Bulk ne zaman bırakılmalı?

Jhorks

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar selam. Yaklaşık 5-6 aydır düzenli spor yapıyorum (yemeklerim falan tam, kalori hesaplı yaparım.) 1 yıllık da geçmişim var. 177 boyundayım. 4 aydır falan clean bulk+kardiyo yapıyorum, almam gereken kaloriden 300-400 civarı fazla kalori alarak yapıyorum. Pazar günleri evde ne varsa yiyorum. 71Kg'den 75-76Kg'ye geldim. Preworkout harici herhangi bir supplament kullanmıyorum. Bench gibi temel bir harekette 100 kilo ile set atabilecek duruma gelemedim. 80kg ile 6-8 tekrar falan atabiliyorum 4 set. Sağ kol 40.3cm Sol kol 39.5cm.Yaza fit sağlam bir vucüt ile girmek istiyorum ama definasyonda küçülmekten korkuyorum. Şimdiden 200-300 kalori açığı vererek definasyona gireyim mi ne yapmam gerekiyor? Yağ oranım %15-16 civarı diye tahmin ediyorum.

Son düzenleme:
Beni bilirkişi olarak görme fakat önceden sana benzer bir yol izlemiş senin kilo boy oranına falan yakın arkadaşımdan da yola çıkarak senin en az 85 kiloya kadar çıkman gerekiyor bence boyun 177 senin ideal kilon bile 80 falan değil mi nasıl 75kg ile bulkta olabilirsin de cut yapacaksın şahsi fikrim 85 kiloya çıkıp hatta duruma göre belki 90 bu kilolarda uzun bir süre ağır kilolar ile sert antrenmanlar atıp kas kütleni arttırman olacak daha bulka girmeden definasyon mantıklı değil bence ayrıca kilo ve kaldırabildiğin ağırlık aynı oranda artıyor diyebilirim eskiden arkadaşım senin gibi 70 kilo falandı 60 kg bench atamıyordu şimdi 85 87 kg falan 100 ile 3 4 tekrar atıyor.

Beni bilirkişi olarak görme fakat önceden sana benzer bir yol izlemiş senin kilo boy oranına falan yakın arkadaşımdan da yola çıkarak senin en az 85 kiloya kadar çıkman gerekiyor bence boyun 177 senin ideal kilon bile 80 falan değil mi nasıl 75kg ile bulkta olabilirsin de cut yapacaksın şahsi fikrim 85 kiloya çıkıp hatta duruma göre belki 90 bu kilolarda uzun bir süre ağır kilolar ile sert antrenmanlar atıp kas kütleni arttırman olacak daha bulka girmeden definasyon mantıklı değil bence ayrıca kilo ve kaldırabildiğin ağırlık aynı oranda artıyor diyebilirim eskiden arkadaşım senin gibi 70 kilo falandı 60 kg bench atamıyordu şimdi 85 87 kg falan 100 ile 3 4 tekrar atıyor.
O zaman aldığım kalori miktarını arttırıp 85kg bandına gelmeye çalışıp sonra definasyona gireyim. Dediğiniz gibi şuan erken olur teşekkürler

Technopat Haberler

Geri
Yukarı