Dinler ve mitolojiye dayanan forum kurmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Odak din gerçek mi değil mi ateizm propagandası gibi olacaksa var zaten. Fakat eksik gördüğüm direkt bu tarz tartışmalara girmeden bilenlerin bilmeyenlere aktardığı bilgilerle alakalı bir forum bence. Mitoloji ve din konularını bilimsel ya da akademikvari yaklaşacaksa insanlar müdavimi olurum açıkçası. Atıyorum Diamond Tema'ya çeşitli mitolojilerle alakalı sormak istediğim şeyler var. Adam bunlar safsata demeden araştırmış etmiş bilgili yani. Bu tarz adamlarla dolu olacaksa bana okey. Fakat efendim şu gerçek şu değildir gibi lakayıt bir tartışma ortamı planlıyorsanız benden pas :D

Sadece mitoloji ve din değil, sembolizm konusunda da eksik var. Sembolizm öğrenmek için mürşit mi olalım anlamıyorum ki :D Reddit'te giriyorum en ufak ayrıntılarına kadar açıklıyorlar orası yetmezse quora var vs vs. :D Türk ve Anadolu coğrafyasında nedense eksiklik var sembolizm ile alakalı. Akademik çalışmalar dahi yetersiz.

edit: bu konu bile din tartışmasına dönmüş. Yahu arkadaş, yine aradığımı bulamayacağım herhalde :D
 
Size bir fikir danışmak istiyorum, benim aklımda ana konusu dinler ve mitoloji olan özgürlükçü bir forum var, zamanında Antidogmatik isimli bir forum vardı belki bilenleriniz vardır, ancak o sonradan kapandı. Biliyorum artık forum açıp bir trafik tutturmak imkansız ancak yine de bir domain alıp denemek istiyorum.
Dine dayanıyor hmmmm.. Böyle bir forum kurulursa 3.Dünya savaşı çıkar.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
"Kardeşim günah günah" öteye gitmez.
 
Antidogmatik forumu zamanında çok iyiydi ve böyle bir projenin başarılı olabileceğinin kanıtı bence. Yanlış hatırlamıyorsam 5 yıl faaliyet gösterdi ve inanmayan kesim için çok önemli bir siteydi. Birçok insanın aydınlanma yeri oldu. Forumdaki inananlar ve inanmayanlar arasında dönen çok kaliteli tartışmalar vardı.

Tabii siteyi sözde basmaya çalışan İslamcılar, troll konu açıp açıp duranlar, hatta inanmayan olup hala siteye balta vurmaya çalışan insanlar çoktu ve sitenin kapanma sebebi siteye balta vurmaya çalışan "inanmayan" insanlardı. Forum yönetimi de triplendi ben bu salaklar için mi uğraştım bu kadar diye forumu kapattı. Öyle bir tribe girip 5 yıllık bilgi birikiminin olduğu bir forumu kapatmak ne kadar doğru bir hamleydi bilemiyorum.

Tabii tekrardan Antidogmatik kadar başarılı olacak bir forum kurmak kesinlikle basit olmayacaktır.
Bak siz kendiniz dediniz. Forumun b*** çıkmış ve kapatılmış. Eğer hocamız böyle bir sunucu açarsa. Sonu bahsettiğiniz sunucu gibi olacak.
 
Bak siz kendiniz dediniz. Forumun b*** çıkmış ve kapatılmış. Eğer hocamız böyle bir sunucu açarsa. Sonu bahsettiğiniz sunucu gibi olacak.

Forumdaki sıkıntılar bu sunucudakiyle aynıydı, sadece forum yönetimi triplendi. Her forumda troll olur ve beyinsiz olur.
 
Mitolojiler uzerine kurarsin da, din uzerine kurmak pek iyi bir fikir olmayabilir. Ha dersen ki "benim sinirler celikten herkese ban atarim" diye, o zaman sen bilirsin.
 
@Memolii7 kanka daha forumu kurmadan kavga çıktı. :D Uğraşırım diyorsan sen bilirsin de bence önemseme.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı