Canan Kaftancıoğlu'na hapis cezası!

Hocam bunu biz hukukçular olarak insanlara anlatamıyoruz. Cezanın verilmesi doğru ama adaletsiz.

Cezanın verilmesi doğru ise adaletsiz diyemezsin bence. Suç unsuru var mı yok mu ortada !

Bu söylemin şey gibi geldi bana mesela bir hırsızı yakalıyorsun ama abi şu adamda dün buradan bir şeyler çalmıştı onu neden yakalamıyorsunuz demek gibi. Bu senin çalmış olmanı ve ceza almanı engeller mi ?

Eğer o tweetlerin atıldığı anda açılsaydı bu davalar sorun yok. Ancak seçim mağlubiyeti sonrası açılması basbaya adaletsizce iktidarın

Zaman aşımı var mı bu tarz konularda ? Eğer hakaret gerçekten ortada varsa ve adamın hakkı varsa ister bugün dava açar ister 10 yıl sonra. Sonuçta Canan Kaftancıoğlu çıkıp ben tweetlerimin arkasındayım dediği sürece ne fark eder ne zaman dava açıldığı ?

Ek olarak geçmişte PKK'yı övmek nasıl suçsa aynı şekilde FETÖ2Yü de övmek suç kabul edilmeli herkesin gözünde. Bu şekilde olursa daha doğru olacak. Yoksa biz masumuz ama onlar suçlu bakış açısı kadar saçma bir şey yok.

Bu söylemine katılıyorum diyelim. Lakin miladı neye göre koyacaz FETO için ? Adam 25 sene önce FETO ile foto çekildi diye ceza almalı mı size göre veya 15 sene önce cemaat olarak görüp oraya gitmiş yemeklerini yemiz onlarla konuşmuş birisi veya Türkçe olimpiyatlarına gitmiş beğenmiş okullarını güzel bulmuş bu konuda tweet atmış övmüş birisi ceza almalı mı bu adil ve adalet li bir karar mı olur ? Eğer gerçekten hukukçuysanız ve bu çizgide düşünüyorsunuz bence sizin hukuk anlayışınız sorunlu. Çünkü FETO konusunda bir milad konulmazsa sokakta ki her iki kişiden birini FETO'cu diye içeri alabilirsin. İllaha bir zamanlar bir yerde yolları kesişenler onların bir yemeğini yiyen yurdunda kalan etkinliğine katılan olmuştur çünkü.
 
Bank Asya'da 15.000 TL bulundurduğu için memuriyetten atılan insan var. Hükümetin bizzat FETÖ'nün eğitim kurumlarını ve bankalarını teşvik ettiği yıllarda çocuğunu 2 sene ANAFEN dershanesine gönderdiği için memuriyeti yanmış ve hatta o çocuğa da kamu kadroları kapanmış isimler var. Bu dediklerimi internetten bakarsanız detaylara erişirsiniz. Şimdi bu insanlar suçlu, FETÖ için ''ne istedilerse verdim'' diye açık açık itiraf eden suçsuz. Hükümet ile FETÇ arasında kopmalar yaşandıktan ve hatta dershane olayı yaşandıktan sonra Twit atmaya devam eden Nagehan Alçı, ROK, Hüseyin Gülerce suçsuz. Vallahi bu yandaş düzen ve senin gibi biat eden kullar için cehennem azabı bekliyor hocam. Ama Allah büyük, bir tarafa yapılan haksızlığa oh olsun diyen ya da sessiz kalan insanlar için Allah bu dünyada çektirmeden almaz canını. Sizinle daha fazla muhattap olmayacağım zira AKP'nin tecnopat temsilcisi haline gelmişsiniz. Biraz baktım da her konu altında gerek üstü açık gerek üstü kapalı savunmuşsunuz. Umarım pişman olursunuz ki yanlışın neresinden dönseniz kar.

Soruma cevap vermeyip konuyu çevirmene hayran kaldım. :)

Ben şahsen 17-25 Aralığı Milat sayıyorum o tarihten sonra 15 Temmuza kadar bu yolda yürüyenler giri bölgededir. 15 Temmuzdan sonra bile yanlarında duran iyice siyah bölgede artık vatan haini katagorisine geçer.
Şu senin 15 bin TL yatırdığı için memuriyeti yandı dediğin kişi Fetullah Gülen Bankasya'ya para yatırın çağrısı yaptıktan sonra. Bilerek isteyerek ve altınadan çağrı üzerine bu parayı yatırdım derse tabii ki memuriyetini yakarlar.
Diğer olaylarda da sadece 2 sene ANAFEN'e gitmek yoktur onların alt metinlerinede bakmak lazım görevden alınma gerekçelerinde. Bu söylemler çoğu zaman işi sulandırmak için sadece dershaneye gittiği için memuriyeti yandı yok sadece bankasya'ya para yatırdık ondan kovuldum flan diyenler var. Bu konuda haksız ceza alan varmıdır illaha vardır. Onları ince eleyip sık dokumak lazım. Sonuçta onlar haklarını aramalılar madem suçsuzlarsa. Lakin devlete karşı çalıştılarsa devletin bu kişilerle çalışmamak hakkında en doğal haktır bence.

Nagihan Alçı madem suçlu neden CHP'li isimlerin otobüsüne alınıyor ? Bizzan Kemal Kılıçdaroğlu ile nasıl röportaj yapabiliyor onun çalıştığı gazeteye TV kanalına çıkıp karşılıklı gayet konuşuyorlar. Benzer şekilde ROK CHP'nin çektirdiği 140jounos belgesilinde oynamadı mı ? Bunlar nasıl suçlu insanlar.

Not: İnşAllah siz hukuk okumuyorsunuzdur. Eğer hukuka bakışınız bu şekilde ise işimiz var. Lafa geldimi masumiyet karinesi suçu ispatlanana kadar herkes suçsuzdur yargı her zaman sanık lehinedir demek yerine maaşAllah herkesi yargısız infaz ediyorsunuz. Sizin için bir insan AKP'li ise veya iktidarı destekliyorsa suçlu olacak neredeyse.

Şey pardon şunu unuttum. Canan kaftancıoğlu tweetleri neden şimdi gündem oldu demişin ya. Canan kaftancıoğlu 2018 yılına kadar sıradan bir vatandaş sıradan bir CHP üyesi iken 2018 yılında CHP İstanbul il başkanı oldu. Ve bu tweetler ondan sonra gün yüzüne çıktı. Makam mevki sahibi birisi CHP'yi İstanbul'da temsil eden birisi Cumhurbaşkanı'na hakaret etmiş. Terorist ile ilgili tweet atmış yok devleti kötü göstermiş halkı kin ve nefrete çağırmış flan diye gündem oldu. Üstüne ben sözlerimin arkasındayım demesi ve geri almamasıda süreci hızlandırdı bence. Benim bildiğim 2019 yılında dava açıldı süreç o günden beridir devam ediyor.

Not: Şunu da paylaşmam lazım. Bence yaptıkları suç olsa bile ceza almamalıydı. Siyasi kişilerin bu tarz cezalar alması vatandaş arasında yanlış anlaşılıyor ve ayrışmayı daha da tetikliyor. Hukuken aldığı ceza doğru buna itiraz edebilecek birisi yok ama bunu bilemeyen veya sorgulayaman kişiler hemen anti tez ile saldırmaya başlıyor bu süreçte Kin ve nefret ortamını artırıyor. Ayrışmalar büyüyor uzlaşma ortamı tükeniyor. Canan kaftancıoğlu'nun bir yanlışı varsa yanlışını CHP yönetimi cezalandırmalı. ( ama tabii ceza yerine ödül veriyorlar o ayrı.)
 
Son düzenleme:
Hiçbir kurum, makam ve devlet eleştiriden muaf olamaz. Yasalarda evrensel hukuka uymayan maddeler var.

Canan Kaftancıoğlu'na verilen cezalar hukuki değil, siyasidir.
Devleti ve yöneticilerini eleştirmek bir suç olamaz.
Cumhurbaşkanına veya başbakana ağır eleştiri veya hakaret bir suç olamaz.

Canan Kaftancıoğlu'na ceza aldıran tweet'ler şunlar:

s-0eeb7cf479bbccaf23f3d226bbe6ff283e85eae4.jpg
s-38fe7c12beef23b4ff5109ed7778520c37c216f1.jpg
s-e05e2659a78b3e8a428c5f09ce13c111ee9f512c.jpgs-b13cef17674049e454c9284f3a405392f97921fe.jpg
s-4361a5a0165d4f927d1c40d5b8c5d68befbe38f4.jpgs-4f09c752e5b6d546cef393d6edd1f1e73ad882ec.jpgs-b74dce2a485677d8bfca21479f69c66eb61e18d2.jpg
s-cbe7f10c352aa4fd46277331e1ac6bff04462485.jpgs-89e8a99e2ec34e9b6bc1af6f03bce2b1a1d4303b.jpgs-1bfa7b226fe4831c090850f5ce3fe85a4e5dc23c.jpg

Konuda bu tweetlerden bahseden yok neredeyse. Hep başka şeylerden bahsediliyor.
Konuyu sulandırmanın ne anlamı var?

Bu tweet'ler suç mu, değil mi?
Bunları suç olarak gören mahkemeler bağımsız mı, değil mi?
Bunları suç sayan TCK 125/3, TCK 299 ve TCK 301. maddeler hukuki mi, değil mi?

Bence demokratik bir hukuk devletinin yasalarında bu maddelere yer olamaz.
Bunlar düşünce özgürlüğü, eleştiri, basın ve haber alma özgürlüğünü engelleyen maddeler. İktidar bu maddeleri işine geldiği gibi kullanıyor.
Elbette CHP'nin de iktidarın siyaset, düşünce özgürlüğü alanındaki kısıtlayıcı adımlarına destek olup yaptığı hatalar oldu. O hatalar gelip kendilerini de vurdu.
 
Son düzenleme:
Bunlar düşünce özgürlüğü, eleştiri, basın ve haber alma özgürlüğünü engelleyen maddeler. İktidar bu maddeleri işine geldiği zaman kullanıyor.

Şu an TCK'ya göre Cumhurbaşkanı hakaret suç değil mi?

Daha ilk attığın SS'i bile sansürlenmiş tweet için ne düşünüyorsun!

O ile başlayan Ç ile devam eden onu sokakta birine söylesen cinayet sebebi olabilecek iken Cumhurbaşkanı'na yazmak ifade özgürlüğümü sizce? Veya eleştiri yapmak mı basın haber alma özgürlüğü mü hangisine giriyor?

Bırakın Cumhurbaşkanını siyasetçiyi sıradan bir vatandaşın bile sosyal medya üstünden annesine bu tarz küfürler etmek suç olmalı bence.
 
Şu an TCK'ya göre Cumhurbaşkanı hakaret suç değil mi?

Daha ilk attığın SS'i bile sansürlenmiş tweet için ne düşünüyorsun!

O ile başlayan Ç ile devam eden onu sokakta birine söylesen cinayet sebebi olabilecek iken Cumhurbaşkanı'na yazmak ifade özgürlüğümü sizce? Veya eleştiri yapmak mı basın haber alma özgürlüğü mü hangisine giriyor?

Bırakın Cumhurbaşkanını siyasetçiyi sıradan bir vatandaşın bile sosyal medya üstünden annesine bu tarz küfürler etmek suç olmalı bence.
Bir kamu yöneticisi ile vatandaş veya sanatçı aynı durumda değil. TCK 125. maddenin hepsi demedim. 125/3. madde keyfi kullanılıyor. 125 ve 125/3'ü bir inceleyin.
Yönetici görevini kötüye kullanırken bunu dile getirmek, eleştirmek, haber yapmak engelleniyor bu madde yüzünden. Buradan ceza yağıyor.
Aynı şekilde 299 ve 301. maddelerden de...
 
Bir kamu yöneticisi ile vatandaş veya sanatçı aynı durumda değil. Tck 125. maddenin hepsi demedim. 125/3. madde keyfi kullanılıyor. 125 ve 125/3'ü bir inceleyin.
Yönetici görevini kötüye kullanırken bunu dile getirmek, eleştirmek, haber yapmak engelleniyor bu madde yüzünden. Buradan ceza yağıyor.
Aynı şekilde 299 ve 301. maddelerden de...

Açıkçası laf kalabalığına gerek yok bu forumda ki çoğu kişi TCK'nın açılımını bile bilmez siz Cumhurbaşkanı'na hakaret veya kişilere hakaret serbest olsunu mu savunuyorsunuz? Hakaret küfür ifade özgürlüğü kapsamında mıdır?

Sadece evet veya hayır diye cevaplar mısınız?

Sizin eleştiri ile küfürü ayır edebilecek seviyede olduğunuzu düşünüyorum. Canan kaftancıoğlu'nu savunacağım diye değişik hallere giriyorsunuz. Eminim siz de aslında yazdıkları söyledikleri yaptıklarının yanlış diyorsunuzdur ama bahane arıyorsunuz. Ve şu anki yürürlükte olan yasalara göre yaptığı suç değildir diyemezsiniz herhalde?
 
Laf kalabalığı yapmak mı?
Konuyla hiç ilgisi olmayan "PKK işbirliği" iddiaları, "Ermeni Soykırımı destekçiliği" iddiaları, "Türk düşmanlığı" iddiaları dolu burası.

Sorunuza gelince; Siyaseti bir türlü bırakamayıp gittiği her yeri, her değeri siyasetin kirliliğine alet edenler her türlü eleştiriyi, hakareti işitebilirler. Bu gayet normaldir.

Kişiye hakaret olmaz. Bunun konumuzla ilgisi yok. Bunu daha önce de belirttim ama sanırım laf kalabalığı amacı var burada.

Küfür benim savunacağım bir şey değil. Ama konu ben de değilim.
Sokakta bir duvara yazılmış olan bir yazıyı tüm kamuoyu gördü. Devletin kolluğu da gördü zaten. Birisi bunu sosyal medyada paylaştı diye küfür mü etmiş oluyor?

TCK yasalar nezdinde kaçıncı sıradadır? Ondan önce gelen Anayasal hakları engelleyen TCK maddeleri hukuksuzdur. Bağımsız mahkemelerin öncelikli gözeteceği unsur anayasal haklardır.
Düşünce özgürlüğü, siyaset yapma, basın ve haber alma özgürlüğü anayasada güvence altına alınmıştır. Hakimler anayasayı görmezden gelip alt unsurlara göre ceza yağdırıyorsa burada bağımsız yargıdan bahsedemeyiz.
Yani TCK hukuk demek değildir. Gezi davası da, HDP'lilerle ilgili davalar da Canan Kaftancıoğlu davası da elbet bir yerden döner. Er veya geç...
 
Bir kamu yöneticisi ile vatandaş veya sanatçı aynı durumda değil. TCK 125. maddenin hepsi demedim. 125/3. madde keyfi kullanılıyor. 125 ve 125/3'ü bir inceleyin.
Yönetici görevini kötüye kullanırken bunu dile getirmek, eleştirmek, haber yapmak engelleniyor bu madde yüzünden. Buradan ceza yağıyor.
Aynı şekilde 299 ve 301. maddelerden de...
Hocam sen niye çabalıyorsun ki? Ben 2.mesajda vazgeçtim açıklamaktan. Akkullara anlatamazsın. Yarın TCK'ya ekmek yemek suçtur ibaresi eklense bunlar ekmek yemek suç diyip ekmek yiyenleri ihbar ederler. Ekmek neden suç oldu vs düşünmezler. Gerçi hoş düşünebilseler bugün iktidarın bir tarafını yalamaktan vazgeçerler ama düşünemiyorlar. Yazma uğraşma.
 

Geri
Yukarı