- Makaleler
 - 4

Daha fazla  

- Meslek
 - Paşa

Az da olsa bu başlıkta insanlara yardımcı olmaya çalışıyorum ve şunu fark ettim ki pek çok kişi sorulan soruları ChatGPT'ye yapıştırıp ChatGPT'nin çıktısını da aynen cevap olarak veriyor. Sadece ben değil, başka yardımcı olmaya çalışan kullanıcıların da bu durumun farkında ve bundan rahatsız olduğunu düşünüyorum. ChatGPT her şeyin üstünde, hep doğru cevabı veren bir program değil, dil modeli kullanan bir yapay zeka uygulamasıdır. Çok iyi bir modele sahip olması onun bir dil modeli olduğu gerçeğini değiştirmez. Yani soruları anlayarak kendisi cevap üretmez, en basit açıklamasıyla üretilmiş cevaplardan eğitildiği kadarıyla bir başka metin üretir ve onu çıktı olarak verir. Bunu daha detaylı anlamak istiyorsanız OpenAI'ın sitesinin bu sayfasında kısmen anlatılıyor.
Dolayısıyla konu ve soru hakkında bir şey bilmeden kodlamayla alakalı soruları direkt ChatGPT'ye yapıştırılarak verilen cevaplar çoğunlukla tutarsız, yanlış ve hatta yanlış yönlendirici oluyor. Eğer soruya kendiniz cevap verebilecek kapasitede değilseniz rica ederim cevap vermeyin. Bunun sebebi mesaj sayısını artırma kaygısı mıdır bilmiyorum ama bu şekilde verilen cevaplar insanlara yardımcı olmuyor hatta köstek oluyor. Bunun bana ya da cevap vermeye çalışan insanlara bir etkisi yok ama sorusuna cevap bulmaya çalışan insanları ya optimal olmayan cevapları doğru kabul edecek şekilde yönlendiriyor ya da direkt yanlış, kötü cevaplar veriyor. En iyi çözüm aslında bunun yasaklanması, ben elimden geldiğince bir uyarı konusu açarsam insanlar da hatasını anlar diye düşündüm.

Dolayısıyla konu ve soru hakkında bir şey bilmeden kodlamayla alakalı soruları direkt ChatGPT'ye yapıştırılarak verilen cevaplar çoğunlukla tutarsız, yanlış ve hatta yanlış yönlendirici oluyor. Eğer soruya kendiniz cevap verebilecek kapasitede değilseniz rica ederim cevap vermeyin. Bunun sebebi mesaj sayısını artırma kaygısı mıdır bilmiyorum ama bu şekilde verilen cevaplar insanlara yardımcı olmuyor hatta köstek oluyor. Bunun bana ya da cevap vermeye çalışan insanlara bir etkisi yok ama sorusuna cevap bulmaya çalışan insanları ya optimal olmayan cevapları doğru kabul edecek şekilde yönlendiriyor ya da direkt yanlış, kötü cevaplar veriyor. En iyi çözüm aslında bunun yasaklanması, ben elimden geldiğince bir uyarı konusu açarsam insanlar da hatasını anlar diye düşündüm.