Bilgisayar toplamak neden pahalı?

Tamam hocam buyurun kanitlayin. Elimde 4070'li HP Omen 17 var. Aktif fiyati 60k bandinda. Gen 4 1TB SSD mevcut icinde. Guncel dengi Samsung 980 Pro veya Renegade civari. Monitor dahil olarak bir toplayin bende ogrenmis olayim.

Kanka işlemcini ve RAM'ini yazar mısın?

Son düzenleyen: Moderatör:
Son düzenleyen: Moderatör:

+ 5000TL de dilediğin monitörü eklersin olur biter bu iş.

2 katın sistem dizdim haberin olsun.

1749555955131.png

2 katim mi? Hiç gulucegim yoktu.

+ 5000TL de dilediğin monitörü eklersin olur biter bu iş.

2 katın sistem dizdim haberin olsun.

Bilmiyorum farkinda misiniz cihazda QHD 240Hz panel var. Min piyasada 8Kdan asagi bulamassiniz dengini. Bunun disinda cihaz laptop pazarinda ust degment cihaz. 9950X islemciye A620 koyup aklinizca bana racon kesmeyin. Sogutucunuz nerede. O islemciyi o anakart besler mi? 4070 kas gucu olarak sizin koydugunuz ekran kartindan kat kat guclu. Kalan 16 GB RAM'im nerede mesela. Alt segment kasa ve PSU ile yasamakta istemiyorum kusuruma bakmayin.

Buradaki amaç fiyatı azaltıp performansı yükseltmek kanka tamam madem sen istedin buyur 9070XT ekledim.

Hocam farkinda misiniz burada sogutucu yok. Depolama yok. İcinden stok fan bile cikmayan min 360mm radyator tavsiye edilen bir islemciden bahsediyoruz. A620'nin onu imkansiz besleyememesini hiç konusmuyorum bile. 8K monitor masrafinida isin icine katarsak. Basaramadiniz hocam kusura bakmayin.

Buradaki amaç fiyatı azaltıp performansı yükseltmek kanka tamam madem sen istedin buyur 9070XT ekledim.

Ha haberin olsun aldığın ekran kartı senin mobil ve o oyun testindeki direk kasalara ttakılan mobil ekran kartları onlara göre daha az performans gösterir ama sen tercih ettin bakabilirsin ha bir de aldığın 4070 8 GB iken şu an bu 12 GB bir ekran kartı yani kasalı bilgisayarın ne kadar F/P olduğunu bil bir daha boş boş forumlarda dolaşma işlemciyide yüksek girdim zaten gene ne bulucan şimdi video testlerinemi bakıcan bak kötüsünü bulamayacağına emiğinim.

Hocam farkinda misiniz burada sogutucu yok. Depolama yok. İcinden stok fan bile cikmayan min 360mm radyator tavsiye edilen bir islemciden bahsediyoruz. A620'nin onu imkansiz besleyememesini hiç konusmuyorum bile. 8K monitor masrafinida isin icine katarsak. Basaramadiniz hocam kusura bakmayin.
soğutucu yokmu? kule tipi 120mm soğutucu seçilmiş dediğiniz işlemciyi boşta 35-40 yük altında 65-62 derece civarında tutuyor nolursunuz boş yapmayı kesin lütfen.
1749556334993.png

doğrudur ssd eklemeyi unutmuşum şimdi tekrar kontrol edebilirsiniz

Hocam farkinda misiniz burada sogutucu yok. Depolama yok. İcinden stok fan bile cikmayanmin 360mm radyator tavsiye edilen bir islemciden bahsediyoruz. A620'nin onu imkansiz besleyememesini hiç konusmuyorum bile. 8K monitor masrafinida isin icine katarsak. Basaramadiniz hocam kusura bakmayin.

E tövbe estağfurullah sizde hocam ne istiyorsunuz 8K monitör yok o yok bu şu an istediğiniz şey nedir tam olarak 8 9 binlira aşağında belki de daha performanslı çalışacak sistem düzenledim ve hala monitörden bahsediyorsunuz biraz düşünün madem laptoplar daha ucuz olsaydı niye kasalılar kalırdı sanıyorsunuz o zaman herkes laptop alırdı hem ergonomik taşınmasıda kolay millet niye masaüstü alsınki o zaman her şeyin bir dengesi vardır hocam eksiler ve artılar kasanın eksisi budur laptopunda eksisi budur artık lütfen uzatmayalım bu konuyu sizde bu attığım linkten sonra umarım öğrenmeşsinizdir ha bu arada 9060XT 8K için yeterli seviyede sayılacak 12 GB bir ekran kartıdır iyi günler diliyorum.

Son düzenleme:
Ha haberin olsun aldığın ekran kartı senin mobil ve o oyun testindeki direk kasalara ttakılan mobil ekran kartları onlara göre daha az performans gösterir ama sen tercih ettin bakabilirsin ha bir de aldığın 4070 8 GB iken şu an bu 12 GB bir ekran kartı yani kasalı bilgisayarın ne kadar F/P olduğunu bil bir daha boş boş forumlarda dolaşma işlemciyide yüksek girdim zaten gene ne bulucan şimdi video testlerinemi bakıcan bak kötüsünü bulamayacağına emiğinim.

Soğutucu yok mu? Kule tipi 120mm soğutucu seçilmiş dediğiniz işlemciyi boşta 35-40 yük altında 65-62 derece civarında tutuyor ne olursunuz boş yapmayı kesin lütfen.

Hocam sizinle tartismamayi seciyorum cidden. Ust segment cihaza karsi olarak alt orta segment cihaz toplayip aklinizca ahkam kesiyorsunuz. Bunun disinda mobil ekran kartlarinda oyle dediginiz gibi ucurum seviyesinde bir guc farki yoktur. Masaustu surumu 200W dolaylarinda calisir laptopta 120W dolaylarinda calisir. Ortalama perforrmans farkida yuzde 10 15 bandindadir. Elimdeki cihaz 9060XT masaustune denk bir ekran kartina sahip. Icindeki M.2 piyasada 2 3K bandindan asagi bulunamayan bir m2. onun disinda 9950X ne zamandan beri 120mm hava sogutmayla 60 derecede durabiliyor merak ediyorum. Onun disinda hala lafimi tekrarliyorum. 9950X e A620 ekran karti eslestirecek kadar kara cahil birisiniz ne diyeyim ben. Ortalamada 200 300W in uzerini rahatlikla gorebilen bir islemciden bahsediyoruz. X serisi anakartlarla eslestrilmesi gerekir. Yani uzun lafin kisasi su hocam. Ust segment laptop parasina ancak ve ancak alt orta segment arasi bir cihaz anca dizersiniz. Parcalari orta ust segmnte getirdiginiz an fiyatmin 70 80 bine dayaniyor. Yaklasik 8 10 bine yakin monitor masrafini dahil etmeyide unutmayin bu arada.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı