Birden fazla bilinç olabilir mi?

Elementor

Hectopat
Katılım
16 Mayıs 2019
Mesajlar
3.218
Makaleler
1
Çözümler
12
Yer
Mardin
Şimdi bizlerin bilinç altı var, oranın odaları var vs.
Bazı insanlarda birden fazla karakter var, birden fazla kişilik var.

Sizce bilinci yöneten birden fazla bilinç olabilir mi?

Bence olabilir ve stabil bir şekilde işlemesi de fark edilmemesini sağlıyor.
 
Şimdi bizlerin bilinç altı var, oranın odaları var vs.
Bazı insanlarda birden fazla karakter var, birden fazla kişilik var.

Sizce bilinci yöneten birden fazla bilinç olabilir mi?

Bence olabilir ve stabil bir şekilde işlemesi de fark edilmemesini sağlıyor.
Davranışı yöneten bilinç olabilir buna da dengesizlik demiyor muyuz zaten.Bilinç altımız var tamam fakat bunun mukayese edilebilmesi için kapasitesini de bilmek gerekiyor.Gün içinde bir sürü şeyin etkisinde kalabiliyoruz.Bilerek veya bilmeyerek bu şeyler bizim zihnimize işliyor.
 
Davranışı yöneten bilinç olabilir buna da dengesizlik demiyor muyuz zaten?
Doğru, anlık tepkiler vs.
Bilinç altımız var tamam fakat bunun mukayese edilebilmesi için kapasitesini de bilmek gerekiyor.
Bilinç altının aptal olduğunu düşünmen için, bilinç altının sana aptal olduğunu düşündürtmesi gerekiyor.. Yani arka planda mükemmele yakın bir işleyiş var..
Gün içinde bir sürü şeyin etkisinde kalabiliyoruz. Bilerek veya bilmeyerek bu şeyler bizim zihnimize işliyor.
Buna bilinç altı diyoruz. Benim bahsettiğim şey, bilincin karar veren mekanizmasını birden fazla odacık kontrol ediyor olabilir mi? Bütün odacıkların aksiyona geçmesiyle beraber stabil bir karar çıkması falan..

Yani karar mekanizmasını bir bilinç yönetiyormuş gibi gözüküyor ama iş öyle olmayabilir.. Belki bilincin ön kısmından karar veren birden fazla kişi vardır, stabil bir şekilde çalıştığı için tek bir bilinç oluşturuyor.

Yani aslında tek bir bilinç olarak aksiyona geçsek de, bir bilincin bütününü sağlayan birden fazla bilinç olabilir.. Gök kuşağı olarak düşünelim, 7 tane rengimiz var.. Hepsi bir bütün olarak karar veriyor, lakin bir bütün oldukları için biz kararı sadece 1 kişinin verdiğini sanıyor olabiliriz..

Mesala kırmızı renginin aksiyona geçmesini sağlayan, onunla beraber iş birliği yapan birden fazla renk olabilir.. Stabil çalıştığı için tek bir bilinç görüntüsü ortaya çıkarıyor..

Bir bilincin bütününü oluşturan birden fazla bilinç olabilir.. Ki zaten bu mümkün ve öyle görüküyor..

Yani Kırmızı, Mavi, Sarı kişileri aynı anda bedenin ön işlemcisini yönetiyor ve stabil kararlar verdikleri için birbirlerinin farkında değiller..
 
Karar veren sensin fakat o ana ve o zamana göre dış etmenlerden etkileniyor dolayısıyla etkisinde kalarak farkında olmadan tepki veriyorsundur.
 
Birden fazla bilinç stabil bir şekilde tek bir bilinci oluşturuyor. Bahsettiğim bu.
Bunun stabil olanı normal insan beyni zaten. Çoklu kişilik bozukluğu gibi rahatsızlıklarda mevcut olan bilinçler birbirinden bağımsız şekilde kontrolü ele alıyorlar, bu şekilde içimde biri var diyorsun veya yaptığın eylemleri hatırlamayabiliyorsun. Bir sürü kimliğin oluyor ve hangisinin sen olduğunu kavrayamıyorsun. Stabil versiyonunda ise yine birçok kimliğin var fakat hepsinin farkındasın ve kontrolün altında. Bu soruya sadece olabilir diyebilirim çünkü aksini kanıtlayamam.
 
Coklu kisilik bozuklugu ile bilincalti, bilinc odasi gibi kavramlar arasi iliski kurup birden fazla bilinc olabilecegi sonucuna varmak bence mantiksiz.

Ayni arabanin parcalarindan birden fazla araba var mi gibi bir soruya variyorsun sanki.
 

Geri
Yukarı