CB Erdoğan girdiği sınıfın tahtasına 'Oku, düşün, uygula, neticelendir' yazdı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sultanahmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde 2021-2022 eğitim-öğretim yılı açılış programına katıldı. Erdoğan, salgına değindi, salgının oluşturduğu problemlere değindi, salgın birçok ülkede sorun yaratmasına rağmen eğitimi aksatmayan ülke olduğumuzu, velilerimize salgın tedbirlerine uyma çağrısında bulundu. Ayrıca Erdoğan, sırası gelenlerin aşısını olması gerektiğini vurguladı.

Erdoğan, ondan sonra bir sınıfa girdi. Erdoğan kalemi eline aldı, tahtaya "Oku, düşün, uygula, neticelendir" notunu yazdı. Aslında doğru bir şey yazmış, milletimiz okumadan düşünmeden hareket ediyor. Ona ithafen yazdığını düşünüyorum. Önce yazılanı oku, kafanda harmanla, harmanladığını uygula, sonra değerlendir. Bunun gibi bir şey düşündüğünü düşünüyorum. Milletimizi biliyorsunuz, düşünmeden hareket ediyor. Kaynak.

1630998317375.png
 
Atatürk´ün “Türk, Öğün, Çalış, Güven!” sözüne benziyor. Kendisini Atatürk´e ve Osmanlı padişahlarına benzetmeye çalışıyor. Osmanlı padişahlarına benzemek için dev camiler ve saraylar yapıyor. Atatürk´e benzemek içinse cumhurbaşkanlığı nedeniyle elde ettiği başkomutanlık sıfatının her zaman üzerinde duruyor. Rabia hem bir sembol, hem de politik bir kuram. “Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan, Tek Devlet” anlamına geliyor ki bu da Atatürk´ün Altı Ok (Cumhuriyetçilik, Milliyetçillik, Halkçılık, Devletçilik, Laiklik) kuramına benziyor.

Kısacası siyaset bilimi açısından Erdoğan´ın yeni bir ideoloji üretebilidğini sanmıyorum. Menderes´e ve Özal´a atıfta bulunuyor ama onlar gibi demokrat değil. Atatürk´e benzemeye çalışıyor ama onun ideolojilerinden çok uzak. Osmanlı´yı sahiplenmeye çalışıyor ama Osmanlı´nın ihtişamlı dönemleriyle alakası bile yok.
 

Geri
Yukarı