Bilgisayar mühendisliği için Windows mu, Mac mi?

Biliyorum hocam. En az 16 GB RAM'li alırım alacaksam.

Bu arada Ben Sakarya'da oturuyorum fakat en azından Kocaeli Üniversitesi'ni kazanmak istiyorum. Hedefim ise Yıldız Teknik Üniversitesi ve üstü. Bu okullarda Windows Forms tabanlı programlama öğretiliyor mu?

16 GB RAM'li alacaksanız sanal makinede Windows Forms'u halledersiniz zaten. MacBook öneririm.
 
MacBook alacaksanız 16 GB RAM altında almayın 8 GB RAM mühendislik için yetersiz. Ayrıca bazı okullarda Visual Studio Windows forms öğretiliyor MacBook üzerinde bunları yapamayabilirsiniz. 16 GB RAM'li alırım derseniz MacBook alabilirsiniz.

mühendislik için 8 GB RAM'li MacBook almak parayı çöpe atmaktır.

Neden böyle düşünüyorsunuz hocam ben yeni başlayacağım ve 8 GB gayet yeterli başlangıç için. 16 GB için 2500 TL fazla vermek istemiyorum (şimdilik)
 
Neden böyle düşünüyorsunuz hocam ben yeni başlayacağım ve 8 GB gayet yeterli başlangıç için. 16 GB için 2500 TL fazla vermek istemiyorum (şimdilik)

Başlangıç için yeterli diye bir şey yok maalesef hocam. Android Studio + Emulator için bile 8 GB RAM yetmeyecektir. Her programı derlediğinizde RAM kullanımı +500 MB artan bir programdan bahsediyoruz sonuçta.
 
Windows için uygulama geliştirmeyi, arada bir oyun oynamayı düşünüyorsanız Asus Zephyrus serisi dizüstü bilgisayarlarını almanızı tavsiye ederim. Güç, rahatlık, hafiflik ve tasarım gibi pek çok şeyi barındırıyor. Mac ile oyun oynayamaz ve Windows form uygulamaları geliştiremezsiniz. Sanal makine bir yere kadar idare edecektir.
 
Başlangıç için yeterli diye bir şey yok maalesef hocam. Android Studio + emulator için bile 8 GB RAM yetmeyecektir. Her programı derlediğinizde RAM kullanımı +500 MB artan bir programdan bahsediyoruz sonuçta.

Bunu öğrendiğim iyi oldu hocam teşekkür ederim. S*ke s*ke o 8 GB RAM'lere 2500 TL vereceğiz demek ki.
 
Orası öyle fakat kullanım kolaylığı, taşınabilirlik, şarj konusunda Mac çok önde Windows tabanlı rakiplerine göre.
Mac hala çok iyi ama rakipleri gerçekten çok yaklaştı artık. Asus Zephyrus serisi ve MSI GE serisi laptoplar şu an Mac ile rekabet edebilecek düzeydeler genel anlamda.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı