BilgisayarKurdu ile Soru Cevap

Makaleler
23
Eskiden forumlarda böyle bir seri vardi, röportaj tarzinda konular aciliyor, soru sorup cevap aliyorduk :)
Ben bu seriye Technopat'da @BilgisayarKurdu ile baslamak istiyorum.

Gökhan tam olarak ne is yapiyorsun ve evlenmeyi düsünüyor musun? Evlenmeden önce tüyolar icin bana danismak ister misin?
Ve en önemlisi beni seviyor musun? :)

Sevgiler :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle bu seriye benimle başlamayı uygun gördüğünüz için onore ettiniz beni :) Çok uzun yazmışım bu arada, haklarınızı helal ediniz.

Şuan üniversitenin son yıllarını okuyorum, dikey geçiş ile son 2 yılı açıktan devam ediyorum. Açıkçası yazılım ve donanım ile bu kadar alakalıyken, arkadaş çevremde de bilgisayar ve bisiklet ile anılıyorken; Boğaziçi Bilgisayar Mühendisliği gibi bir bölümden mezun olmayı çok isterdim. Ama sınavlarda iyi bir üniversitenin mühendislik bölümünü kazanamadım, ama bu durum gram umurumda da değil :)

Yazılım alanında proje bazlı işlerde çalışıyorum, kimisi parayı eksik veriyor malına el koyuyorum kiminin yazılımını uzaktan çalışmaz hale getiriyorum :) Kimi ile de sorunsuz iş yürütüyorum.
İçerisinde bulunduğum dönemler tam olarak; iş hayatına ufaktan atılacağım dönemler. İş hayatında beni neler bekliyor hiç bilmiyorum :) Ama benim gibi insanlar da problem yaşayacaksa bu ülkenin turşusunun çıkmış olduğuna inanırım.

Asıl kritik konu olan evlilik sorusuna gelirsek :)2,5 yıldır birlikte olduğum bir kız arkadaşım var. Lise yıllarında platonik bir aşık olarak konular açıp, az rezil etmedim kendimi :) Ama hayat arkadaşımı bulduğumdan eminim, ilginç şekilde aramızdan su sızmıyor. Tabi 27'li yaşlarda evleneceğimizi düşünürsek 5 yıl daha var önümüzde:) Bu 5 yıl içerisinde yazılım - donanım alanında işimi ilerletip güzel yerlere gelmeyi hedefliyorum.

Çok şükür halimiz vaktimiz fena değil, ev sahibi olma imkanımız mevcut. Evlilik sırasında aşırı gereksiz gösteriş ve harcamadan kaçınırsak güzel bir evliliğin temelini atmış oluruz diye düşünüyorum. Zaten benim gibi bir insanı herkes ömür boyu çekemez :) Çok eğlenceli bir insan olmamın yanında bazı huysuzluklarım da yok değildir :)

Evlilik konusunda sizlerden elbette çok güzel öneriler bekliyorum; özellikle bu konu içerisinde.
Kısaca özetlemek gerekirse; insanlarla iyi geçinmek isteyen - ileride evine ekmek getirmek isteyen - ülkeye ve çevresine fayda sağlamak isteyen bir insanım. Balık burcu olduğumdan mıdır bilmem ancak kendini pek umursamayan bir insanım. Daha çok sorumlu olduğum insanlar için yaşayan bir yapım var. İleride eşimin ve çocuğumun refahı çok önemli bu yüzden benim için :)

Seni seviyor muyum sorusuna gelirsek; yürekten cevap veriyorum ki "Evet" :) Hatta kız arkadaşım da forumu takip ederken sizin nickinizi görüp bana söylemişti. Neşeli Enginar ile alakalı espriler mutlaka oluyor forumdan konu açılırken :D Sizi daha çok "Halkçı" bir kişiliğe sahip olduğunuzu düşündüğüm için seviyorum. Benim "Halkçılık" duygularım çok kabarık şu sıralar. Halktan hissettiğim herkesi çok severim ben.

Halktan hissettiğim herkesi çok severim ben.

Yemin ederim ben de seni hem insan olarak hem de düsünce tarzi olarak severim ve takip ederim :)
Sorularim bitti diye hemen rahatlama ama :)

• Technopat'da neden yetkili olmayi düsünmedin?
  • Cocukluguna dair en güzel anin nedir?
  • Sigara ve ickiyle aran nasil?
  • Sistemin nedir hangi oyunlari oynarsin?

Sizin de sorulariniz varsa terletin BilgisayarKurdu'nu :)

• Yetkili olmayı neden düşünmedin?
Sağ olsun Recep Abi zamanında Technopat rütbesi ve Katkıda Bulunan ibaresi eklemenmesini uygun görmüşler benim için. Bu bile çok sevindirmişti beni zamanında. Yetki tarafında ise hiçbir zaman gözüm olmadı açıkçası. Ben boş zamanlarım dahilinde insanlara yardım etmek ve en önemlisi Technopat'ın bir nebze de olsa gelişmesine yardımcı olmak maksatlı emek harcadım hep. Duygusal bir bağ oluşuyor bir süre sonra. Ben; insanların sevgisini veya saygınlığını doğal yollardan kazanabilirsem çok daha mutlu eder beni.
  • Çocukluğuma dair en güzel anım?
Sıradan bir çocukluk geçirdim, 5-10 fotoğrafım ya vardır ya yoktur çocukluğuma dair :) Pek bir anım olduğu da söylenemez. Yalnızca aile apartmanında oturduğumuz için her günümün güzel geçtiğini söyleyebilirim. Aile olarak bir arada olmak çok büyük nimet olmuştur benim için. Yoksa anım falan yok yani çocukluğa dair :D

• Sigara ve içki ile aram nasıl?
Sigaradan nefret ederim ancak alkol tüketiminde kalite faktörünü sorgularım :) Alkol, kalitesiz insanların yiyeceği nane değil :) Sigaraya harcayacağım para ile yatırım yapar iş kurarım veya eşim - çocuğum için yatırım yaparım. Bisiklet kullanan insanın sigara tüketmesi biraz abes kaçardı zaten :)
Kalite demişken, pro tüketen insana da saygım var çünkü işin bir kalite boyutu var. Ben tamamen kalite odaklı bakıyorum bu ürünlere :)

• Sistemim ve oynadığım oyunlar?
FX4100 ve HD6850 üzerine kurulu eski nesil ve yetersiz bir sistemim var :) Monitörlerim güzel, klavye farem nispeten güzel. Pek fazla yüksek donanımda gözü olan bir insan değilim. Elimdekiyle yetinmesini biliyorum bilgisayar konusunda. Böyle bir sistemde beğendiğin oyunları oynayamıyorsun zaten :D Dota 2 gibi strateji oyunlarını çok severim. Geçenlerde Çağan abinin Steam hesabına talip olmuştum strateji oyunlarını bol gördüğüm için. Güncel oyunları zaten oynayamıyorum.

Son olarak sizdeki "Boyun eğme" mesajını çok seviyorum. Bu ülkenin insanları kardeşçe - refah içerisinde yaşasın istiyorum, haksızlıklara birlikte baş kaldıralım - sesimizi çıkaralım istiyorum. Forum içerisinde bile siyasi veya inanç anlamında kavgalar - tartışmalar yaşanmasın istiyorum. Birlik olup halkın egemen olduğu bir düzen kuralım istiyorum. Ama kıyamet yaklaşıyor olacak ki her geçen gün daha kötüye gidiyoruz :(

Anladığım kadarıyla ''Arka Sokaklar'' fanatiğisiniz, ben bu diziyi çok izlemedim ve çok fazla da Türk dizisi izlemem, en son ''Poyraz Karayel'' izlemiştim ve kendimden bir şeyler bulduğum mükemmel bir diziydi. Peki sizi bu diziye bağlayan nedir ? Takip etmiyorum ama hala devam ediyor mu ? Çok uzun sürdü, tüm bölümlerini izlediniz mi ? 🙂

:D Emin ol Arka Sokaklar oldukça kalitesiz bir dizi. Sanılanın aksine çok emek harcandığını da düşünmüyorum. Ben yalnızca 3 kisi için izliyorum bu diziyi; bunun da sebebi bağımlılık :D

Yani tek sebebi Hüsnü, Mesut ve Rıza babanın nur cemalini görmek.
@Neşeli Enginar Yalnız ben evlilik ve hayat ile alakalı önerileri göremedim henüz :) Bana kalsa insanlar 150 yıl yaşasın, 50 yaşına kadar hayatımızı yaşayalım; sonrasında çocuk yapalım istiyorum. Ancak insan hayatı çok kısa, mecburen 30 yaşı geçirmek istemiyorum çocuk için.

Son düzenleme:
:D Emin ol Arka Sokaklar oldukca kalitesiz bir dizi. Sanilanin aksine cok emek harcandigini da dusunmuyorum. Ben yalnizca 3 kisi icin izliyorum bu diziyi; bunun da sebebi bagimlilik :D

Yani tek sebebi Hüsnü Mesut ve Rıza babanin nur cemalini gormek.

Babam çok sever bu diziyi 🙂 Baba Batman varmış aç onu izleyelim diyorum gırgırına 🤣 Yok diyor onlar gerçek değil hepsi bilgisayar vs... e diyorum Cüneyt ARKIN filmleri çok mu gerçek, kaleden kaleye zıplıyor örümcek adam gibi 😅 Ben TV izlemiyorum zaten bırakalı çok oldu, en fazla belgesel kanallarını izlerim. Konunun formatını bozduk : ) O üç karakterin özelliği nedir ? Arka sokaklar 'dan önce tanıyormuydunuz : )

Elbette tanıyordum ancak Selami karakterinin hayran olunacak bir özelliği yoktu :) Ancak Hüsnü karakteri gerçekten hayran kalınacak bir karakter olmuş :D

@BilgisayarKurdu Çok aktif olmasam da forumu uzun süredir takip eden birisiyim, sizin profil resminizde sadece Rıza babanın olduğu dönemde konulara vermiş olduğunuz yanıtlara bazen denk gelip görüyordum, ayrıca isminizin altında "Katkıda Bulunan" ibaresini de görünce ben hakkınızda şöyle bir intibaya kapıldım nedense; bu abimiz herhalde forumda bir hayli yetki sahibi, yaşını başını almış bilgisayar konularında elinden geldiğince bizlere yardımcı olmaya çalışan bir büyüğümüz, abimiz diye düşünüyordum :) açıkçası yaşınızın bu kadar küçük olduğunu hiç aklıma gelmemişti :) vermiş olduğunuz cevapları okuduktan sonra neden acaba böyle bir intibaya kapıldım diye kendime biraz güldüm ve bu düşüncemi sizlerle paylaşmak istedim.
Hayatınızın her anlamında size başarılar dilerim.

Evet bazıları yaşımı oldukça büyük sanabiliyor :) Buna karşılık yaş bilgimi hep görünür tuttum profilimde. Bitirme projemi Atraxx eğlence fuarında tanıtırken yazılımdan sorumlu kişiyi görenler de aynı şaşkınlığı gizleyememişti :)

Çok teşekkür ederim, bilginin para etmediği bir ülkede ne kadar başarılı olurum ben de bilmiyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı