Babamı 40.000 TL dolandırmışlar

Öncelikle geçmiş olsun dostum bu aralar bu tarz sahte ceza makbuzu kredi ödemesi eskiden kalan borçlar vs dolandırıcı sahte avukat olayları gittikçe gelişiyor herkes senin gibi konu açmıyor fakat ben gözümle görüyorum yani bir siteden mi almış baban ilaçları siteden aldıysa siteyi kapatmışlardır buyük ihtimal sitenin geçmişi varsa domain adresini bir yere not al babanı arıyan kişiler onların numaralarınıda not al önce bu yaşanan olayları detaylıca www.cimer.gov.tr adresine gönder sonuçsuz kalcağını düşünme bu işi yapanların foyaları çok kolay ortaya çıkıyor tabii iyi de bir avukatla o aldıkları paralar onların yanına kalmıyor merak etme sen gönlünü ferah tut biraz.

Teşekkürler. İnşallah ortaya çıkar. Dediklerini de yapacağım. Babamda şehir dışında çalışıyor şu an. Siteyi falan bulamamış. Dediğin gibi siteyi de kapatmışlar yüksek ihtimal. Detaylıca araştırıp CİMER'e de göndereceğim. Her yolu denemeye değer.

Hocam inşallah parayı kurtarırsınız. Lakin bizim kuzenin başından benzer bir olay geçti; kuzenimin elinde onu dolandıran adamın telefon numarası, kimliğinin fotoğrafı, sosyal medya profili ve parayı attığı dolandırıcının kendi ad soyadına ait iban bilgisi olmasına rağmen 2 yıldır ses yok. Karakoldaki memur çok ümitlenmeyin demişti zaten. Adam hala elini kolunu sallayarak geziyor. Gidip adamın yaşadığı yerde "anladığı dilden hesap sorsak suçlu biz çıkarız". Maalesef dolandırıcıların cirit attığı ve yaptırımın olmadığı bir çağda yaşıyoruz.

Maalesef öyle bir devirdeyiz. Ben bu işin peşini bırakmayacağım. Sonuç çıkmasa bile deneyeceğim. Elimizde hiç bilgi yok çok zor gibi.

Ustam bir anlık korku, o bilgisizlik ve parayı geri alacağını düşünmesi sebebiyle böyle şeyler normal. Önlemini alman gerekiyor ben mesela ailemi çok sıkı uyardım her türlü olayı anlattım artık her türlü IBAN'a para gönderme, para alma konularında benim numaramı veriyorlar veya bana sorarak iş yapıyorlar.

Şu anda senin yapabileceğin bir şey yok maalesef. Davayı boş ver, uzun sürer önce bankaya ulaşıp parayı geri isteyin belki bir şey yapabilirler.

Keşke daha önce anlatsaydım böyle şeyleri diyorum. Ailenize bu tarz durumları mutlaka anlatın. Haberlerde görüyoruz bizimde başımıza geldi maalesef. Önceden önlem alın. Bilinçsiz insanları kolay kandırıyorlar. Yarın bankayı da arayalım o zaman. Denenecek ne varsa yapacağım.

Kanka Allah'tan 40.000 TL ile yetinmişler. Ailenizin ekonomik durumunu bilmiyorum ama çok büyük paralarda gidebilirdi. Hatta belki geri bile alabilirsiniz parayı. Dediğim gibi sen çıkma canını tekrar toplanmayacak bir para değil halledilir.

Yüksek ihtimal daha büyük miktar isteseler onu da gönderirdi. Zaten maddi durumumuz eksilerde diyebilirim. Parayı da krediyle vermiş. Yani maalesef 40.000 TL bizim için büyük bir kayıp oldu.

Son düzenleme:
55 yaşında bir adamın haciz lafından bu kadar korkmuş olması da garip. Bana kaç kere borçlu olduğum bankaların avukatlık büroları kağıt gönderdi, aradı "yarın hacze gelecez, haftaya hacze gelecez" diye iyi dedim gelirseniz gelin bir Allah'ın kulu bile gelmedi. Hayır gelse ne olacak zaten üzerime mal yok beni mi hacizleyecek.

Sizin de kulağınıza küpe olsun borcunuz olsun ya da olmasın birisi "hacze geliriz bak" dediğinde "gelirken iki tane de ekmek al" deyip geçin.

55 yaşında bir adamın haciz lafından bu kadar korkmuş olması da garip. Bana kaç kere borçlu olduğum bankaların avukatlık büroları kağıt gönderdi, aradı "yarın hacze geleceğiz, haftaya hacze geleceğiz" diye iyi dedim gelirseniz gelin bir Allah'ın kulu bile gelmedi. Hayır gelse ne olacak zaten üzerime mal yok beni mi hacizleyecek.

Sizin de kulağınıza küpe olsun borcunuz olsun ya da olmasın birisi "hacze geliriz bak" dediğinde "gelirken iki tane de ekmek al" deyip geçin.

Resmi hiçbir şey yok. Hacze gelseler ne olacak. Aynı olay benim başıma gelse, telefondan öyle haciz gelecek dese buyur gel evde çay içiyorum deyip suratına kapatırım. Olayın aslını araştırmadan anında parayı göndermesi bana da çok garip geliyor. :(

Öncelikle geçmiş olsun. 12 ya DA24 saat içerisinde bankaya bildirseydiniz işlemi durdurma şansınız yüksekti. İşin Adli Boyutuna bakacak olursak eğer; size en yakın Kolluk birimine giderek şikayette bulunun, ancak internet üzerinden gerçekleşen Nitelikli Dolandırıcılık olaylarının çözümlenmesi uzun sürüyor. 2 (iki) yılı bile bulduğu oluyor. Telefon numarası genelde yabancı uyruklu şahısların üzerine kayıtlı oluyor, telefon numarası üzerinden tespit edilmesi zor. Ancak, IBAN numarası üzerinden bulunma ihtimali var. Site üzerinden ve paranın gönderildiği IBAN'ın hareketlerine bakılacak. Bulunsa dahi, paranızı almanız biraz zor. Kesinlikle gidip şikayette bulunun. Tekrardan geçmiş olsun.

Uyanık olun, etrafınızdakilere de söyleyin. Bana da kaç kere mesaj arama haciz göndericez diye geldi. Bir kere de güya polis aradı telsiz sesleri, fetodan evi arayacaklarmış anlatıyordu bir şeyler, fetocu değilim, IRA militanıyım ben karıştırdınız dedim kapattım :D

Uyanık olun, etrafınızdakilere de söyleyin. Bana da kaç kere mesaj arama haciz göndereceğiz diye geldi. Bir kere de güya polis aradı telsiz sesleri, FETÖ'dan evi arayacaklarmış anlatıyordu bir şeyler, fetocu değilim, ıra militanıyım ben karıştırdınız dedim kapattım :D

Bu tarz olaylar bu aralar çok oluyor arkadaş yaşamış çevrenize bildirin gariban insanların parasına çökmeye çalışan hayvan desek onunda bir şerefi var, çok da olmasa da azalsın.

Öncelikle geçmiş olsun. Babanız emekliyse tüm mal varlığını sizin üzerine yapsın. Bu sayede bankaların sistemi resmen buga giriyor ve parayı alamıyorlar sizden😅. Dedem emekli kredi borcunu ekonomiden ödeyemiyordu arabası şirketin üzerine idi ve evi yoktu o zaman. Adamlar yıllarca arayıp tehdit ettiler haciz getiririz diye ama dedem gelin bir şeyim varsa götürün diyormuş hep. En sonunda dedemin istediği taksitlerle zar zor 20 30 bin TL arası bir para almışlar😅😅

Technopat Haberler

Geri
Yukarı