Dosyaların uzantısı .gujd oldu

Moliyent

Decapat
Katılım
19 Temmuz 2021
Mesajlar
8
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Telefondaki silinen dosyaları kurtarmak için "ücretsiz" indirdiğim dosya kurtarma programını kurmaya çalışırken virüs bulaştı. O kadar kudurmuştum ki beni bu konuda uyaran av programının da çenesini kapadım ve çok geçmeden acı gerçekle yüzleştim.. Dosyalarımın birçoğu .gujd uzantılı hale gelmişti.. İnternetten araştırdığımda STOP/djvu familyasına ait avaddon fidye virüsü olduğu bilgisine ulaştım. Avaddon decryptor indirip çalıştırsam da olmadı. Öneriniz varsa çok mutlu olurum. Dosyaların %90'ının farklı bir diskte yedeği var sadece küçük bir kısmını kurtarmam yeterli. Muhtemel yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..
 

Dosya Ekleri

  • Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    262,9 KB · Görüntüleme: 141
Bilgisayarınızı ağ ile güvenli modda başlatın ve Malwarebytes yükleyin ve sonra sisteminizi taratın virüsü sizin için silecektir.
 
 
Bilgisayarınıza ransomware bulaşmış, geçmiş olsun. Anti-virüs yazılımlarını ne olursa olsun kapatmayın diye boşuna demiyoruz. Aşağıdaki çözümleri uygulayın:


 
Bilgisayarınızı ağ ile güvenli modda başlatın ve Malwarebytes yükleyin ve sonra sisteminizi taratın virüsü sizin için silecektir.
Teşekkürler cevabınız için...Tüm işlemleri yaptım. faruk212; STOP Ransomware Deşifre aracını da kullandım ve "Belki gelecekte çözülebilir" cevabını aldım... Teşekkürler cevabınız için...
 
Çözüldümü sorununuz?
yok düzelmedi... Dediğim gibi kurtarmak istediğim bir kaç dosya var onları da PhotoRec ile hayata döndürmeye çalışıyorum; zira fidye virüsünün, dosya uzantılarını değiştirdikten sonra orijinallerini sildiğini okumuştum Sosyal'de.. Kurtaramazsam ileride (.gujd uzantılı dosyalarda) geçerli bir decrypter üretilirse, o zaman denemek üzere saklayacağım enfekte olan harddiski...
 
Yukarıda verilmiş zaten iki sefer.
 

Geri
Yukarı