CS:GO mu daha zor, Valorant mı?

O sırada R6S'in attığı bakış.

Ben CS:GO oyuncusu olduğum için bana Valorant daha zor geliyor. Valorant aşırı nadir girerim o da arkadaşımla troll oynamak için. Valorant'ı ciddiye alamıyorum çok saçma oyun.
 
İkisi de ayrı konularda zor aslında ben Valorant'ı oynadım ve bıraktım. CS:GO'da oynadım ve şu an oynamıyorum. İkisini de oynamış ve bırakmış biri olarak bana aim konusunda CS:GO çok zor geldi. Valorant'da alıyorsun Vandal'ı kafaya tek atıyorsun. Her zaman böyle değil evet ama genel olarak bu konuda CS:GO daha zor.
Diğer açıdan da Valorant'da strateji oluşturmak zor. Her karakterin apayrı özelliği var ve karşında çeşitli özellikleri olan 5 rakip var. Hepsine göre ayrı bir strateji oluşturmak zor mesela. Varsa itirazı olan, "beğenmedim", "haha", atan nedenini yazsın medeni şekilde karşılaştıralım.
(Her fikrini belirtene "beğenmedim" ve "haha" atmışsınız. İnsanlar fikrini belirtiyor. Bari neden beğenmediğinizi yazın ona göre karşılaştırma yapalım.)
 
Bazıları çok boş mantıklar sallayıp cevap vermişler "Aman Valo, aman koşarak vurma" vs. ama aynı meselelerin CS'de de olduğunu ne zaman öğrenecekler merak ediyorum. Gerçekten hiç mi iki oyunu tarafsız deneyimleyebilenler yok? Herkes neden bir şey sallama gereği duyuyor?

Ana soruya gelirsek: Tam Rank olarak bakınca sanırım CS. Rank sayısını ve kitlesinin artık daha belli olduğunu düşünürsek en üst ranka çıkmak deyince ikisine de yakın zamanda başlayan biri, CS'de en üst ranka çıkmakta daha çok zorlanır. Valo hâlâ yeni bir oyun sonuçta ve CS gibi netleşmiş bir kitlesi yoktur.

Genel zorluğa girsek işler çok değişken ve karışık bir duruma gelirdi, mantıklı ve nesnele kayan yorum yapmak/yapmaya çalışmak pek mümkün olmazdı ama Rank konusunda benim düşüncem bu.
 
Dostlar iyi sosyaller. İki oyunun da en yüksek ranklarını düşünelim. Hangi oyunun en yüksek seviyesi daha zor? Yorum yapmak için iki oyunun yüksek ranklarında oynamanız şart değil. Gözlemlediğiniz kadarıyla hangi oyunun yüksek seviyesi size göre daha zor?
İki oyunda da en yüksek rank'a ulaşmış birisi olarak ve tamamen objektif konuşarak söylerim ki CS:GO kesinlikle daha zor bir oyun. 1. Aim kontrol valorant'a göre çok çok daha zor. 2. olarak silah sprayleri kesinlikle daha zor. 3. Olarak map bilgisi bakımından CS:GO daha karışıktır. Ve ek olarak eklemek isterim ki siz bir round'dayken site açmak istiyorsanız smoke ekranınızı açıp istediğiniz yeri kapatabilirsiniz. Aynı şekil skillerinizi vs kullanıp bir şekil istediğiniz yerlere hedef tutturabilirsiniz. Fakat bu olay CS:GO'da tamamen farklı. Düzgün bir lineup bilgisine sahip değilseniz siz o round'ı almayı unutun. En ufak ıskalamalarda bile bir smoke'un yeri farklı yere gidip oyunun kaderini belirleyebiliyor. Genel konuşmak ve özetlemek gerekirse CS:GO her açıdan Valoranttan daha zor bir oyundur. (Benim fikrim)
 
Bu konu amacından çok sapmıştı ama şöyle söyleyeyim 2 aydır falan aktif olarak Valorant oynuyorum Cs'de daha tecrübeli olduğum için midir bilmem bana Cs çok daha basit geldi. Valorantın recoilleri o kadar garip ki kontrol etmek cidden çok zor. Bazı mapler tamamen savunma odaklı olduğundan plant almak aşırı zor olabiliyor. Bana göre Valo daha zor ama yukarıda da söylediğim gibi Cs bu türün öncüsü ve en başarılı örneği.
 

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı