Dambıl kaldırmak boy kısaltır mı?

14 yaşındayım 1.45 boyundayım 52 kg yım hem boy uzatmak istiyorum hem kilo vermek ama içime bir kurt düştü acaba boyum kisalir mi diye ve neler yapabilirim? (5 kg dambıl kullanıyorum)

Hocam dumbell sakatlanma riski az ve kas dengesizliğini düzelten bir şeydir spora başlamadan önce ısınmanız sizin için daha iyi olacaktır ve boy kısalığına sebep olmaz. Boyunuzu uzatmak istiyorsanız barfiks ve ip atlama gibi şeyler yapmalısınız.

14 yaşındayım 1.45 boyundayım 52 kg yım hem boy uzatmak istiyorum hem kilo vermek ama içime bir kurt düştü acaba boyum kisalir mi diye ve neler yapabilirim? (5 kg dambıl kullanıyorum)

Abicim sağlıklı beslen yanında da fitness yap kendini geliştirmeye çalış, nasıl olsa genetik sınırları içinde boyun uzayacak bunları düşünme. Hareketlerin formlarını güzel yap. Bacak çalışmayı ihmal etme.

Evet evrim ağacı. Nesi var? Hatta yukarıdaki metni yazan kişi evrim ağacı'nın kurucusu ve idari sorumlusu, popüler bilim yazarı ve anlatıcısıdır. ODTÜ'den mezun olduktan sonra, doktorasını texas tech üniversitesi'neden almıştır. Doktora araştırma konuları evrimsel robotik, yapay zeka ve teorik/matematiksel evrimdir. "evrim kuramı ve mekanizmaları" ve "50 soruda evrim" kitaplarının yazarı, "şüphecinin el kitabı" kitabının eş yazarı, "evrenin karanlığında evrimin ışığı" kitabının yazar ve editörüdür. Şu anda, ekibiyle birlikte, evrim ağacı, kreosus ve bir takım diğer dijital projeleri geliştirmekte ve sürdürmektedir.
Fen ve teknoloji dersinden fırlamış gibi geldi ismi :D o yüzden güldüm.
Sayenizde yararlı bir site öğrendim hocam teşekkür ederim. 😊

Technopat Haberler

Geri
Yukarı