- Makaleler
- 33
Vatan sevgisi tek başına yetmez çünkü. Hayata at gözle bakıyorsunuz, zorluk nedir görmemişsiniz belli ki. İyi ki görmemişsiniz, kimsenin görmesini istemem tabii. Ama asgari bile alamayan çalışmak zorunda olan insanlara (ki bu ben oluyorum şu an) bunu demek biraz değil bayağı bayağı aptallık.
Benim de gördüğüm çeşitli zorlukların onda birini hayatın boyunca gördüğünü sanmıyorum. Buraya yazmama gerek yok, yakın çevrem biliyor. At gözlü bakmıyorum, hayatın gerçeklerini söylüyorum. Çocukluğumdan beri ailemden doğru dürüst para bile almadım, hep kendim kazanmak istedim ve çalışıp elde ettim. Halen de gece yarılarına, hatta sabahlara kadar bir şeyler için çalışıyorum.
Keyfimden mi sence sabahlara kadar bilgisayar başındayım ben? Birçoğunuz sadece gece saatleri aktif görmüştür beni çoğunlukla. Herkes yığılıp yatağında yatarken ben neden sabahlara kadar araştırmalar yapıyorum, yazılar yazıyorum? Projeler geliştirip kodlar yazıyoruz, uğraşıp didiniyoruz?
Ve en acısı da ne biliyor musunuz? Ne olursa olsun çalışmadığınız sürece umut bağladıklarınız da dahil kimse sizi kurtarmayacak. Aileniz bile... Alım gücünüz ne kadar yükselirse yükselsin kurtulup rahata ermeyeceksiniz. Zengin ve refahı yüksek ülkelerde evsizlik oranının neden daha yüksek olduğu hakkında hiç düşündünüz mü? Çalışmayan ve niteliği olmayan adama kalacak ev bile yok oralarda, ev.