Burçlar gerçek mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Birde yükselen zımbırtısı var. Mesela ben başak burcuyum ama yükselenim teraziymiş. İnsanın yükselen burcu neyse onun özellikleri daha çok baskınmış. Teraziler çok kararsız kişilermiş, Kibarlar birde üşengeç insanlarmış. Bende kararsızlık azıcık var ama nedense bu burçlar bana saçma geliyor kararsızlığımın burçlarla ilgisinin olmadığını düşünüyorum. Hatta gelecekte yükselenim akrep olacakmış onların özelliklerini taşıyacağımı söyledi bazı kişiler. Kendimi kibar görüyorum ama bazıları çok kabasın, emir vererek konuşma, sesini yükselterek konuşmayı bırak derler. :D Halbuki kendi halimde bir insanım. :)
 
Ayın çekim kuvveti nasıl ki Dünya üzerindeki suları kabartıyor ve gelgite sebebiyet veriyorsa %70 i su olan insana da etki ediyor. Sadece Ay da değil tüm gezegenler. Günlük haftalık aylık yorumları o günkü gezegenlerin konumuna göre genelde sallıyorlar. Mesele Jüpiter şans getirir diyorlar Satürn zorluk diyorlar ben bunlara inanmıyorum ama doğum anındaki yazgıya inanıyorum. Ben şu burcum özelliklerini taşımıyorum diyebilirsiniz. Arkadaşlar 12 ev var her biri ayrı bir şeyi ifade ediyor. Haliyle bu 12 eve de herkeste farklı gezegenler düşüyor ve bu gezegenlerin birbirleri ile açıları da farklı oluyor. Kısacası herkesin özellikleri bu şekilde farklılaşmış oluyor. Yoksa 12 tip insan olurdu dünyada. Kuranda gökte burçların yaratıldığı yazıyor ama detaylı açıklama yok fakat burç ilminin Hz İdrise verildiği de İslamda biliniyor. Daha sonra Hindular ve Antik Yunan baya ekleme çıkarma yapmış. Genelde kendi tanrılarına yormuşlar onların adlarına göre isimlendirme yapmışlar.
 
Komple üfürme.

Ben burcumun ozelliklerini tasiyorum peki, o nasil oluyor diyenler de; herkes o ozellikleri tasidigini "dusunuyor" okudugu zaman.
 
Bir düşündüm de şimdi, bence gezegenler belli zamanlarda bizi etkileyebilir. Sonuçta göremediğimiz ışınlar, kütle çekimi vs. vs. ve belki bilmediğimiz daha bir çok ışın vardır.
Ama, şu ay şu saatte doğan 10 milyon insan sır tutamaz demek çok saçma. Yani, doğum tarihinle alakalı değil, senin bünyenle alakalı olabilir. Kısaca yalan bence de. Ama arada bir bakmayı seviyorum :)
 
Burçlara inanan Müslüman kızlarımızın yada erkeklerimizin en büyük kanıtı, Kur-an'da geçen "Biz burçları yarattk." cümlesi.

Ya kanka bak şimdi, (Müslümanlara göre konuşuyorum) Geleceği kim bilir? Tek olan Allah. Eee? O yıldızlara bakıp konumlarından bir anlam çıkaran dolandırıcı şahıs nasıl biliyor?

"Melekler buluttan inerler, işlerini kendi aralarında görüşürler. Bu arada şeytanlar kulak hırsızlığı yaparlar. İşittiklerini kahinlere gizlice ulaştırırlar. Bu haberlerle beraber kendileri de yüzlerce yalan uydururlar." (Ahmed b. Hanbel, 1/274)

“Şüphesiz ki biz, en yakın göğü, dünya semasını, bir ziynetle, yıldızlarla süsledik. Ve onu her âsi şeytandan muhafaza ederek koruduk. O şeytanlar, artık mele-i a‘lâyı - semadaki melekleri - dinleyemezler ve her taraftan kovularak alevli yıldızlarla taşlanırlar ve onlar için devamlı bir azap vardır. Ancak bir söz kapan olursa, onu da delici, alevli bir yıldız takip eder.” (Saffat 6-10)

Kaynağını bulmadan paylaşmazdım ama bu mesajı mutlaka kaynaklarla destekleyeceğim.

Edit: Mesajı daha kuvvetli delillerle değiştirdim.

Müslüman kardeşlerim, belki din kardeşi değiliz ama kardeşim diyeyim. İnanma. Bu yeteneğe sahip olan bir kişi sence 50 lira için yapar mı?

Edit2: Birde burçların özellikleri hakkında bir şey söyleyeyim. Mesela Akrep burcu. Yazılanlara göre duygusal burç. Yav herkes duygusal, ama aslanlar değil. Çıkmayan özelliğimizi yok sayıyoruz, ama Akrep burcunda "Akrepler çok duygusaldır." yazısını görünce mutlu oluyoruz? Niye? Ben Akrep'im. Ve duygusalım. Doğru bunlar :) <3.

Değil be kardeşim. Sende olmayan özellikleri kenara yaz, sende olanları başka bir kenara. Olmayanlar olanlardan daha fazla çıkacaktır emin ol.
 
Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı