CS2'yi daha fazla öğrenmek için tavsiyeler

Smokelar az çok ezberimde her haritada en az 1 2 smoke biliyorum.

Pugger nedir?

FACEIT maç spamlayanlara genelde pugger denir. Dediğim gibi e-spor maçları ile normal maçlar mentalite olarak çok farklı. Yıllarımı verdim tecrübeyle paralel söylüyorum. Madalyonun iki yüzünü de tecrübe ettim. Pug oyununu oturtmadan, yüksek seviye FACEIT lobilerinde maç atar hale gelmeden e-spor arenasındaki oyunların sana katkısı düşük olur. Ha tamamen faydasız demiyorum ama düşündüğünden daha az olur. Eğlenmek için yine izle.

Kısaca bir tier-1 Pro maç izlemenin sana katacağı şey çok fazla değil.
3000+ ELO bir FACEIT oyuncusunun yayınını ve POV'sini izlemek sana çok şey katar. Tabii en önemlisi sürekli maç atmak. Oynadıkça oyunun oturacak tecrübe kazanacaksın.

Hocam e-spor maçları izleyip daha sonrası 1 smoke bile bilmeyen insanlara, yürümesini bilmeyen insanlarla hiç oynamadınız mı? FACEIT 10 level için bile e-spor maçı izlemek keyif haricinde pek mantıklı değil. Önünüze gelene "beğenmedim" bırakıyorsunuz altta. Komik. @oxusjaxartes

Son düzenleme:
FACEIT maç spamlayanlara genelde pugger denir. Dediğim gibi e-spor maçları ile normal maçlar mentalite olarak çok farklı. Yıllarımı verdim tecrübeyle paralel söylüyorum. Madalyonun iki yüzünü de tecrübe ettim. Pug oyununu oturtmadan, yüksek seviye FACEIT lobilerinde maç atar hale gelmeden e-spor arenasındaki oyunların sana katkısı düşük olur. Ha tamamen faydasız demiyorum ama düşündüğünden daha az olur. Eğlenmek için yine izle.

Kısaca bir tier-1 Pro maç izlemenin sana katacağı şey çok fazla değil.
3000+ elo bir FACEIT oyuncusunun yayınını ve Pov'sini izlemek sana çok şey katar. Tabii en önemlisi sürekli maç atmak. Oynadıkça oyunun oturacak tecrübe kazanacaksın.

Sana katılıyorum, HaiX izleyerek Gold Nova 3 olduğumu hatırlıyorum ben :D.

Hocam e-spor maçları izleyip daha sonrası 1 smoke bile bilmeyen insanlara, yürümesini bilmeyen insanlarla hiç oynamadınız mı? FACEIT 10 level için bile e-spor maçı izlemek keyif haricinde pek mantıklığı değil. Önünüze gelene "beğenmedim" bırakıyorsunuz altta. Komik. @oxusjaxartes

Benim 10 dakika oturup yazdığıma bile "beğenmedim" bırakmış. Her şey espor maçı izleyip profilini XANTARES yapmak değil. Oynamak da önemli. Neyse, harbiden komik bir elemana benziyor. @oxusjaxartes

Bu arada aimi belli bir seviyeye gelmiş fakat tecrübesini üste taşıyamamış 7-8 level bandında gezen arkadaşlara genel önerimdir. Dediğim 3 şeyi yapın gelişmeyi gözünüzle göreceksiniz.

1. Maç spam. Grind. Kaybetsen bile devam edecek mentaliteye kendinizi getirin. Psikolojinizi eğitin.
  2. High elo FACEIT maç yayınlarını izleyin. FPL maçları da olur. Gördüğün her spot, her peek, her ufak trick size bir alternatif kazandırır.
  3. En önemlisi ise ego. Egonuzu tanımaya başlayın. Lobiye solo girdiğiniz an odadaki en iyinin siz olduğunuz kafanıza otursun. Belli bir seviyeye gelene kadar çok Utility bilmesenizde olur. Birisi smoke, flash atacaksa o siz olmayın. Lobideki diğer ezikler sizin supporterınız olsun. Unutmayın en iyisi benim kafasında olun. Ama overpeek de atmayın. Utility'e parayı gömmeyin. Gerekirse rifle+Armor devam. Awper iseniz alan kişiden isteyin. Ver awpyi deyip isteyin.
Bunlar benim yöntemlerimdi. Ben bu şekilde gelişmiştim.

Koçluk vs. bir işe yaramaz. Eğer paran varsa kaliteli bir koç seçersen işine az buz yarar ama onun harici olmaz. Crosshair placement ve prefire çalışmak önemli. Prefire mapleri var, atölyeden indir. Crosshair placement ise Crosshair'i her zaman kafa hizasında tutmak. Spray için map indirmene gerek yok, eğer Crosshair placement iyiyse bir güzel damage verirsin. Sadece biraz aşağıya indirmen yeterli olacak. Ayrıca nokta veya küçük crosslardan ziyade orta boyutlu, belirgin renkli bir Crosshair alsan iyi olur. Pozisyon alma konusunda kendini çok açığa almayacak şekilde, vücudunun bir kısmı kapalı kalacak şekilde pozisyonlarsan iyi olur. Bazı pozisyonlarda açıkta kalman gerekiyor tabii orası ayrı konu ama genellikle kendini vücudunun bir kısmını kapayacak şekilde koruman gerekiyor. Ayrıca genellikle peeklerken uzak bir noktadan peekle, rakibi önce görürsün. Bazı zamanlarda ise orta mesafeden peeklemen gerekebilir, overpeek atmak sana zarar verebilir. Oyunu okuman için yabancı YouTuber'ları izleyip birkaç şey kapman iyi olur. Ayrıca öldüğünde Instagram'da vs. gezinmek yerine takım arkadaşlarını izleyip ses kasman ve onlara info vermen iyi olabilir. Eğer 1V1, 1V3 gibi ve benzeri pozisyonlarda kaldıysan bir kill aldıktan sonra yerini değiştirmen önemli olabilir. Diyelim ki Dust 2 tüneldesin, alt tünelden geleni vurduktan sonra B'ye giden taraftan ilerleyip ufak bir shoulder peek ile info aldıktan sonra geri dönüp başka bir pozisyonda rakibini bekleyebilirsin. Tabii bu durumlarda gamesense çok önemli oluyor, o da çok basit. Rakibinin son pozisyonundan yola çıkarak nereye ilerleyeceğini veya nerelerde bekleyeceğini empati yaparak tahmin edeceksin. Rakibini kendi yerine koyup "ben olsam nereye giderdim?" demen de çok önemli. İlk zamanlarda dediklerim çok karmaşık gelecek ama ilerleyen zamanlarda bu dediklerim senin için çok kolay bir hal alacak. Bu metnimde eğer anlatmayı unuttuğum veya yanlış anlattığım bir şey varsa düzeltin. Benim tüm hesaplarımda 1200 civarı saatim var toplamda. Benden daha tecrübeli ve iyi birisi olursa lütfen beni düzeltsin. Şimdilik önerilerim ve söyleyeceklerim bu kadar. Ayrıca her gün oyuna girip oynama, kendine eğer çok kötü oynuyorsan 1-2 gün izin ver. İyi günler dilerim!>>

Öyle güzel yazmışsın ki oturup baka baka defterime not edesim geldi vallahi. Eline emeğine sağlık, tavsiyelerin için de bol bol teşekkürler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı