorluk gören insan bunların zorluklarından da bahsetmeli. Ben cahil, hayatında hiç bir şey başaramamış insanların ciğeri 5 para etmemiş insanların ağza alınmayacak laflarını yedim 18 yaşımda, gencecik tap taze gencim. Hangi çocuk, genç ciğeri 5 para etmeyen, cahil insanların ağza alınmayacak lafları yemek zorunda veya zorunda mı ?
 
Kimse bunları hak etmek zorunda değil benim gibi bir genç orada burada ciğeri 5 kuruş etmeyen insanların azarını yemek zorunda değil. Fabrikalarda 14 16 saat çalışmak zorunda değil. Kimse bunu istemez, istemeyen de adam gibi oturacak dersine çalışıp ya üniversite okuyacak ya da memur olup daha iyi şartlar altında çalışacak. Dediklerinizi her insan yapamaz her yiğidin harcı değil. Ben 18'ime bastığım gibi fabrikaya girdim çalıştım, hayatın zorluklarından, acımazlığından birini gördüm ve her gün 12, gerektiğinde 14 saat haftanın 7 günü dur durak demeden çalıştım ki gıda fabrikası idi fabrika ortamını bilen gıda fabrikasının ne kadar hızlı ve zor olduğunu bilir. Zorluk gören insan bunların zorluklarından da bahsetmeli. Ben cahil, hayatında hiçbir şey başaramamış insanların ciğeri 5 para etmemiş insanların ağza alınmayacak laflarını yedim 18 yaşımda, gencecik tap taze gencim. Hangi çocuk, genç ciğeri 5 para etmeyen, cahil insanların ağza alınmayacak lafları yemek zorunda veya zorunda mı?

Tabii ki de kimse daha gencecik olduğu yaşta çalışmak zorunda değil fakat bu gibi bir duruma düştüyseniz ve aileniz de sizi evden atacak kadar reddediyor ise maalesef ki çalışmak zorundasınız çünkü elinizde onlara karşı kullanacağınız bir koz yok, reşitsiniz çünkü.
 
Bu işler Avrupa Amerika da da böyle hatta daha kötü. 18 yaşından büyüksen devlet koruması altında değilsindir zaten. Yapabileceğin tek şey bir fabrikaya girmek ve çalışmak... Ne kadar kolay söylüyorsunuz diyorsun ama ailenle ilişkin bozuk ise e artık o seni ilgilendiriyor buradaki insanların yapabileceği bir şey yok.
 
Burada kimse senin kötülüğüne konuşmamış, bunları yanlış anlama. Başka bir şansın yok gibi görünüyor, ilk garsonluk yaptım harçlık çıkardım ve zordu benim içi 50 kiloydum çok zorlanırdım. Aileniz ile durumunuz düzelmeyecek gibiyse çok üzgünüm ama sizi yormayacak derece bir işe girin ve çalışın. Hayat zor doğrudur. İyi sosyaller.
 
Hayat gerçekten zor, sizin için üzüldüm ama şu anki tercihleriniz ya bir yurtta kalmak, devlet yurdunda ya da bir işe girip kendi paranızı kazanmanız.

Ya da bir akrabanızda kalabilirsiniz ama 1-2 aya sizden şikayet etmeye başlarlar gitmeniz için.
 
Ne kadar basit ya söylemek? Okuyorum, o kadar hayalim var planım projem var bir tane adam yüzünden hepsini çöpe atıp tüm hayatımı bir işe adapte edeceğim öyle mi? Tüm hayallerimi bırakıp işlerde sürünmeye başlayacağım, hamallık yapacağım bir tane adam yüzünden. Vay be, söylemesi ne kadar kolay.

Kendinle çelişme kardeş. Sana yorum atanlarıda pek destekledigimi söylemem. Git çalış vs diye vizyonsuz konuşmalar görüyorum. Hayallerin ve vaktini daha degerli şeylere ayırmayı düşünüyorsan part time çalışabilirsin. Part time çalışma hem sana ekonomik olarak destek olur hemde degişiklik olur.

Çelişme dedigim kısımda babanla kavga edip üstüne yüzsüz gibi seni okutmasını mı isteyeceksin? Baban senin kölen degil. Düzgünce birbirinize saygı duyun. Sen erkek adamsan eger kavga ettigin birine borçlu olmak istemezsin zaten. Git çalış dedikleri kısımda burada başlıyor. Kendi işini kendin göreceksin gerekirse hayallerini erteleyeceksin maddi olarak para kazanacaksın. Babanla aranızda ne geçti bilmiyorum ama sana bakmak istemiyorsa part time çalışırsan onun gazını alacaksın buna emin ol. oda hem okuyor hem çalışıyor diyerek sana saygı duyacak ve sana okumak istedigin okulda destek olacaktır. Olmuyorsa zaten öyle baba olmaz olsun artık tek başınasın. Kendi işini kendin göreceksin git çalış diyen arkadaşların dedigini yapmaktan başka çaren yok çünkü +18 yaş oldugun için dava açsan kazanamazsın.
 
Senin yaşında ama şuanki yaşımdaki aklım olsa, direkt yurtdışına sokakta kalma pahasına giderdim oralarda komisyoncu tayfa var parana çöküyor ama iş te buluyor sana bir müddet komisyonculara para yedire yedire çalışacaksın toparlanma süreci bittiğinde piyasayı araştırıp mümkünse yurttaşlarının olduğu yerlere gideceksin iş bakacaksın. 25-30 yaşlarında okusan da kazanamayacdağın parayla memlekete geri dönüp hayallerini gerçekleştireceksin.

Okuyunca korkunç gözüküyor ama vize pasaport uçak bileti üçlüsünü ayarlayıp yola çıkınca da inanılmaz bir cesaret geliyor. Bu yazdıklarım şuanın şartlarıyla bulunduğun bölgede çalışıp hayatta kalmaktan daha kolay.
 
Senin yaşında ama şuanki yaşımdaki aklım olsa, direkt yurtdışına sokakta kalma pahasına giderdim oralarda komisyoncu tayfa var parana çöküyor ama iş te buluyor sana bir müddet komisyonculara para yedire yedire çalışacaksın toparlanma süreci bittiğinde piyasayı araştırıp mümkünse yurttaşlarının olduğu yerlere gideceksin iş bakacaksın. 25-30 yaşlarında okusan da kazanamayacdağın parayla memlekete geri dönüp hayallerini gerçekleştireceksin.

O kadar akıl verecegin 1060 gb ekran kartını güncelle
 
O kadar akıl verecegin 1060 gb ekran kartını güncelle
Uzun zamandır böyle gülmemiştim Allah iyiliğini versin. Yüzüklerin efendisi tayfasından olduğun için kanım sana daha bir ısındı ama Witch King'i AmonSul'de meşaleyle yakamadın filmdeki o saçma sahneye güvenme. Peter reis orada sıvamış otu da dikmiş.
 

Geri
Yukarı