Ekonomi çok iyi yeğenim (!)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Vatan sevgisi tek başına yetmez çünkü. Hayata at gözle bakıyorsunuz, zorluk nedir görmemişsiniz belli ki. İyi ki görmemişsiniz, kimsenin görmesini istemem tabii. Ama asgari bile alamayan çalışmak zorunda olan insanlara (ki bu ben oluyorum şu an) bunu demek biraz değil bayağı bayağı aptallık.

Benim de gördüğüm çeşitli zorlukların onda birini hayatın boyunca gördüğünü sanmıyorum. Buraya yazmama gerek yok, yakın çevrem biliyor. At gözlü bakmıyorum, hayatın gerçeklerini söylüyorum. Çocukluğumdan beri ailemden doğru dürüst para bile almadım, hep kendim kazanmak istedim ve çalışıp elde ettim. Halen de gece yarılarına, hatta sabahlara kadar bir şeyler için çalışıyorum.

Keyfimden mi sence sabahlara kadar bilgisayar başındayım ben? Birçoğunuz sadece gece saatleri aktif görmüştür beni çoğunlukla. Herkes yığılıp yatağında yatarken ben neden sabahlara kadar araştırmalar yapıyorum, yazılar yazıyorum? Projeler geliştirip kodlar yazıyoruz, uğraşıp didiniyoruz?

Ve en acısı da ne biliyor musunuz? Ne olursa olsun çalışmadığınız sürece umut bağladıklarınız da dahil kimse sizi kurtarmayacak. Aileniz bile... Alım gücünüz ne kadar yükselirse yükselsin kurtulup rahata ermeyeceksiniz. Zengin ve refahı yüksek ülkelerde evsizlik oranının neden daha yüksek olduğu hakkında hiç düşündünüz mü? Çalışmayan ve niteliği olmayan adama kalacak ev bile yok oralarda, ev.

Ayrıca eklemek isterim ki, bahsettiğim akademik başarıydı. Ticari ve yazmaya üşendiğim bir sürü meslek var. Bu alanda dünya çapında başarılı olma ihtimalin var.
Olay bu zaten. Sınıf başkanı seçilme ihtimalinden bile daha az bir ihtimalden bahsediyoruz arkadaşlar. Onu geçtim çöpcü, mimar, memur, doktor gibi meslek sınıfları her zaman olmak zorunda. İşçi bile olmak zorunda üçgen böyle. Ülkemizde işçi olmasa üretimi yolları binaları kim yapacak?
Girişimcilik yapamıyorsun, lise mezunu olup meslek edinemiyorsun, üniversite mezunu olsan aynı şekilde meslek bulamıyorsun o kadar genç keyfinden çalışmıyor sanki. Adam sigorta vermek istemediği için ailesini çalıştırıyor.
Pandemi olduğu için şartlar iyice zorlaştı ama kimse görmüyor. "Avm'de insan var sokaklarda insan varsa demek ki bizim milletimiz zengin" kafası var. Bu kafa yapısında olan birisine uçakların uçtuğunu anlatmam bile daha zor olur.
Şunu kabul etmemiz gerekiyor. Yıkılmış bir imparatorluğun kurtulmuş bir karış toprağında hayatta kalan atalarımızın torunlarıyız. "Kurtulduk" ama berbat bir durumdaydık. Temelimiz ne olursa olsun sağlam olmadı, çünkü fakir ülkeyiz. Hayvancılık ve tarımla bir yere kadar çünkü. Zamanında bütün dünyaya fındık ihracatı yapan Giresun, şu an kendi ülkesine bile fındık dağıtamıyor, fiyatlar yükseldi.
Bu durumu kabullenmeliyiz. Bunu aramızdan biri değiştirebilir mi? Tabi ki. Ama dediğim gibi, bu sınıf başkanı seçilmesi gibi değil, ki o bile zor.

Ona çıkmıyor mu sizce de?

Hala çalışın diyen zihniyetler olmasını garipsiyorsanız çalışmamayı savunuyorsunuz gibi görünüyor. Bir şeyleri değiştirmek için bu kadar heveslisiniz ve çalışmayın diyorsunuz. Çelişkili bir durum.

Burası demokratik bir ülke. Yani en azından seçim falan yapılıyor, memnun değilseniz orada şansınızı denersiniz.
Evet.

Şu an çalışamadığım için uzaktan eğitim var annemden babamdan ihtiyacım olduğunda 1 lira bile istemek zoruma gidiyor.

Evet, ekonomi kötü. Lakin sabahtan akşama kadar ekonomi kötü desek yine bir şey değişmeyecek. Çalışıp çabalayacağız ki gelecekte sıkıntı yaşamayalım. Evet, belki Almanya’daki biri bizden çok daha iyi bir hayat yaşıyor olabilir. Almanya’nın ekonomisi, Türkiye’den çok daha iyi olabilir. Fakat ekonomimiz berbat diyince gördüğünüz gibi hiçbir şey değişmiyor. Onun yerine kendimizi geliştirip Almanya olmaya çalışmalıyız.

Kardeşim dolar 7₺ onu hesaba katmamışsın 1600 değil 11k!

Linç yemeyelim ühüğ

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı