Bir insan neden alkol alır?

Merhaba sevgili sosyal üyeleri iyi akşamlar umarım iyisinizdir. Merak ettiğim bir konu var bir insan portakal suyu, limonata, ice tea, çay, kahve varken neden alkol alır? Hem sağlığa zarar hem de Müslüman olan insanlar için günah.
Biraz aldığında o kafandaki hafif rahatlama hissi güzel oluyor. Fazla içersen de söyleyemediğin şeyleri söylemende yardımcı oluyor en azından benim için böyle.
 
Kul Nesimi demiş ki; "Günah benim kime ne?". Terazi elindeyse, konuşma hakkı tabii ki senindir. Lakin, terazinin sana verilmediği konularda susmak yeğdir.
Kul Nesimi o zaman sunu bunu bilmiyor,; Musluman, Musluman'dan sorumludur.
Uyarmak gorevimizdir. Zorlamak degil.

Uymak sana duser.
 
Uyarmak gorevimizdir.

Uymak sana duser.
İçkiyi içen kişi, içmeyen kişinin kolundan tutup gel iç dediğinde bu kişilik hakkına saldırıdır. Aynı şekilde bunun tersi de kişilik hakkına saldırıdır. Tanımadığım biri gelip bana vaaz verecek, hangi konuda? Onu ilgilendirmeyen ve etkisinin olmadığı bir konuda.

2 yaz önce şort giydiğim için laf atan bir apaçi vardı, sokaktaki çöp kutusunda hâlâ onun kafasının yamulttuğu yer duruyor. Bazı insanların bu tür şeylere tepkisi ağır oluyor, sana tavsiyem: yapma. Haddiniz olmayan şeylere, özellikle de yakınınız olmayan birine akıl ya da vaaz vermeye kalkmayın.
 
Lakin benim kastettigim, arkadasim bu zararlidir ve gunahtir. İcmeni tavsiye etmem, seklinde uyaridir.
Birinde içmesi için ikna etmeye çalışılıyor, diğerinde içmemesi için. İkisi de aynı şeydir. Senin ya da bunu yapacak kişinin haddi olmayan bir konudur. Dön önüne, kendi yoluna bak. Samimiyetin olan kişilere bile uyarı yaparken 2 defa düşünmek lazım. Aklı olan tek kişi sen ve vaaz verecek olanlar değil, herkesin kendi aklı var ve herkes kendi yaptıklarından sorumludur.

Bunu içki özelinde söylemiyorum. Genel olarak en samimi olduğun kişilerin dışında karşındakinin kendi aklı ve iradesi yokmuş gibi uyarı yapmamak lazım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı