Dinler mantıklı gelmiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Peki.

İşte, ben de bunu soruyorum. Neden imtihan edilip sonunda bu yerlere ulaşıyoruz? Buradaki amaç nedir?

Eğer doğruyu ve yanlışı ayırt edemiyorsak, irademiz düşükse bunu gayet de kusur olarak görebiliriz. Tanrı birini iradesi zayıf, birini iradesi güçlü olarak yaratıyorsa bunun sonucunda ödül veya ceza veriyorsa; kendi kendine gelin güvey olmuş oluyor. Kendisi yarattığı bir kusurdan sebep biz ceza çekiyorsak bu tanrı gayet de kibirlidir.

Döndürülme kısmı cezalandırılmanın yapılacağı yer. Bizi böyle yaratıp alay eder gibi cezalandırdığı gerçeğini de değiştirmez bu.

Benim sorularım şunlar.

1-Allah kaderimizi yazıyor yani cennete veya cehenneme gideceğimizi biliyor ise neden bizi sınava tutuyor zaten bize bu iradeyi veren bu değil mi? Kaderimiz önceden belirlendiyse bunu biz nasıl irademizle değiştireceğiz.

2-Allah sınırsız güce sahipse neden melekleri yaratma isteği duydu.

3-Allah kibirli olduğu için mi yarattı?
 
Benim de kafam karışık ya bunlar önceden bazı kişilerin uydurmasıyla günümüze gelmişse? Ya biz evren de sadece bir zerre tanesiysek ya tanrı diye bir şey yoksa? Ya Kur-an birinin kafasına göre yazdığı buralara kadar gelen bir kitapsa? Kafam çok karışık.
 
Benim de kafam karışık ya bunlar önceden bazı kişilerin uydurmasıyla günümüze gelmişse? Ya biz evren de sadece bir zerre tanesiysek ya tanrı diye bir şey yoksa? Ya Kur-an birinin kafasına göre yazdığı buralara kadar gelen bir kitapsa? Kafam çok karışık.

Kur'an kafasına göre yazılsaydı, 1000 yılda muhakkak değişirdi. Her yerde Kur'an aynı. Avrupa'da da, Asya'da da.
 
Neden sadece İslam doğru ise 4 tane din var?

Aynı senin yaşadığın durum gibi İslam dini onlara mantıklı gelmiyor. Bu yüzden başka dinlerde var.

Neden alkol doğada var ama içmek günah?

İnsan onun ve onun gibi şeyleri içince beynini kullanamıyor o yüzden.

Cennet ve cehennemin gerçek olduğunu nereden biliyoruz? Öbür kitapları da ele almamız lazım değil mi?

Cennet ve cehennem kavramı birçok dinde var o yüzden bunun %100 doğru olduğuna inanıyorum.

Ben böyle düşünüyorum yanlışım varsa düzeltin lütfen :)
 
Kur'an kafasına göre yazılsaydı, 1000 yılda muhakkak değişirdi. Her yerde kur'an aynı. Avrupa'da da, Asya'da da.

Ondan bahsetmiyor arkadaş ya biri tarafından yazıldıysa ya da o dönemde küçük bir topluluk olduğu için değiştirilseydi ya?
 
Kur'an kafasına göre yazılsaydı, 1000 yılda muhakkak değişirdi. Her yerde Kur'an aynı. Avrupa'da da, Asya'da da.
Ben de onu diyorum ya bunlar sadece 1 grup insanın başlattığı bir saçmalıksa? Ya sonradan yayılıp böyle şeyler ortaya çıktıysa?
 
Düşük veya yüksek demedim, zayıf veya güçlü dedim. İkisi ayrı şeyler.
Kimisi iradesine sahip çıkamaz, bu durumu da düzeltemez. Çünkü bu onun özelliğidir.
Onun özelliği değil onun tercihidir. Ayırt etmek fazla zor değil. İçkinin zarar verdiğini ya da sigarının etkilediğini bilmek zor olmamalı. Hadi yine de zor diyelim. İnternet diye bir şey var. Sadece yazması yeterli.
Boş değil, saçma. Kanıtlayamadığımız bir şeyin bizi cezalandıracağına inanıp hayatımızı buna göre şekillendirmenin bir amacı olmadığını düşünüyorum.
Geleceğini de kanıtlayamazsın ama yaşarsın. Şimdiki kararların geleceğini şekillendirir ama gelecek diye bir şey var mı kanıtlayamazsın.
Bu, soruyu farklı yerlere çekiyor.
Aslında dolaylı yoldan aynı yere çekiyor. Yatırım yapan ile zevk süren insan, din ile çok bağlantılı bir örnek.
Sonra kendine tapınmasını istedi, kimi yarattığının yasakladığı şeylere uymayacağını bile bile ceza sistemi koydu.
İşte bu yüzden irade kavramını koydu. Hayatta buna çok benziyor. Şimdi ders ya da iş çalışmazsak ileride bunun acısını çekeceğiz. Şimdi ders ya da iş çalışmamak benim elimde. Aynı şekildeşimdi ibadet yapıp, kurallara uymakta benim elimde.
Ego tatmini mi yapıyor bu tanrı?
Ego tatmini yapması imkansız. Çünkü eşit varlıklar olması lazım. Eğer ego tatmini yapsaydı, Allah değil Allahlar derdik. Ayrıca biz kendi özelliğimizi tanrıya vererek kendimizi tanrılaştırıyoruz.

İnsanlar dinleri o kadar büyüttü ki bunun yüzünden savaşlar çıktı. Artık dinler amacına hizmet etmiyor gibi.
 
Sadece İslam olduğunu kim söyledi? Bunların hepsi aynı tanrının dini ve hepsi doğru zaten.
Farklı zamanlarda ve zeminlerde farklı toplumlara indiği için birinin adı A diğerinin B öbürünün C gibi gözükse de hepsi tek bir dindir. Bu arada diğer dinler de İslam çatısı altında yer alır. İslam'ın kelime anlamı tanrıya ve onun buyruklarına kayıtsız şartsız inanan" demektir. Yani İslam bir çatı dindir ve bünyesinde 4 tane farklı olduğu "sanılan" halbuki aynı olan dini barındırır.

Hepsi aynı tanrı tarafından indi evet ama önemli bir şeyi yazmayı unutmuşsunuz. Bunlar insanlar tarafından değiştirildi. Yani artık doğru değiller.
 
Ben de onu diyorum ya bunlar sadece 1 grup insanın başlattığı bir saçmalıksa? Ya sonradan yayılıp böyle şeler ortaya çıktıysa?

Kur'an binlerce adama yazdırılıyor, yanlış hatırlamıyorsam. Hepsi saklıyor. Araya iki kelime daha koyayım falan olmaz yani.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı