Bayan demekten neden hoşlanılmıyor?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Türkiye'de ki sözde "feminist"lerin boş bir şeyi işte. Gerçek feministlik ile alakaları yok. Gerçek feministlik kadın erkek eşitliğini savunur ama Türkiyedekilerin zeka seviyesi feministliği kadın üstündür diye algılıyor.
 
Asıl mevzu cinsiyet belirtmek değil mi? Türkçede cinsiyet belirten iki kelime var zaten, bunlardan birisi "dişi" diğeri de "erkek".
"Kadın/bayan/dişi"ler neden kendilerine bu kadar sıfat arayışında anlam veremiyorum, nasıl insan ve herhangi bir canlı için "erkek" ve "dişi" sıfatları yerine farklı bir sıfat kullanmıyorsak aynı şekilde "dişi" sıfatının kullanılması taraftarıyım.
 
Ben 20 yaşıma girince kapıma askere gel yoksa ceza yersin diye dayanıyorlar ama? Bayanlara neden zorunlu değil? Nerede eşitlik?
Erkekler neden yemek yapmıyor, ev işlerine bakmıyor, çocuklara bakmıyor? Nerede eşitlik. Bu arada bu dediklerimi anneniz eşiniz vs. var ise yardım etmeliyiz onlara bu konularda.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı