Vücut geliştirme

Aynen öyle. Bakalım hayırlısı. Arkadaşlarla anlaşamazsak eve dizeceğim. Çünkü aşırı derece'de istiyorum yani aşırı seviyorum bu sporu :D

@Semih Demir kardeşim şimdi ben geçen haziran'da 5x2 kg dambıllarla çalıştım. 30-35 uygun bir kg dambıl bulsam ve bunu uygun ağırlıklara bölüp çalışsam olur demi? Yani tekrar 5'den başlamaya gerek yok değil mi? Çünkü göğüsler için daha fazla ağırlık gerekiyor değil mi? 5 kg hiç ağırlık olmuyor göğüse'de onun için dedim.

Aynen öyle. Bakalım hayırlısı. Arkadaşlarla anlaşamazsak eve dizeceğim. Çünkü aşırı derece'de istiyorum yani aşırı seviyorum bu sporu :D

@Semih Demir kardeşim şimdi ben geçen haziran'da 5x2 kg dambıllarla çalıştım. 30-35 uygun bir kg dambıl bulsam ve bunu uygun ağırlıklara bölüp çalışsam olur demi? Yani tekrar 5'den başlamaya gerek yok değil mi? Çünkü göğüsler için daha fazla ağırlık gerekiyor değil mi? 5 kg hiç ağırlık olmuyor göğüse'de onun için dedim.

Süperset şeklinde yapacaksan (yani 2 hareketi seri şekilde lakin ağırlıkları yavaş kaldırarak daha çok çalışılan bölgeye pump vermek..) olursa 5 kg yeterli.
Ama gel gelelim henüz bunu yapman için o seviye de değilsin, bu yüzden 5 KG'yi ben çalışılabilir bir ağırlık olarak görmüyorum, hatta bir ağırlık olarak dahi görmüyorum bana sorarsan. :)
Ağırlık konusunda arttırabildiğin kadar arttır, ne kadar kiloyu arttırırsan çalıştığın bölgede daha fazla pump olur ve hafif kiloya nazaran etkili gelişim sağlanabilir. Tabii bunları yaparken beslenme şart, eğer ki düzgün bir beslenmeniz yoksa sadece ağırlık çalışmış olursunuz bir faydası olmaz. Aslında işin tamamı beslenmede bitiyor, %20-30'luk kısmı antreman.
Saygılarımla.

Sakın bırakma kardeş ben küçük yaşımla başladım bu işe daha yeni oluyor ama etraftan sana çok sözler gelecek hiçbirine kulak asma ustalar hariç. Çünkü onlar bunu yapmaya üşenip kendini avutanlar.

Ben de 5 kg ile başladım 3 ay sonra 10 kg dambıl ile göğüs çalışıyorum. Meyvesini de verdi sayılır.

Ama hareketleri doğru yapmaya özen göster yoksa omurga sıkıntıları çıkabilir ileride.

Yağ oranını ise %15 altında tutarsan kaslar belirgin görünür.

Vücudumuz aynı sayılır ama benim göğüslerim daha sıkı, kollar daha belirgin ve omuzlarım biraz daha yapılı. Ben 3 aydır spor yapıyorum (Fitness), ilk 2 ay süperset yapıyordum arkadaşların dediği gibi (3 hareketi 1 sette yapıyordum), son 1 aydır Bodybuilding programında çalışıyorum, şuana kadar Protein tozu vs. kullanmadım. Kendine güven ve ağırlık arttırmaya çalış, kendini dene. Sakın ilk baştaki hevesin yarıda kalmasın, spor yapacaksan adam akıllı yap ki faydasını gör. Kolay gelsin :)

@Semih Demir standart salonda vücut geliştirmeye başlayan bir insan için standart yağ oranı % kaçtır ?

Bunu buradan söylemem imkansız, tabii ki bir oran verebilirim ama analiz yapıldığı vakit çıkan sonuçla bir olmaz. Çoğu salonda defineli vücut bulunmadığı için çoğu salonun genel yağ oranı %15-20 arasında.

16 yaşında başlanırsa bu iş olur mu peki ? Yoksa genel itibariyle duyduğumuz "18 yaş" kuralına uymalı mıyız ? 18 yaşına kadar spor yapmamaktan bahsediyorum. Boy uzamasını engeller falan diyorlar ya hani...

Hareketin yanlış yapılması sakatlığa kadar seni götürür diğer cevapları benim vermem saçma olur , kendi vücudunu benden daha iyi tanırsın sonuçta.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı