Bir Dilde Ustalaşmak İçin Ne Yapılmalı?

Profesyonel olarak sektorde calisman lazim.

10 senedir saglam firmalarda profesyonel Java gelistiren adamin seviyesine, piyasadaki tum Java kitaplarini ve Java egitim videolarini izlesen, fotografik hafizanla tum Java dokumanlarini zihnine kazisan gelemezsin.

O yuzden profesyonel olacak kadar ogren, CS background un saglam olsun ( alg, ds, os, network, distributed, crypto ), yabanci dil bil ve sektorde tecrube kazan. Usta dedigin, para eden is yapan adam budur.

Ustaligin basladigi yeri tanimlamak zor ama acemiligin basladigi yer birilerinin sana kod yazman icin para verdigi noktadir. O noktaya kadar talebesin yalnizca.
 
Pratik yaparak gelişeceksin mesela ben programlamaya önce PAWN dili ile başladım. Çok az şey biliyordum, çok zevkliydi 1-2 aya öğrendim. Sonra PAWN dilini kullanma amacımız olan SA:MP sarmayınca PAWN'ı bıraktım. Sonra PHP'de Emrah Yüksel'in derslerini izledim, çok ders izlemedim. Mantığı kavradıktan sonra bıraktım izlemeyi pratik yaparak kendimi o yönde de geliştirdim. Sonra oyun yapma merakım küçüklükten geldiği için C# öğrenmeye başladım. Fakat bir de ne göreyim, PAWN'a çok benzer. Bu benzerlik sayesinde C# dilinde de kendimi baya geliştirdim. Yarışmalara katıldım vs. Yani tüm olay pratikte yatıyor. İki video izledim, hemen üstadı oldum bu işin demek olmaz. Pratik yaparak gelişeceksin.
 

Geri
Yukarı