Babam beni zorla çalıştırıyor

O senin tercihin. Askere gidip gelince ve hatta evlenince sana karışmaz. İnan bana köyde büyüyen çoğunluk olarak senin gibi gençler ne tatil yüzü görüyor ne de boş gün. Ben 25 yaşıma kadar devamlı çalıştım. İnek otlattım, çobanlık yaptım. Arkadaşlarım bayramda gezer ve futbol oynardı. Ben her daim onlara uzaktan baktım. Bir gün olsun babama kızmadım. Allah ondan rağzı olsun. Helal kazanmayı haram yememeyi öğretti. Sende benim gibi ol demiyorum ama sanmaki sen bu dünyada teksin.

Aynen hocam babama kızıyorum biraz ama hep ben arkadaşlarımı akrabalarımı tatile giderken görüyorum üzülüyorum geçen yemin ederim ağladım tatile gidemedim diye.

Bazı insanların yaratılış amacı çalışmak galiba. Israrla çalış çalış çalış diyorlar. Kardeşim adam çalışmıyorum dememiş, tatil yapamıyorum demiş. Kendime vakit ayıramıyorum demiş. Neyi anlamıyorsunuz?

Bazı insanların yaratılış amacı çalışmak galiba. Israrla çalış çalış çalış diyorlar. Kardeşim adam çalışmıyorum dememiş, tatil yapamıyorum demiş. Kendime vakit ayıramıyorum demiş. Neyi anlamıyorsunuz?

Büyük abim öyle büyüdü 30 yaşında 15 senesi her gün çalışmakla geçti.

Büyük abim öyle büyüdü 30 yaşında 15 senesi her gün çalışmakla geçti.

Dönüp geçmişine baktığında koca bir boşluk görecek. Tek çalışmış, hiç kendine bakmamış dediğinize göre. Şu hayatta hiçbir şey kendimden daha değerli değil sözünü benimse bence. Benim kafam rahat etti. Bu arada durumunda olsam çözüm bulamazdım. Bence de en mantıklısı askerde kalmak.

Dönüp geçmişine baktığında koca bir boşluk görecek. Tek çalışmış, hiç kendine bakmamış dediğinize göre. Şu hayatta hiçbir şey kendimden daha değerli değil sözünü benimse bence. Benim kafam rahat etti. Bu arada durumunda olsam çözüm bulamazdım. Bence de en mantıklısı askerde kalmak.

Vallahi öyle 6 senedir çalışıyorum şöyle bir düşündümde neden böyle geçti 6 senem en azından arada gezip tozardım ama yapacak bir şey yok kararsızım.
@Mehmet18 paranı veriyor derken emeğinin hakkını veriyor mu? Eğer veriyorsa senin yerine başkasını tutabilir. Vermiyorsa işçinin emekçinin hakkını vermeyerek ne yaomaya çalışıyor?

Kendisi 20 25 senedir çalışmıyor sürekli geziyor 1 gün bile görmedim çalıştığını.
Ama Allah görüyor yaptıklarını Allah bile diyor yiyin için gezin diye zaten kaç sene ömür dediğin 60 70 sene neredeyse yarısı bitmiş neden sürekli çalışayım?

Son düzenleme:
Kardeşim kusura bakma ama gelmişsin askerlik yaşına burada ağlamanın anlamı yok askere git gel ayrıl evinden 1-2 sene bekar evinde takıl çalış paranı banka hesabına at sonra ayrı eve çık kendi ayaklarının üzerin de dur özgürce hayatını yaşa gerekirse rest çek hatta babana kin tutuyorsan ve sigortan yatmıyorsa ( bu arada sigortan yatmıyorsa gss borcun çıkabilir aylık 100TL 18 yaşından itibaren başlar) dava açabilirsin haklarını savun bazen 1 dereceden akraban bile olsa kendi hakkını savunman gerekebilir.

Kardeşim kusura bakma ama gelmişsin askerlik yaşına burada ağlamanın anlamı yok askere git gel ayrıl evinden 1-2 sene bekar evinde takıl çalış paranı banka hesabına at sonra ayrı eve çık kendi ayaklarının üzerin de dur özgürce hayatını yaşa gerekirse rest çek hatta babana kin tutuyorsan ve sigortan yatmıyorsa ( bu arada sigortan yatmıyorsa gss borcun çıkabilir aylık 100TL 18 yaşından itibaren başlar) dava açabilirsin haklarını savun bazen 1 dereceden akraban bile olsa kendi hakkını savunman gerekebilir.

Kardeşim ben burada ağlamıyorum anlatmaya çekiniyorum insanlara buraya içimi döküyorum ne demek ağlama?

Kusura bakma ama 20 yaşına gelip de hala bu konuyu babana açıp konuşamayıp buradan yardım istiyorsan birazda sorun sende gibi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı