Bitlis'te başıboş köpekler tarafından ısırılan ve kuduz olan 12 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eğer koca ülkede yılda kuduzdan sadece birkaç insan ölüyorsa burada suçlu köpekler değil hastaneye gitmeyen insanlardır. Bu kadar basit.

Sokaklar yaratıkların yeri değil insanların yeri birkaç insan diye küçümsediklerin çocuk. Çocuğun ölümüne karşı itleri savunabilecek kadar nasıl merhametsiz oluyorsunuz acaba :d korkudan söylemeyen çocuk var ortada ayrıca tahminen +10M başı boş köpek var. Isırmayı geç varlıkları bile tehlikeli.

Mustafa Erçetin 10 yaşındaydı ve okuldan eve dönüyordu. Yolda köpek saldırısına uğrayan Erçetin, başıboş köpeklerin saldırısına uğradı. Eve gittiğinde ailesine bisikletten düştüğünü söyledi.

Hastaneye giden aileye Erçetin'in kuduz olduğu söylenildi. İlk kuduz aşısı Bitlis'te vurulan Erçetin, Ankara'ya sevk edildi.

Akşama doğru iyice fenalaşan Erçetin, dün öğleden önce yaşam mücadelesine son verdi.

İttapar'lara göre köpekler hiçbir zaman suçlu değil, size soruyorum. Bu kaçıncı olay oldu, artık müdahalenin zamanı gelmedi mi?
Çocuğa Allah rahmet eylesin. Köpekler uyutulsun.

Beni köpek ısırsa gider aşımı yaptırırım. Hiçbir şey de olmaz. Gripten milyonlarca kişi ölüyor yılda, grip bulaştıran insanları da uyutalım o zaman. Ölüm sayısı birkaç tane olunca trajik, milyonlarca olunca istatistik oluyor nedense.
Bırakın ısırılmayı falan kuduz aşısındaki inaktif virüsten dolayı bile kuduz olup ölen insanlar var. Adam kuduzdan şüphelenip aşı olduğu için ölebiliyor. Öte yandan sadece ısırılmayla geçmiyor. Tükürük ve kan yoluyla da geçiyor deride açık yara vs varsa. Sırf köpek sevdiği için kuduza yakalanma ihtimalinden söz ediyorum. Ya da köpek bir yeri ya da yerini yaladı. Ve siz de ona temas ettiniz(tırmalamak vs). Kuduz riski söz konusu. Ayrıca herhangi bir tedavisi yok. %100 ölüyorsun. Hem de size bulaştıktan 1 ay sonra da olabilir 20 sene sonra da olabilir. Ve belirtisini anlamak çok zor. Kuduzun sadece ısırarak yayıldığı "sanrısı" canlıyı saldırganlıştırmasından dolayı. Kuduzu griple bir tutmak çok anlamsız.

Bırakın ısırılmayı falan kuduz aşısındaki inaktif virüsten dolayı bile kuduz olup ölen insanlar var. Adam kuduzdan şüphelenip aşı olduğu için ölebiliyor. Öte yandan sadece ısırılmayla geçmiyor. Tükürük ve kan yoluyla da geçiyor deride açık yara vs varsa. Sırf köpek sevdiği için kuduza yakalanma ihtimalinden söz ediyorum. Ya da köpek bir yeri ya da yerini yaladı. Ve siz de ona temas ettiniz(tırmalamak vs). Kuduz riski söz konusu. Ayrıca herhangi bir tedavisi yok. %100 ölüyorsun. Hem de size bulaştıktan 1 ay sonra da olabilir 20 sene sonra da olabilir. Ve belirtisini anlamak çok zor. Kuduzun sadece ısırarak yayıldığı "sanrısı" canlıyı saldırganlıştırmasından dolayı. Kuduzu griple bir tutmak çok anlamsız.

Daha geçen aylarda 4 doz aşı oldum ve sadece tedbir amaçlıydı. Isırılmamıştım niye kuduz olmadım? Keza veterinerler düzenli olarak bu aşıları defalarca kez oluyorlar her yıl oradan buradan okuduğun bilgilerle genelleme yapıyorsun. Milleti aşıdan korkutmak yerine bilgin olmayan konularda yorum yapma.

Daha geçen aylarda 4 doz aşı oldum ve sadece tedbir amaçlıydı. Isırılmamıştım niye kuduz olmadım? Keza veterinerler düzenli olarak bu aşıları defalarca kez oluyorlar her yıl oradan buradan okuduğun bilgilerle genelleme yapıyorsun. Milleti aşıdan korkutmak yerine bilgin olmayan konularda yorum yapma.
Tarihte böyle şeyler var. Aşıdan korkutmuyorum ayrıca. Yazdığım şeyden bunu mu anladın? Kuduzun ne kadar tehlikeli bir şey olduğunu söylüyorum. Gidin aşı olmayın falan mı demişim ben? Hey Allah'ım.

edit: tekrarlıyorum aşıdan korkutmak gibi bir şey derdinde değilim. Rica ediyorum aşınızı olun şüpheli durumlarda. Kuduza çarenin en büyüğü aşı.

Son düzenleme:
Tarihte böyle şeyler var. Aşıdan korkutmuyorum ayrıca. Yazdığım şeyden bunu mu anladın? Kuduzun ne kadar tehlikeli bir şey olduğunu söylüyorum. Gidin aşı olmayın falan mı demişim ben? Hey Allah'ım.

130 yıldır yapılan bir aşı bu daha dün bulunmadı. Böyle bir etkisi olsaydı şimdiye kadar tespit edilirdi. Aşı bu hastalığa bağışıklık kazandırmak için yapılıyor tam tersi hastalığa neden olmak için değil. Böyle bir şey söz konusu değil. Tarihte yaşandı diyorsun kulaktan dolma bilgilerle yorum yapıyorsun işte. Nerede yaşandı ve nasıl yaşandı bunların hepsi araştırılmalı. Aşıdan dolayı mı oldu o bile belli değil hatta yapılan aşıya kadar araştırılmalı ki altı dolsun söylediklerinin. Kuduzun ne kadar tehlikeli olduğunu herkes biliyor zaten sen söylesen ne söylemesen ne olacak.

İttaparların kafalarını tutup beton duvarlara sürtmek lazım.

Her kafadan bir ses çıkıyor. Agalar bu sorunun baş müsebbibi kısırlaştırma ve aşılama yapmayan belediyelerdir. Son 10 sene içerisiden inanılmaz boşlandı bu kısırlaştırma ve aşılama işi ve bunun sonucunda da köpeklerde inanılmaz bir nüfus patlaması yaşandı. Sadece sen ben mama verdik diye sokaktaki hayvanların popülasyonu bu kadar artmaz. Mamalara harcanan para kısırlaştırmaya harcansaydı 10 senede sokakta köpek kalmazdı. Onun yerine belediyeler dağlara, köylere, sanayi bölgelerine saldılar köpekleri. Hem işgüzar çalışanlar hem de iş bilmez belediye başkanları yüzünden bu hallere geldik. Evet köpekler için üzülüyorum, çünkü gelişmiş bir beyinleri yok. Yaptıkları eylemlerin sonucunu kestiremiyorlar, hayatta kalmak ve üremek tek dertleri. Bir varlığı suçlamak için yaptığı eylemin ne olduğunu anlayacak kapasitede olması lazım. Burada köpeklerin de, köpeklerin çoğalmasından dolayı mağdur olanların da suçu yok. Tek sorumlu var; işini yapmayan BELEDİYLER, SİYASİLER. Mama lobisinin kafasına göre besleme yapmasına izin veren de, bu kadar başıboş köpek olmasının da, 10 yaşında bir çocuğun köpekten kuduz kapmasının da, 20-30 yaşındaki insanların parçalanarak öldürülmesinin de sorumlusu BELEDİYELER. Sorunu çözümsüz hale getirdiler. Şimdi de aklı olmayan canlıları kolayca hedef haline getiriyorlar. Maalesef burada yanan köpekler olacak. Artık çözüm kısırlaştırmayla, barınakla, beslemeyle, aşılamayla çözülecek durumda değil. Barınakların kapasitesi artırılıp, bir kaç ay bakımları yapılıp bu sürede sahiplenilmeyenlerin itlaf edilmesi lazım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı