- Makaleler
- 4
Daha fazla
Örneğin "Evrim yalan ve yerçekimi yok, gök itimi var" diyen bir dindarı elbette cahil olarak göreceğiz. Bunlar fikir değil, cehalettir.bir tartışma da din sayfasıyla ilgilenen bir kişinin bilgi bilemeyecegi ya da cahil olabileceğini düşünüyor bundan dolayı ayrımcılığa da maruz kalıyor yani insanlar dini felsefeyi tarihselciliği ya da çoğu şeyi taraf olarak görebiliyor ve taraf tuttuğunu düşünerek yorumuna yorum olarak değil kişi olarak bakıyorhalbuki biz burada fikir çatışması içinde olabilirz en fazla.
Katılıyorum.Burası bir teknoloji sitesinin forum bölümü. Burada sadece teknoloji değil bir çok farklı konu ve alt konu bulunuyor. Ayrıca benim bakış açıma göre kimse kimsenin dinine örf ve adetine saygı duymak zorunda değil! Eğer zorundaysa bunun sınırını kim çiziyor? İslam peygamberi Muhammed pedofili, güney doğu örf ve adetleri sapkın diyeceğimiz çocuk yaşta evlilik, berdel, töre cinayetleri gibi olayları var. Şimdi bunlara saygı duyulmasını kim benden hangi yüzle bekleyecek! Ayrıca inandıkları din, ben inançsız olduğum için öldürülmemi caiz görüyor. Tabi siz dininizden bir haber olduğunuz için, kafanızda ki Tanrı figürünü konuşturup "din hassastır" demek çok doğru ve kolay geliyor. Ama gerçek bunun tam tersi. E hal böyle olunca birilerinin gözünün açılması gerek.
Dindar insanların şahsı ile problemim yok. Herkes inancını içinde yaşayabilir. Ben İslam dinine saygı duymak zorunda değilim.
Eğer ki saygı duymayı dayatıyorsanız şahsınıza olan saygıyı da kaybedersiniz. Din, vicdan meselesidir. İslam dini doğrudan size bunu mu emrediyor? Dolaylı şekilde İslam dini, inananlara yağdırdığı emirler ile; inançsızların "tevbe" ettirilmesini, etmiyorsa öldürmesini, yani saygı duydurulmasını emrediyor.
Gününüzdeki modern dünya ve "insan yasaları" sayesinde şiddet pekte o kadar kolay değil. Gerçek aslında şiddeti emrettiğidir ama vicdan meselesi olduğu için kendi vicdanınızın sesini dinlersiniz ve kendinize varsayımsal inançlar yaratarak gerçeği örtbas ederek vicdanınız rahatlatır ve emirleri imha etmiş olursunuz. Bu sizin "suni islam" ya da "ılımlı sahte islam" inancınızdaki dine saygı duyulurdu elbette ama öyle bir şey söz konusu bile değil. İslam arapların kültüründen yayılmış arap merkezli bir dindir. Ben o dine saygı duymuyorum.
İslam Tanrı'sı(Allah) insanlara mesaj gönderdi. Bu mesajların yazdığı kitaba Kuran deniyor. O kitapta yazan her cümle doğrudan doğruya Tanrı sözüdür ve yoruma açık değildir. Kelimesi harfine kadar cümle anlamı neyse odur. Yani vicdanınızda yarattığınız din, İslam dini değil.
Son düzenleme: