Dalga geçen arkadaş grubu

404353

Decapat
Katılım
24 Aralık 2020
Mesajlar
869
Makaleler
2
Çözümler
1
Merhabalar, özel okula gidiyorum ve parasıyla herkesi satın alabileceğini düşünen 3 çocuğun bugün ne yaptığını anlatacağım ve 1 senedir şikayetçi olduğum durumdan bahsedeceğim: Okulda 3'lü bir arkadaş grubu var bu arkadaş grubundan 1 kişi bu sene yeni geldi diğer 2'si geçen senelerden beri burada. Bu arkadaş grubundaki diğer 2 kişiyle yakın arkadaştım ve çok severdim. Bu yeni kişi gelince işler biraz değişti. Çünkü bu yeni gelen arkadaşın ailesi cidden aşırı zengin ve çocuklarına istediği ne varsa almışlar. Çocuk okula zincir takıp geliyor. Ayağında 5000 TL'lik ayakkabı tam bir zengin şımarık çocuğu. Zengin olması umurumda bile değil çocuğun sorunu şu: Aramızda arkadaşlarla espri yapıyoruz geliyor alaycı bir tavırla "Çok komiksiniz siz!" diyip gidiyor. Derste internet hakkında bir şey konuşuyoruz. "Google hesabımı hackleme abi" diyip dalga geçiyor. Bu çocuk diğerleriyle de arkadaş olduğu için onları da birebir aynısı yaptı. Tiktok'ta bilirsiniz "Ay aşko" filan deyip bir çok saçma sapan akım var bunlar bunlarla da dalga geçiyor gibi sanırsam çünkü çocuk her zaman bu akımlardaki insanlar gibi konuşuyor "Ay aşkoo bugün ödevi yapmadımmm" gibi. Bildiğiniz dalga kutusu çocuklar. Her derste herkesle konuşuyorlar. Deniz diye bir çocuk var neredeyse her gün zorbalık yapıyorlar onla dalga geçiyorlar. Çocuk buna alıştı ve onlarla arkadaş olmak için uğraşıyor bir de. içi kan ağlıyor ama bunu havalı bir şey zannediyor. Anlayacağınız bunlar herkesle dalga geçen pisliklerin tekleri tam zengin şımarık çocukları yani.

Bugün Derste Yaşadığımız Olay:
Bildiğiniz üzere deprem oldu ve oradaki özel okulların hocaları diğer şehirlerdeki şubelere tayin oldu. Kanadalı depremden gelmiş bir hoca geldi 1 aydır bizim okulda. Bu hoca bugün bizim sınıfa derse girdi dersten öncede beslenmelerini açmıştı bu çocuklar yemek yiyorlardı hoca derse girmesine rağmen yemeklerini yemeye devam ettiler hiç birisinin umurunda değil hala saçma sapan konuşuyorlar. Hoca da üzüldü baya yüzünden belli çünkü öyle böyle hocayı selamlayıp yerimize oturduk. Sonra bunlarda yerlerine oturdu hala bu arkadaş grubundan beslenmesini yiyen çocuk vardı. Hoca kaldır dedi bu çocuk kaldırma numarası yapıp yemeye devam ediyor. 3 kere bu yaşandı sonra bu çocuğun elinden aldı beslenmesini hoca. Sonra bu çocukta arkasından saçma sapan hareketler yaptı ve tüm arkadaşları hepsi güldü. Hoca derse geçti bunlar konuşmaya başladı bağıra bağıra konuşuyorlar böyle. Normalde okulda hocanın Türkçe konuşması yasak çünkü İngilizce öğretmeni ve konuşursa eminim ki ağır cezaları var çünkü çok sıkı bir şekilde asla Türkçe konuşmuyor. Hoca yine uyardı gülüp devam ettiler. Bu arada bu kadarını söyleyebiliyorum orda olsaydınız neler yaptıklarını görürdünüz yazıyla anlatmak gerçekten çok zor. Her neyse hoca sonra sınıfın kapısını kapatıp konuşmamız gerek deyip. Bir anda yarım Türkçesiyle konuşmaya başladı. Çocuklar biraz şaşırdı tabi hoca dedi ki eve gidince şu sayfaları çalışın ben bu şekilde ders işlemek istemiyorum dedi. Ondan sonra sessizce herkes düşünsün içerikli bir kaç çift söz edince masasına oturdu herkes suskun tabi. Bu arkadaş grubundan yeni gelen çocuk biraz sustu tabi ama diğerleri hala kıkırdamaya devam ediyor ve bildiğiniz derste ağızlarından osuruk sesleri çıkartmaya başladılar. Hoca ağlıyor bunlar hala böyle. Sonra ders bitti zaten son dersti mutlu mesut evlerine gittiler öğretmeni de öğretmenlikten soğuttular. Sizce bunlara ne yapılmalı? Defalarca kez müdüre şikayet ettim defalarca kez uyarıldılar fakat hala devam ediyorlar bunun birebir aynısını diğer bir kaç hocaya da yapmışlardı. Genellikle disiplini çok olmayan nazik hocalara yapıyorlar çünkü diğerlerinden korkuyorlar. Sizce bunlara ne yapılmalı?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
merhaba, özel okula gidiyorum ve parasıyla herkesi satın alabileceğini düşünen 3 çocuğun bugün ne yaptığını anlatacağım ve 1 senedir şikayetçi olduğum durumdan bahsedeceğim: Okulda 3'lü bir arkadaş grubu var bu arkadaş grubundan 1 kişi bu sene yeni geldi diğer 2'si geçen senelerden beri burada. Bu arkadaş grubundaki diğer 2 kişiyle yakın arkadaştım ve çok severdim. Bu yeni kişi gelince işler biraz değişti. Çünkü bu yeni gelen arkadaşın ailesi cidden aşırı zengin ve çocuklarına istediği ne varsa almışlar. Çocuk okula zincir takıp geliyor. Ayağında 5000 TL'lik ayakkabı tam bir zengin şımarık çocuğu. Zengin olması umurumda bile değil çocuğun sorunu şu: Aramızda arkadaşlarla espri yapıyoruz geliyor alaycı bir tavırla "Çok komiksiniz siz!" deyip gidiyor. Derste internet hakkında bir şey konuşuyoruz. "Google hesabımı hackleme abi" deyip dalga geçiyor. Bu çocuk diğerleriyle de arkadaş olduğu için onları da birebir aynısı yaptı. TikTok'tabilirsiniz "Ay aşko" filan deyip birçok saçma sapan akım var bunlar bunlarla da dalga geçiyor gibi sanırsam çünkü çocuk her zaman bu akımlardaki insanlar gibi konuşuyor "Ay aşkoo bugün ödevi yapmadımmm" gibi. Bildiğiniz dalga kutusu çocuklar. Her derste herkesle konuşuyorlar. Deniz diye bir çocuk var neredeyse her gün zorbalık yapıyorlar onunla dalga geçiyorlar. Çocuk buna alıştı ve onlarla arkadaş olmak için uğraşıyor bir de. İçi kan ağlıyor ama bunu havalı bir şey zannediyor. Anlayacağınız bunlar herkesle dalga geçen pisliklerin tekleri tam zengin şımarık çocukları yani.

bugün Derste Yaşadığımız Olay:
Bildiğiniz üzere deprem oldu ve oradaki özel okulların hocaları diğer şehirlerdeki şubelere tayin oldu. Kanada'lı depremden gelmiş bir hoca geldi 1 aydır bizim okulda. Bu hoca bugün bizim sınıfa derse girdi dersten önce de beslenmelerini açmıştı bu çocuklar yemek yiyorlardı hoca derse girmesine rağmen yemeklerini yemeye devam ettiler hiçbirisinin umurunda değil hala saçma sapan konuşuyorlar. Hoca da üzüldü bayağı yüzünden belli çünkü öyle böyle hocayı selamlayıp yerimize oturduk. Sonra bunlarda yerlerine oturdu hala bu arkadaş grubundan beslenmesini yiyen çocuk vardı. Hoca kaldır dedi bu çocuk kaldırma numarası yapıp yemeye devam ediyor. 3 kere bu yaşandı sonra bu çocuğun elinden aldı beslenmesini hoca. Sonra bu çocukta arkasından saçma sapan hareketler yaptı ve tüm arkadaşları hepsi güldü. Hoca derse geçti bunlar konuşmaya başladı bağıra bağıra konuşuyorlar böyle. Normalde okulda hocanın Türkçe konuşması yasak çünkü İngilizce öğretmeni ve konuşursa eminim ki ağır cezaları var çünkü çok sıkı bir şekilde asla Türkçe konuşmuyor. Hoca yine uyardı gülüp devam ettiler. Bu arada bu kadarını söyleyebiliyorum orada olsaydınız neler yaptıklarını görürdünüz yazıyla anlatmak gerçekten çok zor. Her neyse hoca sonra sınıfın kapısını kapatıp konuşmamız gerek deyip. Bir anda yarım Türkçesiyle konuşmaya başladı. Çocuklar biraz şaşırdı tabii hoca dedi ki eve gidince şu sayfaları çalışın ben bu şekilde ders işlemek istemiyorum dedi. Ondan sonra sessizce herkes düşünsün içerikli birkaç çift söz edince masasına oturdu herkes suskun tabii. Bu arkadaş grubundan yeni gelen çocuk biraz sustu tabii ama diğerleri hala kıkırdamaya devam ediyor ve bildiğiniz derste ağızlarından osuruk sesleri çıkartmaya başladılar. Hoca ağlıyor bunlar hala böyle. Sonra ders bitti zaten son dersti mutlu mesut evlerine gittiler öğretmeni de öğretmenlikten soğuttular. Sizce bunlara ne yapılmalı? Defalarca kez müdüre şikayet ettim defalarca kez uyarıldılar fakat hala devam ediyorlar bunun birebir aynısını diğer birkaç hocaya da yapmışlardı. Genellikle disiplini çok olmayan nazik hocalara yapıyorlar çünkü diğerlerinden korkuyorlar. Sizce bunlara ne yapılmalı?

Aile kurumunun kalitesi ile alakalı bir durum bu genelde bu dingiller bir noktada sert kayaya çarpıp (mesela fakir mahallesinden gelen temiz bir dayak iş görür) paralarının veya ailelerinin onları koruyamadığı bir durumda bedelini sert şekilde ödeyip ya daha da pisliğin teki olurlar ya da düzelirler sizin yapabileceğiniz bir şey yok maalesef hocam.
 
Kaça gidiyorsun yaşınız kaç? şimdi yanlış anlaşılmasın ben olsam sınıfımı veya okulumu değiştirip hayatıma bakarim kimse umrumda olmaz ama illa çocukları adam etmek istiyorsan dayaktan başka çâresi yok ben olsam arkadaş grubumla çoktan yapmıştım
 
Böyle insanları nazilerin yöntemleri gibi imha etmek lazım. Bu nasıl bir kişiliktir. Tenhada görsem ağzını yüzünü kırarım. Öğretmene bile saygısı yok.
 
Müdüre şikayet ettiyseniz kendinize düşeni yaptınız demektir. İdare cezalarını vermiyorsa ki çok büyük kargaşa çıkarmadıları sürece vermeyecektir. Özel okul en nihayetinde kolay kolay göndermezler. Yapacak bir şeyiniz yok.
 
Yaşınızı bilmiyorum, genelde küçük yaş gruplarında olur böyle dallamalar. Yaşlarının küçük olması haklı çıkarmıyor tabii, bakın siz nasıl olgunsunuz. Tek şubeli bir okulda mı okuyorsunuz? Eğer öyle değilse okulunuzun genel merkeziyle iletişime geçin, dersin akışını bozuyorlar anlamıyorum deyin. Velinizi de dahil edin. Ne yazık ki tek başınıza sizi dinleyeceklerini sanmıyorum.
 
Hocam yukarıda ki arkadaşlara katılıyorum. Sert bir kayaya denk gelmeleri lazım tek düşürüp sorguya çekin bence.
 
Merhabalar, özel okula gidiyorum ve parasıyla herkesi satın alabileceğini düşünen 3 çocuğun bugün ne yaptığını anlatacağım ve 1 senedir şikayetçi olduğum durumdan bahsedeceğim: Okulda 3'lü bir arkadaş grubu var bu arkadaş grubundan 1 kişi bu sene yeni geldi diğer 2'si geçen senelerden beri burada. Bu arkadaş grubundaki diğer 2 kişiyle yakın arkadaştım ve çok severdim. Bu yeni kişi gelince işler biraz değişti. Çünkü bu yeni gelen arkadaşın ailesi cidden aşırı zengin ve çocuklarına istediği ne varsa almışlar. Çocuk okula zincir takıp geliyor. Ayağında 5000 TL'lik ayakkabı tam bir zengin şımarık çocuğu. Zengin olması umurumda bile değil çocuğun sorunu şu: Aramızda arkadaşlarla espri yapıyoruz geliyor alaycı bir tavırla "Çok komiksiniz siz!" diyip gidiyor. Derste internet hakkında bir şey konuşuyoruz. "Google hesabımı hackleme abi" diyip dalga geçiyor. Bu çocuk diğerleriyle de arkadaş olduğu için onları da birebir aynısı yaptı. Tiktok'ta bilirsiniz "Ay aşko" filan deyip bir çok saçma sapan akım var bunlar bunlarla da dalga geçiyor gibi sanırsam çünkü çocuk her zaman bu akımlardaki insanlar gibi konuşuyor "Ay aşkoo bugün ödevi yapmadımmm" gibi. Bildiğiniz dalga kutusu çocuklar. Her derste herkesle konuşuyorlar. Deniz diye bir çocuk var neredeyse her gün zorbalık yapıyorlar onla dalga geçiyorlar. Çocuk buna alıştı ve onlarla arkadaş olmak için uğraşıyor bir de. içi kan ağlıyor ama bunu havalı bir şey zannediyor. Anlayacağınız bunlar herkesle dalga geçen pisliklerin tekleri tam zengin şımarık çocukları yani.

Bugün Derste Yaşadığımız Olay:
Bildiğiniz üzere deprem oldu ve oradaki özel okulların hocaları diğer şehirlerdeki şubelere tayin oldu. Kanadalı depremden gelmiş bir hoca geldi 1 aydır bizim okulda. Bu hoca bugün bizim sınıfa derse girdi dersten öncede beslenmelerini açmıştı bu çocuklar yemek yiyorlardı hoca derse girmesine rağmen yemeklerini yemeye devam ettiler hiç birisinin umurunda değil hala saçma sapan konuşuyorlar. Hoca da üzüldü baya yüzünden belli çünkü öyle böyle hocayı selamlayıp yerimize oturduk. Sonra bunlarda yerlerine oturdu hala bu arkadaş grubundan beslenmesini yiyen çocuk vardı. Hoca kaldır dedi bu çocuk kaldırma numarası yapıp yemeye devam ediyor. 3 kere bu yaşandı sonra bu çocuğun elinden aldı beslenmesini hoca. Sonra bu çocukta arkasından saçma sapan hareketler yaptı ve tüm arkadaşları hepsi güldü. Hoca derse geçti bunlar konuşmaya başladı bağıra bağıra konuşuyorlar böyle. Normalde okulda hocanın Türkçe konuşması yasak çünkü İngilizce öğretmeni ve konuşursa eminim ki ağır cezaları var çünkü çok sıkı bir şekilde asla Türkçe konuşmuyor. Hoca yine uyardı gülüp devam ettiler. Bu arada bu kadarını söyleyebiliyorum orda olsaydınız neler yaptıklarını görürdünüz yazıyla anlatmak gerçekten çok zor. Her neyse hoca sonra sınıfın kapısını kapatıp konuşmamız gerek deyip. Bir anda yarım Türkçesiyle konuşmaya başladı. Çocuklar biraz şaşırdı tabi hoca dedi ki eve gidince şu sayfaları çalışın ben bu şekilde ders işlemek istemiyorum dedi. Ondan sonra sessizce herkes düşünsün içerikli bir kaç çift söz edince masasına oturdu herkes suskun tabi. Bu arkadaş grubundan yeni gelen çocuk biraz sustu tabi ama diğerleri hala kıkırdamaya devam ediyor ve bildiğiniz derste ağızlarından osuruk sesleri çıkartmaya başladılar. Hoca ağlıyor bunlar hala böyle. Sonra ders bitti zaten son dersti mutlu mesut evlerine gittiler öğretmeni de öğretmenlikten soğuttular. Sizce bunlara ne yapılmalı? Defalarca kez müdüre şikayet ettim defalarca kez uyarıldılar fakat hala devam ediyorlar bunun birebir aynısını diğer bir kaç hocaya da yapmışlardı. Genellikle disiplini çok olmayan nazik hocalara yapıyorlar çünkü diğerlerinden korkuyorlar. Sizce bunlara ne yapılmalı?
Bunlara ne yapılmalı geç de, senin gibi bunlardan rahatsızlık duymasına rağmen böyle insanlarla arkadaş olmaya devam edenler çok garibime gidiyor. Yahu madem o kadar rahatsızsınız arkadaşlarınızdan, arkadaşlık etmeyin? Forumda konu açmak derdinizi çözer mi sanıyorsunuz? Zaten o öğretmene de öğretmen demek mesleğe küfür olur. Bir öğretmen bu kadar saygısızlığa maruz kalıp da hiçbir şey yapmıyor, üstüne el kadar çocukların önünde ağlıyorsa ben ona öğretmen demem. Kendine saygın yoksa mesleğine saygın olsun.
 
Bunlara ne yapılmalı geç de, senin gibi bunlardan rahatsızlık duymasına rağmen böyle insanlarla arkadaş olmaya devam edenler çok garibime gidiyor. Yahu madem o kadar rahatsızsınız arkadaşlarınızdan, arkadaşlık etmeyin? Forumda konu açmak derdinizi çözer mi sanıyorsunuz? Zaten o öğretmene de öğretmen demek mesleğe küfür olur. Bir öğretmen bu kadar saygısızlığa maruz kalıp da hiçbir şey yapmıyor, üstüne el kadar çocukların önünde ağlıyorsa ben ona öğretmen demem. Kendine saygın yoksa mesleğine saygın olsun.

Özel okullarda müdür korkusundan normal öğretmenler bile diken üstündeyken bir de deprem bölgesinden gelen bir öğretmen olduğu için duygusal durumunu kontrol edememesi ve karşılık verememesi fazlasıyla normal maalesef.
Lise ve orta sonu burslu olarak özel'de okudum neler gördü bu gözler :(
 

Yeni konular

Geri
Yukarı