Ders çalışmak çok sıkıcı geliyor

6.sınıfken bunları düşünme. Derdin oyunlarda geçemediğin Level'ler, yenemediğin bosslar olsun. Zamanı gelince o çalışma isteği gelecektir zaten.
Hocam sıkıntı o aklım onlarda ve ders çalışmıyorum.Ailem çok kızıyor ne yapacağım.Ders çalışmam lazım ama yapamıyorum.
 
En eğlenceli şey olduğunu söyleyemem fakat sadece "ders çalışmak" değil de bilgilenip kişiliğini geliştirmek boyutuyla bakılırsa sıkıcı olmaktan çıkıyor. Sonuçta kişiliğimiz nasıl inşa edersek o şekilde yön alır.
Katılıyorum. Bu dersleri gözümüzde büyütmeye gerek yok, kendine yatırım bütün olay.
 
Bu kafayla okunmaz zaten.
Neden okunmaz? 6. Sınıfta daha.

Hocam sıkıntı o aklım onlarda ve ders çalışmıyorum.Ailem çok kızıyor ne yapacağım.Ders çalışmam lazım ama yapamıyorum.
Herhalde siz bütün pandemi boyunca dersleri salıp yattınız, bu yüzden de ders temposu size zor geliyor yada ders çalışmamak için bahane arıyorsunuz. Ders esnasında sıkılmak kadar normal birşey yok ama bu sizin psikolojinizi etkiliyor, aldığınız verimi etkiliyorsa normal değil. Dinlenerek ders çalışmayı deneyebilirsin yani 50 dakika ders 10 dakika dinlenme gibi ve müzik dinleyebilirsin ders çalışırken. Ders çalışamıyorsan ya asgari ücrete amele olacaksın yada asker olacaksın başka çaresi yok. Elinde her imkan varsa ve bilinçli bir şekilde ders çalışamıyorsan hiçbir şeyin faydası yoktur.
 
Genllikle ders'e başlamadan önce olur bu duygu. Çalışmaya başladıktan yarım saat sonra sıkıntınız geçer. İstekli bir şekilde çalışmaya devam edebilirsiniz. Eğer bir amacınız-hedefiniz varsa tabi. Yanlış anlamadıysam notlarınız düşük. Konu çalışın ve not alın. Ders notlarınızı yükseltin yeter. 6. sınıftan çok çalışmaya başlamanıza gerek yok. Başlamayın da zaten. Eksik konularınızı tamamlayınve notlarınızı yüksek tutun.
30 dakika oyun 30 dakika ders. Ödüllendirmek iyidir.
Ders çalışmaya ancak 30 dakika içinde odaklanabilirsiniz. Tam odaklandığınız anda oyuna geçerseniz hiçbir şekilde verim alamazsınız.
 
1 saat ver kendine çalışmak için ilk 40-45dk sonra 10dk mola ver sonra 30dk daha çalış ondan sonra 30 dk oyun oyna sonra tekrar 1 saatlik çalışmaya başla aynı taktikle.Bu kadarı yetmiyorsa 1 daha aynısını yap bence gayet iyi oluyor.
 
Son düzenleme:
Demek ki ders çalışmak için bir bedel ödememişsiniz. Başlarsanız arkası gelir diye umuyorum, hep öyle olur. Başlangıç zorlar gerisi gelir. Başarılar 📝.
 

Geri
Yukarı