Derdi olan yazsın

En büyük derdim lanet bilgisayar olmalı. Bir işe yaramıyor, 40 yıllık oyunlarda bile kasıyor. Hangi işletim sistemini kursam olmuyor. Çok yavaş. Şuana kadar denediğim Windows işletim sistemleri arasında Windows 7'den sonra Windows 11 en hızlısı oldu. Bu yüzden Windows 11 kurdum. Fakat yine de olmuyor, kullanılmıyor bu bilgisayar. Artık kurtulmak istiyorum ama kurtulamıyorum. En azından SSD olsa kurtarır az çok. Arkadaş desem yok, hepsi sistem aldı, değiştiler ve sildim. Benimle aynı şeyleri yaşayıp dertleşebildiğim, eğlenebildiğim sadece 1 arkadaşım olması da üzücü. 10. sınıftayım ve hayla telefonum yok. Teneffüslerde en fazla akıllı tahtayı açıp bir şeyler yapmaya çalışabiliyorum o da sıkıyor bir müddetten sonra. 2 gün sonra düşürüp kıran, malının değerini bilmeyen insanların her şeyi varken benim hiç bir şeyim yok. Sınıfta herkes sen şanslısın bilgisayarın var falan diyor fakat ellerindeki telefon bu bilgisayardan 10 kat güçlü. Keşke ihtiyaçlarım olsa elimin altında.
Hocam benim de ciddi anlamda dertleşip eğlenebildiğim yalnızca bir arkadaşım var. Bu aslında üzücü değil. Bence gayet normal. İnsanların "sır" dediğimiz şeyden haberi yok artık. Sırlarınızı paylaşabildiğiniz biri olması bile çok güzel. Sizde parlak bir gelecek görüyorum. Zorluk içinde ve bu durumdan kurtulmak isteyen birisiniz. Böyle insanlar genelde başarılı oluyor. Yapmanız gereken şey hedeflerinize ulaşmak için çabalamak. Bunun için ders çalışmanız gerekiyorsa çalışın. İşe girmeniz gerekiyorsa girin. Yapmanız gereken ne varsa yapın. Bilgisayarım eskiyken oyun yapmak istemiştim. Unity adındaki oyun motorunu yükledim ve açamadım. Evet bilgisayar açamadı. Oynadığım oyunların grafiklerini ekstra modlar kurarak düşürmem gerekiyordu yoksa oynanmayacak kadar kasıyordu. Ben de yapabileceğim şeyleri yapmaya başladım. Basit yazılımlar geliştirmeye başladım. Ufak tefek montajlar yapıyordum. Sonra işe girip birikim yaptım ve bilgisayar aldım. Yıllarca telefonsuz yaşadım çünkü önceliğim bilgisayardı. 12. sınıfta telefonum oldu. Öyle çok çalışkan biri falan da değildim. Derslerimde başarılı da değildim. Derslerime çalışmıyordum. Gerçi bunun bazı sebepleri vardı. Yeri geldi gittim pazarda satış yaptım. Yeri geldi sokakta karton topladım. Uğraşan insan bir şekilde başarıyor. Pes etmek çözüm değil. Sorunlardan kaçmak da çözüm değil. Elinizden geleni yapın. Sonunda İnşallah hayallerinize ulaşacaksınız.

Var mı paylaşmak istediğiniz bir şey?

Tek cümlelik goygoy yazmayın. Gerçek derdi olanlar paylaşmak istiyorsanız derdinizi ayrıntısına kadar yazın. Canım sıkıldığından değil insanların moralini düzeltmek için.
Uzun uzun yazabilirsiniz, sadece kısa şeyler yazmayın. İçinizi dökün demek istediğim. Bu arada şu efsaneyi bırakıyorum yazarken dinlersiniz:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Derdim butun forumun derdinin toplamini soker atar kardesim. O yuzden hic sormayin.

Besim Tibuk 76 yaşında...
Almak istediğim telefon bir günde 1500 TL artmış.
Sınavlar geliyor.
Tatil yarın bitecek.
ss.gif

Benim derdim herkesin derdi.
Mahallemizin çaycısı selim abi 2 gün önce oğluna karne hediyesi için bilgisayar almak istediğini söyledi. Yakınlarda ki bi bilgisayaracı 2. El bi atom işlemcili laptop önermiş ona. Çocukta oyun oynayacak haliyle. Dedim abi hiç alma çocuğun oyun oynayamaz geçer YouTube da satın aldığın bilgisayarla insanların oyun oynayışını izler ve heveslenir. Türkiyede genç değil çocuk olmak bile zor. Yahu bir baba oğluna bilgisayar alamıyorsa bu ülkenin yöneticileri çıkıp demiyor mu 20 bin liraya bilgisayar mı olur bir şeyler yanlış gidiyor. Bilgisayarı geçelim ekran kartı stok sorunu falan filan o yüzden pahalı diyelim onu eleyelim. Arkadaşlar bu gün kendinizi bir ülkenin yöneticisi olarak düşünün. 30 bin birime telefon satılsa dönüp burda bir terslik var demez misiniz?

Telefonuda geçtim hadi oda lüks.. 21 yaşında bir üniversite öğrencesi aynı yaşta ki almanya da k0 üniversite öğrencisinin hak ettiklerini hak etmiyor mu?

Anne bana 500 lira versene - neden? Kıyafet alacağım.

E bu üniversite öğrencisi.. kanı kaynar bir kızı beğenmiştir güzel görünmek ister. Haksız mıyım?

Onuda geçtim.

Türk gençleri rahat nefes alamayacak mı? Zor şartlarda oku, askere git, askerden gel ve çalışmaya başla.

Ee?

Bu çocuk gezmedi, yemedi ve adam akıllı hayatının en güzel günlerini yaşayamadı?

Yaşadı mı?

Cafeye gidip bi çay-kahve içmek yaşamak mı?

Türkiyede genç olmak benim derdim.. telefonu hayal eden bir gençlik varken elin gavuru bu sene hangi avrupa ülkesine gitsem diye hayal kuruyor.

Türkiyede 10 gençten 7si il dışına tatile bile çıkmamıştır.

Türkiye de gençliğimi yaşayamadan yaşlandım benim derdim bu.

2011 senesinde askerden geldim. Çalıştım. O ayı yedim tam doyamadım diğer maaşı bekledim.

Bilgisayarım yurt dışında yaşayan akrabalarım sayesinde oldu.

Ben yaşlandım beni boş verin.. hala kıçı kırık iphone'u hayal eden gençler var.

Yayın izleyip oyunları gören, onlara erişmesi zor sadece hayal olabileceğini düşünen 14-16 yaşında çocuklar.

Allah sonumuzu hayır etsin, hakkımı helal etmiyorum.

Derdim sag gozume bir şey kactigini zannedip acile gidince bir şey kacmadigini fakat enfeksiyon kaptigimi ogrenmen ve bir şey kacmis gibi 1 haftadir gozumu her kirptigimda kum tanesi varmis gibi canimi yakmasi.
Verdikleri antibiyotik damla ve kuruluk damlasi 3 gun oldu bir ise yaramadi.

Benim OKBm var. Mutlu olamıyorum. Ağlayamıyorum. Stres, kaygı, aptal aptal düşünceler, salakça takıntılar beni çok yoruyor. Bir şeyler yapmak istiyorum. Erteliyorum. Gün boyu sadece şarkı dinleyerek, video izleyerek düşüncelerimi bastırmaya çalışıyorum. Kimseye söyleyemiyorum derdimi.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Benim psikolojim bozuk zaten bunları izliyip daha çok bozuyorum. Size de öneririm.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı