Enes Batur Başarılı mı?

Arkadaşlar simdi belki size komik gelebilir ama Feto PYD PKK gibi örgütler de ilk basta bizim geleceğimizden küçük yaştaki çocukları örgütlere alıyorlar. Şimdi gelelim enes batura enes batur aynı bir örgüt gibi küçük çocuklara bunu yapıyor. Ülkemizin geleceğiyle oynuyor. Onları belki bir yeri patlatmak veya ülkemize darbe yapmak için kullanmıyor. Şimdiki nesil gerçek hayatın ne olduğunu bilmiyor. Enes batur yaptığının farkında degil. Onu bir şekilde uyarmamız gerekiyor. Arkadaşlar ebeveynleri bu konuda uyaramamız gerekiyor. Her anne baba çocuğu sussun diye eline tableti telefonu veriyor ne yaptığına bakmıyor. Benim kardeşim de aynen bu durumdaydı. Sonra babamı bu konu hakkında bilgilendirdim. Kardeşim artık enes batur izlemiyor. Arkadaşlar bildiğiniz gibi RTÜK youtube a karışamıyor. Ama yeni delege ile artık RTÜK youtube a kısıtlamalar getirebilecek. Şimdi eğer bir kampanya düzenlersek bu insanları ve ebeveynleri bilgilendirmiş oluruz. Belki size şimdi komik ve absürd gelebilir ama yinede bu konu hakkında daha ciddi düşünmemiz gerekiyor.

PewDiePie'ı ve bu insan evladını aynı anda öğrendim. 35 milyondaydı o zaman Felix bey. Şimdi 60'ı gördü, kendince bi' tarz edindi, kitlesi değişti, daha farklı bir mizah anlayışına geçti ama Enes nasıl bir malsa 100 milyon abonesi olsun yine kitlesi ve karaktersizliği değişmeyecek. Kafası video girişi yaparken kopasıca, çocukların aklını yıkamaktan, kötü örnek olmaktan vazgeçmeyecek. Clickbait'in Türkçe karşılığı, geri vitesin ağa babası olmaktan başka bir halt olamayacak. Çizgi film gibi işler yaptığı için takipçisi azalmıyor, bir nesil sıkılıp bıraksa da sonraki aynı şekilde izlemeye devam ediyor.
Clickbait'in anlamını yanlış biliyorsun.

Kuzenlerimin bu cins videoları izlemeye başladığından beri beyinlerinin ciddi manada sulandığını bizzat şahit olduğum için tamamen karşı olduğum ve başarısız bulduğum kişi. Kendisi benden yaş olarak büyük fakat hareketleri pek öyle durmuyor. Kuzenimin ne hale geldiğini anlatmıyorum, fakat gençlerin bu videolar sayesinde edindikleri en kötü davranışlardan biri saygısızlık. Yorum kısmında birbirlerine küfür eden çok sayıda kişi bulabilirsiniz. Bu ne yazık ki gerçeğe de yansıyor. Dışarıda anlamını bile bilmedikleri küfürleri eden bir sürü çocuk var. Bunları nereden öğrendikleri de belli bir şey. Bu arada filmin İMDb puanı yanlış hatırlamıyorsam 2.4. Yani yüksek de değil.
İyice özet geçecek olursak genç nüfusa yararı olmayan bir kişi.

Bizim geçirdiğimiz küçüklükten mahrum kalıyorlar zaten ona değinmiyorum bile.

Küfür ederek mi?
Sizden böyle bir cevap beklemezdim. Daha geçen gün Mirliva'ya sistem topladığınızı hatırlıyorum. O adam etmiyor muydu? Umarım bu Enes Batur hakkındaki düşünceniz değil, İzleyicilerine kötü örnek olduğunu düşündüğünüz bir cevaptır. Enes Batur'u 3-4 yıldır tanıyorum(Kanalından haberdar olarak) başlarda küfürden videoları geçilmiyordu. O zamanlar kitlesi daha büyüktü. Zamanla kitlesinin yaşı düştü artık neredeyse hiç küfür etmiyor ve ettiği zamanlarda da sansürlüyor. Siz sanırım Enes Batur'un Happy wheels dönemlerinde kalmışsınız. Çocuklara kötü örnek olmamak için artık gerçekten çabalıyor. Belki de şu son dönemlerde medyanın da sıklıkla saçma bir şekilde kendini eleştirmesinden dolayıdır.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı