Bayan demekten neden hoşlanılmıyor?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
TDK'ye göre bir anlamı "Eş, karı". Aynı soruyu sorduğumda arkadaşımdan bu sebeple hoşlanmadıkları cevabını aldım. Tabii akli dengesi yerinde, saygılı insanlar olduğundan aramızda sorun yaşanmamıştı sizin gibi. Anlamı "Adamın karısı" tarzı bir ifadeye denk olduğundan aidiyet duygusuna girip bir 'mal' gibi muamele görmeyi sevmediklerini belirtiyorlar.
Muhtemelen İngilizce'deki "Miss" ve "Mistress" kelimelerine yakın bir anlamı olduğundan yaşanıyor. Miss genç, evlenmemiş kadınlar için kullanılırken Mistress daha çok evlenmiş ve saygı duyulan kadınlara kullanılıyor. Türkçede tam karşılığı olmasa da "bay-bayan" ikilemindeki "bayan", "Mistress" yerine kullanıldığından böyle bir tartışma çıkmış ortaya.

1632771646184.png

Sadece bunun cinsiyet bildirmesi hoş değil.
"Bay"ın yanında "Bayan" kullanabilirsiniz ancak "Erkek" - "Bayan" yazması doğru değil.
Hitap olarak kullanılmalıdır.

Feminizm ise yanlış bilinmektedir. Feminizmin amacı kadınları üstün kılmak değil, erkeklerle aynı haklara sahip olmasını sağlamaktır.

Açıklardım ama beynin yetmez gibi cevaplar geldi.
O ithamlarda bulunan kişiler muhtemelen bu sorunun cevabını kendileri de bilmiyorlardır. İtibar etmeyin.

Merhaba arkadaşlar. Geçen sınıf grubuna bayanın neden kötü olduğunu düzgün bir sebeple açıklar mısınız yazdım. Açıklardım ama beynin yetmez gibi cevaplar geldi. Tek suçum soru sormak. Hayır sorun şu ki açıklayamadıkları gibi bir de aşağılıyorlar. Şu sebepten hoşlanmıyorum de bitsin gitsin. Ben de buradaki insanlara sormak istiyorum. Bayan demekten neden hoşlanılmıyor? Merakımdan soruyorum. Bu arada sınıf grubu dediğimiz böyle sınıfça açtığımız sohbet grubu. Bir de herkes değil ancak çoğu sözde feminist kadınları daha üstün kılmaya çalışıyor. Buna örnek olarak şunu verebilirim. Maske takmadığı için uyarı alınca sen bir kadına nasıl bağırırsın demesi. Bu konu hakkında düşüncelerinizi de paylaşırsanız sevinirim.
Bayanların salakça uydurduğu bişey. Manasız bir tepki bence.

Sadece bunun cinsiyet bildirmesi hoş değil.
"Bay"ın yanında "Bayan" kullanabilirsiniz ancak "Erkek" - "Bayan" yazması doğru değil.
Hitap olarak kullanılmalıdır.

Feminizm ise yanlış bilinmektedir. Feminizmin amacı kadınları üstün kılmak değil, erkeklerle aynı haklara sahip olmasını sağlamaktır.

O ithamlarda bulunan kişiler muhtemelen bu sorunun cevabını kendileri de bilmiyorlardır. İtibar etmeyin.
Bayanlar da askere gitmeli, haklılar. Ben de feministim bundan sonra. Askerde bayan görmek istiyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı