Disleksi olan biriyle evlenir misiniz?

Bende hocam. Yani benden eksik -bende bir kekemeyim bunu iyileştirip normal konuşamazsam tabii ki benim de kendime göre birisi bulmam lazım- birisi ile olmak istemem. Eksiklikte beyin olarak yani.

Zaten çoğu kişi disleksi yüzünden int*har ediyor kanka bakarsan araştırırsan çünkü bir süre sonra işin içinden çıkamıyorlar ki ben çıktım bu beyin yapısı ile alakalı bir şey.

disleksi hastası
Disleksi hastalık değildir. Okuma güçlüğü çektilleri için zeka geriliği olarak düşünülür ama yapılan araştırmalara göre %80'i üstün zekalı. Çok disleksi arkadaşım oldu konuya çok yaratıcı ve yapıcı bakabiliyorlar yanlış anlaşıldılarını düşünüyorum. Birkaç araştırma yoksunun düşündüğü gibi "m*l" değiller.
Not: O "piskopat" diyen arkadaşa:
Psikopati (Psikopatlık), çekici, manipülatif, duygusal yönden acımasız ve suç işleme potansiyeline sahip kişilik yapıları için kullanılır.[1] Bazen sosyopati ile eşanlamlı olarak kabul edilen psikopati, kalıcı antisosyal davranış, bozulmuş empati ve pişmanlık ve cesur, sınırsız ve bencil özellikler ile karakterize edilir.[2][3][4] Tarih boyunca sadece kısmen örtüşen ve bazen çelişkili olabilen farklı psikopati kavramları kullanılmıştır. [5]
Disleksi, özel öğrenme güçlüğü olarak da bilinen bir çeşit öğrenme bozukluğudur.[1] Farklı bireyleri farklı derecelerde etkileyen bu güçlük; kelimeleri hecelemede zorlanma, hızlı okumada zorlanma, kelimeleri yazmada zorlanma ya da yanlış telaffuz etme şeklinde kendini gösterir.[1] Disleksili bireylerde dikkat bozukluğu, gelişimsel dil bozuklukları görülme oranı, disleksi olmayan bireylere nazaran daha fazladır.[1]

Disleksi hastalık değildir. Okuma güçlüğü çektilleri için zeka geriliği olarak düşünülür ama yapılan araştırmalara göre %80'i üstün zekalı. Çok disleksi arkadaşım oldu konuya çok yaratıcı ve yapıcı bakabiliyorlar yanlış anlaşıldılarını düşünüyorum. Birkaç araştırma yoksunun düşündüğü gibi "m*l" değiller.
Not: O "psikopat" diyen arkadaşa:
psikopati (psikopatlık), çekici, manipülatif, duygusal yönden acımasız ve suç işleme potansiyeline sahip kişilik yapıları için kullanılır.[1] bazen sosyopati ile eşanlamlı olarak kabul edilen psikopati, kalıcı antisosyal davranış, bozulmuş empati ve pişmanlık ve cesur, sınırsız ve bencil özellikler ile karakterize edilir.[2][3][4] tarih boyunca sadece kısmen örtüşen ve bazen çelişkili olabilen farklı psikopati kavramları kullanılmıştır. [5]
disleksi, özel öğrenme güçlüğü olarak da bilinen bir çeşit öğrenme bozukluğudur.[1] farklı bireyleri farklı derecelerde etkileyen bu güçlük; kelimeleri hecelemede zorlanma, hızlı okumada zorlanma, kelimeleri yazmada zorlanma ya da yanlış telaffuz etme şeklinde kendini gösterir.[1] disleksili bireylerde dikkat bozukluğu, gelişimsel dil bozuklukları görülme oranı, disleksi olmayan bireylere nazaran daha fazladır.[1]

Bak ama orada ne diyor çok nadir çok nadirdir %1'dir kardeşim bu.

Hocam bu bilgileri nereden alıyorsunuz kaynak verirseniz sevinirim.

Okuduğum okulda :) bazı kişiler aynı hastalığı taşıyordu :) 19 yaşında hepsi int*har etti hepsi demeyeyim de birçoğu ve şunu anladım tamam dedim bu hastalık zor. Bir hastalık.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şuana kadar hiçbir disleksi de kekeleme yada konuşma bozukluğu görmedim. Annem disleksi çocuklara özel eğitim veriyor. Bende yazları çalışmıştım(temizik,birşey götürüp getirme,vs.). Gelen çoğu çocuk ya DEHBliydi yada Disleksi. Hiçbirinde de yukarıda anlatılan "cahilce" şeyleri görmedim.

Şu ana kadar hiçbir disleksi de kekeleme ya da konuşma bozukluğu görmedim. Annem disleksi çocuklara özel eğitim veriyor. Bende yazları çalışmıştım(temizik, bir şey götürüp getirme, vs.). Gelen çoğu çocuk ya dehbliydi ya da disleksi. Hiçbirinde de yukarıda anlatılan "cahilce" şeyleri görmedim.

Maelsef bazı kişiler benim gibi şanslı değil.

Okuduğum okulda :) bazı kişiler aynı hastalığı taşıyordu :) 19 yaşında hepsi int*har etti hepsi demeyeyim de birçoğu ve şunu anladım tamam dedim bu hastalık zor. Bir hastalık.
Hocam öyle bir söylüyorsunuz ki, sanki AIDS. Disleksi de erken teşhis yapılırsa okumada olan sıkıntılar atlatılırsa senden benden daha zeki oluyorlar. Sadece bizden daha geç öğreniyorlar ve farklılar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı