Bu yeni nesil neden böyle?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ateist diye bir yaratıcının olmadığına inanan kişiye denir. Siz ateist olduğunuza emin misiniz? Önce bu soruyu yanıtlamalısınız.
 
Mesele sadece din konusu değil. Bu Z kuşağının geneli böyle örneğin oyunlarda ana bacı küfür edenler de genelde bunlar. Genelleme yapmak şart. Her seferinde konuşurken aralarında böyle olmayanlar da var demem gerekmiyor sanırım? İnsan kendini bilir canım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yeni nesil bir şeylerin farkına varıyor ve sorguluyor. Ne kadar azınlık olsalar da hala sizlerin gözüne batıyor. Sorgulayıp anlamaya çalışan bir nesil zaten bu ülkenin ihtiyacı olan şey. Desteklemeniz gereken yerde garipsiyorsunuz. Kimsenin seçimleri sizi ilgilendirmez. Bırakın olmak istedikleri gibi olsunlar sizin istediğiniz gibi değil. Belki bir gün din ile manipüle edilmeyen ve kendi seçimlerini kendileri çekinmeden yapabilen bir nesil oluşur da refah seviyemiz biraz artar.
 
Havalı olmak için, bu kesimin sorgulama kavramından pek de haberi olduğunu sanmıyorum. Zaten ateist olamaya çalışan pek çok kişi gördüm ama doğru şekilde sorgulayabilen kimse yok. Öğrenme ve sorgulama konusunda daha iyi olduklarını söyleyen insanlar göz göre göre kendilerini kandırıyor ama farkında değiller. Z kuşağı olarak adlandırılan bu kuşağın öğrenme yetilerinin üstün olduğunu düşünüyorsunuz ama dışı parlak içi çürük amasya elmasından farkı yok bu gençlerin.
Evet bu yazıyı okuyup sinirlenen kardeş, gerçeğe hoşgeldin!
 
Tanrı'ya şükürler olsun Müslüman'ım.
Birçok kez dini sorguladım, bir ara yobazlar yüzünden deist oldum ama çok kısa sürdü 1-2 hafta sonra tekrar Müslüman olmaya karar verdim.
Bazı kişiler bilimin altına sığınarak ateist oluyor, bu çok saçma bir şey. Bilim kesinlikle İslam ile çelişmez. Kur'an-ı kerim bilimsel bir kitaptır.
Hz. Adem (a.s.) ilk insan değildir. Ve ilk insan diye bir şey yoktur. Zaten Kur'an-ı Kerim'de Hz. Adem'in ilk insan olduğu yazmaz. Hz. Adem ilk halife ve ilk peygamberdir. Hatta Kur'an-ı Kerim'de "Allah Adem'i seçti" diye bir şey yazar. Seçmek bir çokluğun içinden birini belirlemektir. Mesela 10 kalemin varsa birini seçersin ama bir kalemin varsa onu seçemezsin o zaten vardır. Bu da onun gibi. Demek ki Hz. Adem'den önce insansılar vardı. Hz. Adem'in Cennet'ten kovulması kısmına gelirsek, orada ki cennet ahirette ki cennet değil dünya'daki bir bahçedir. Yani cennet diyerek Dünya'daki bir bahçeye benzetme yapılmıştır. Çünkü şeytan cennete giremez, demek ki bu Dünya'daki bir bahçe.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Genelde en büyük dayanakları kuran-ı kerimdeki betimlemeler olur bu kesimin, hayır hayvan çiftliği kitabını okuyup bu adam ne kadar boş yapmış, hayvanlar çiftlik mi kurar diyen görmedim. Kuran-i kerim dönemin arabistanındaki olaylar üzerinden derin betimlemeler ve kıyaslamalardan oluşur. Bu soruyu da cevaplamış olalım :)
 
Tanrı'ya şükürler olsun Müslümanım.
Bir çok kez dini sorguladım, bir ara Yobazlar yüzünden Deist oldum ama çok kısa sürdü 1-2 hafta sonra tekrar Müslüman olmaya karar verdim.
Bazı kişiler Bilimin altına sığınarak Ateist oluyor, bu çok saçma bir şey. Bilim kesinlikle İslam ile çelişmez. Kuranı Kerim bilimsel bir kitaptır.
Hz.Adem (a.s.) ilk insan değildir. Ve ilk insan diye bir şey yoktur. Zaten Kuranı Kerim'de Hz. Adem'in ilk insan olduğu yazmaz. Hz.Adem ilk halife ve ilk peygamberdir. Hatta Kuranı Kerim'de "Allah Adem'i seçti" diye bir şey yazar. Seçmek bir çokluğun içinden birini belirlemektir. Mesala 10 kalemin varsa birini seçersin ama bir kalemin varsa onu seçemezsin o zaten vardır. Bu da onun gibi. Demek ki Hz.Adem'den önce insansılar vardı. Hz.Adem'in Cennet'ten kovulması kısmına gelirsek, Orada ki Cennet ahirette ki Cennet değil Dünya'da ki bir bahçedir. Yani Cennet diyerek Dünya da ki bir bahçeye benzetme yapılmıştır. Çünkü Şeytan Cennete giremez, demek ki bu Dünya da ki bir bahçe.
Bu dini çevirmekten başka bir şey değil. Adem oğulları diyor kuranda.
 
Sorgulamanın o kadar epik bir şey olduğunu düşünmüyorum. Bir insanın sorgulama yapması için illaki iki seçeneğede saatlerini verip araştırmasına gerek yok. Bir insan kendisini şunu sorar ben herhangi bir tanrının varlığını kabul ediyor muyum? Tanrıların veya tanrının var olduğuna inanıyor muyum? Aslında şu basit soru bile sorgulamak için yeterli.

Günümüzde gençlerden sürekli bu bahsettiğiniz örnekleri alıyoruz çünkü devir değişti. Gençler artık onlara aileleri tarafından dayatılan dinleri kabullenmek istemiyor. Ama aile baskısı yüzünden bunu ancak sanal ortamda veya ailesi dışındaki kişilere söyleyebiliyor. Bu kadar fazla oldukları içinde yalan söyledikleri düşünülüyor ama çoğunluğu yalan söylemiyor bence.

Sırf kendi dinini veya inancını savunmuyor diye bir insanı aşağılayan gençlere değil bu söylediklerim onlar zaten yanlış yoldalar. Ama o gençlerin dışında diğer gençlerin ufakta olsa sorgulayıp dinlerinin seçmeleri iyi bir şey. En azından kafalarını kuma gömüp ona dayatılanları uygulamıyorlar.

Ve artık herkesin ağızında şu çümle var. Yeni nesil şöyle, yeni nesil nereye gidiyor? Bende bunu söyleyenlere sadece şunu söylemek istiyorum. Sizce suç gençlerde mi? Yoksa yetiştirilme biçimlerinde mi? Doğurup eline tablet telefon verip ortalığa atıyorlar. Sonra böyle şeyler yapılınca yeni nesil neden böyle diye genelleme yapılıyor. Sen neslinin çocuklarını öyle yetiştirirsen sonra genelleme yapıp yeni nesil neden böyle dememelisin.
 
Son düzenleme:
Bu dini çevirmekten başka bir şey değil. Adem oğulları diyor kuranda.
Adem oğulları demesi ilk insanın Hz.Adem'in ilk insan olduğu anlamına gelmez. Evrim İslam ile çelişmez.
Ona bakarsan Yahudilere de İsrailoğulları diyorlar, O zaman Hz.İshak'ın oğlu İsrail ilk insan mı oluyor. Onun soyundan gelenler anlamına geliyor.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı