Bir insan neden alkol alır?

Birinde içmesi için ikna etmeye çalışılıyor, diğerinde içmemesi için. İkisi de aynı şeydir. Senin ya da bunu yapacak kişinin haddi olmayan bir konudur. Dön önüne, kendi yoluna bak. En yakının samimiyetin olan kişilere bile uyarı yaparken 2 defa düşünmek lazım.
Kotulugunu dusunmuyoruz, niyetimiz iyiligini dusunmek. Hele arkadasinsa, bunun icin dusunmeye bile gerek yok. Arkadasini kotu olan bir seyden korumaya calisiyorsun. Bu cok anlamli bir sey.

Uyup uymamak onun elinde yine.
 
Kotulugunu dusunmuyoruz, niyetimiz iyiligini dusunmek. Hele arkadasinsa, bunun icin dusunmeye bile gerek yok. Arkadasini kotu olan bir seyden korumaktan daha anlamli ne olabilir?
İyilik dediğin şey sadece senin kafandaki şey mi? Başka insanların "sizlerle ilgili" yaptığı şeylerin dışında karşıdakine çocukmuş gibi uyarı yapma hakkınız yok. Hadsizlikten başka bir şey değil, bazı insanların buna tepkisi çok ağır olur.
 
Kul Nesimi o zaman sunu bunu bilmiyor,; Musluman, Musluman'dan sorumludur.
Uyarmak gorevimizdir. Zorlamak degil.

Uymak sana duser.

Uyarmanızda bir sıkıntı yok. Zaten günah olduğu aşikar bir mevzu ve tartışılabilecek bir konu da değil, fakat aynı itinaya diğer hususlarda riayet ediliyor mu?

Dinin her öğesini istisnasız yerine getirenler hükmün insana verilmediği konularda konuşma hakkina sahiptir ki din denilen maksadını icra edebilsin. Yoksa, herhangi bir konuda dini esnetenlerin dini hatırlatmasınin kimseye faydası yoktur. Cezayı insanın eline birakan ayetler mevcuttur. Bir de cezanın, hükmü koyan tarafından belirleneceği ayetler mevcuttur. Ayrımı iyi yapmak gerekir. İçki aklı saptırır. Ama içme eylemi, kendini saptırmayan insana, insanın sorabileceği bir şey yoktur.
 
Dinin her öğesini istisnasız yerine getirenler hükmün insana verilmediği konularda konuşma hakkina sahiptir ki din denilen maksadını icra edebilsin.
Peygamberimiz, dini su su ogretir diye bir sey demedi.
Kuran-i Kerim de de boyle bir sey belirtilmiyor.

Dogru kaynaklardan bilgiler ile seni uyarmamda bir sakinca yok.
İyilik dediğin şey sadece senin kafandaki şey mi?
Dinimize gore evet ve dinimizden olan kisilerden sorumluyuz dedim. Bir defa da olsa uyarmaliyiz.
 
Dinimize gore evet ve dinimizden olan kisilerden sorumluyuz dedim.
Tabii canım, tek akıl ve irade sahibi olanlar da sizlersiniz zaten. :D

Net söylüyorum, içki zaten sevmem ama giydiğim şort ya da tişört rengim üzerinden laf edecek (aklı sıra uyaracak) kişinin günü tahmin ettiğinden daha kötü geçer.
 
Tabii canım, tek akıl ve irade sahibi olanlar da sizlersiniz zaten. :D

Net söylüyorum, içki zaten sevmem ama giydiğim şort ya da tişört rengim üzerinden laf edecek (aklı sıra uyaracak) kişinin günü tahmin ettiğinden daha kötü geçer.
Kadin misin? Bu arada erkekler icinde bir giyim usulu var. Cinsiyetci oldu biraz kusura bakma.
 
Bu ülkede şort ya da renkli tişört giydiği için laf yiyen tek taraf kadınlar değil. İşin saçma olan tarafı da fiziksel güç ve vücut ölçüleri olarak kalabalık içinde bile direkt göze çarpıyorken, 28 kilogramlık bir Arizona kertenkelesi kalkıp hakaret edebiliyor. Öyle bir ülke burası artık, bunu yapana da insan gibi davranılmaz.
 

Geri
Yukarı