Çok çirkinim

840588

Zeptopat
Yaşım 14 ve 9.sınıfa gidiyorum. Çocukluğumdan beri çok cirkindim. Ortaokulda hep dalga geçerlerdi. Kızlar bana hindistanlı vs. derdi. Burnum hem eğri hem de aşırı büyük. Saçım iğrenç zaten hiç şekil almıyor. Yan profilden haliliskonun babasından beter oluyorum. Gözüm pörtlek gibi büyük. Göz altlarım mosmor her zaman ne yaptıysam geçmedi. Boyum 1.68 kilom 55.lisedede bazı kizlar bana Karadeniz'li diyor burnum yüzünden. Bugün son kez aynada kendime baktım ve bir daha bakmamaya karar verdim kusmamak için. Yani dünyanın en çirkin insanına bile bakabiliyorum ama kendime bakamıyorum. Bence ondanda beterim. Yüzüm sivilce ve çizik dolu hangi kremi vs denediysem geçmedi. Ailem beni hiçbir yere götürmüyor utançlarından. Abimin düğününe bile götürmediler o kadar yani. Bu genler nereden geldiyse artık bana artık çıldırmak üzereyim tipim yüzünden. Okulda yüzüm çok gözükmesin diye sanki burnunu siliyorum ya da saçımı düzeltiyor yapıyormuş gibi yüzümü kapatıyorum. Mahalledeki esnaflar hep bana bakarak gülüyorlar beni eğlence malzemesi olarak kullanıyorlar. Ortaokulda okula gitmemek için hep hasta numarası yapardım. Uzun lafın kısası abilerim tavsiyeniz varsa verin yoksa artık evden dışarı adım atmak dahi istemiyorum. Fotoğraf yüklemek isterdim ama aşırı utanıyorum zaten anlattım az da olsa suratımı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence gözünüzde çok büyütmüşsünüz. İnsan psikolojiken kendine yük olmak istediğinde yoldan geçerken gülen birinin kendisine güldüğünü zanneder zaten. Ailenin maddi durumu nasıl? Burun ameliyatı olmayı düşündün mü bu kadar şikayetçiysen? Yaş kaç?
Edit: 14'müş. 4 yıl daha dişini sık yaptır burnunu.

Bence gözünüzde çok büyütmüşsünüz. İnsan psikolojiken kendine yük olmak istediğinde yoldan geçerken gülen birinin kendisine güldüğünü zanneder zaten. Ailenin maddi durumu nasıl? Burun ameliyatı olmayı düşündün mü bu kadar şikayetçiysen? Yaş kaç?
Hocam dediğiniz kadar basit değil bunlar.

Maddi durumumuz orta gelirli. Rinoplasti ameliyatı olmayı hala düşünüyorum. Devletede gitmiştim ama sizin dediğiniz gibi 18-20 yaşına kadar beklemek gerek dedi.

Yani burun değilde.Yüz,saç gibi şeyler için önerileriniz var mı?

Senin yaşlarındayken hoşlandığım kız Hintli demişti bana 2014 civarıydı :Dten rengine kafayı takıp sakın aşağılık kompleksine falan kapılma senin utanacağın veya gizleyeceğin bir şey değil. Burun konusuna gelirsek aslında sadece estetik algısı medya tarafından beyin yıkamaya maruz kalmış ülkelerde burun güzelliği bu kadar önemli gösteriliyor, zira Avrupa ülkelerinde burun şekli gerçekten kimsenin umurunda değil Adrien Brody var mesela müthiş karıizma adam. Boy konusunda da söyle diyeyim ben 9. sınıftayken boyum 169'du hatta hatırlıyorum keşke 170 olsa da en azından 60'larda kalmasam diyordum şu an boyum 184, ha belki senin boyun benimki kadar uzamayabilir ben ergenliğe epey geç girmiştim çünkü ama 168 boy 9. sınıf çocuğu için gayet ortalama bir boy bana kalırsa. Etrafındaki insanların düşüncesini veya dedikodusunu bu kadar kafan takma başka insanları ellerine olmayan şeylerden dolayı yargılamak gerçekten alt insan hareketidir yarın cebine paranı koyunca o esneflar takla atar satış yapmak için. Ben her zaman etrafımdaki liseli gençlere lisenin hiçbir şeye benzemdiğini anlattım ve lisede kurulan ilişkilerin lise bittikten birkaç hafta sonra nasıl çöpe atıldığını defalarca gördüm lisede yapılacak 3 şey vardır bana kalırsa 1-İngilizceyi en azından B2 seviyesinde öğrenmek 2-bir sporla meşgul olmak 3-YKS'ye çalışmak zira her ne kadar "ya moruk üniversite boş iş artık abi okuyup napıcan zart zurt" dese de insanlar, kaliteli bir üniversite ortamı gerçekten çok daha az toksik olur birinci elden deneyimlediğim için diyorum. Hatta (belki klişe ama) durumun varsa gitar çalmayı öğrenirsen çok anı biriktirirsin gitar sayesinde.

Black Pillenip kendini karamsarlığa bırakmak kolaydır ama yapma kendini salma, senin özgüvensiz olduğunu görürlerse daha çok üstüne gelirler. Stoic ol, sığ düşünme, hayat lisenden ve mahallenden çok daha geniş.

Üyeliğini yeni açmışsın demek ki gerçekten yorulmuştun insanların laflarından ve hesap açmışsın belli. Çoğunu bende yaşadım kız olsam dahi. Sonra ne mi oldu? Kilo verdim, burnumu yaptırdım kendimi geliştirdim ve herkes bana özenle bakmaya başladı ben umursamadım. Daha yaşın küçük, sivilce için cildiyeye gidebilirsin burnunu yaptırabilirsin hatta yaptırmana gerek yok çünkü yüzün büyüdükçe şekillenecek. İnsanların dediklerini fazla ciddiye alma kimse kusursuz değil ailen bile. Açık lise demişler ama bence insanlardan kaçarsan sosyal fobin daha çok olur yaşın büyüdükçe hiç çıkmak istemezsin korkularının üstüne git dediğim gibi aynılarını yaşadım ve hepsini zamanla düzelttim. Detaylı konuşmak istersen özelden yazabilirsin.

Yorumlarınız için çok teşekkürler. Dediklerinizi çok ama çok dikkate alacağım. Bir sorum daha var. Yüz, saç vs yani cildin bakımı için neler önerirsiniz?

Yorumlarınız için çok teşekkürler. Dediklerinizi çok ama çok dikkate alacağım. Bir sorum daha var. Yüz, saç vs yani cildin bakımı için neler önerirsiniz?

Ben lisedeyken yüzüm sivilce yağ içindeydi cildiyeye gittim ilaç kullandım cildim düzeldi. Saçım içinde ilaç kullandım saçım gürleşti. Mutlaka cildiyeye git. Burnun için bekle ben 22 yaşında ameliyat oldum oda yüzüm otursun diye. Her şey zamanla halloluyor yeter ki sen insanlardan kaçma aynılarını yaşadım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı