gaf2134
Decapat
- Katılım
- 20 Ağustos 2019
- Mesajlar
- 503
Senin dediğin gibi olsaydı bugünkü bilim olması mümkün değildi. Sırf düşünceni savunmak için bazı şeyleri görmezden gelebiliyorsunuz. Bilim belli sayıda deney yapar. Sonra formülü yazıp bunu teknoloji üretmeye çalışır. Senin dediğin gibi olsaydı teknoloji üretilebilmesi ne kadar imkansız olduğu bir araştır.Sularin formulu nedir?
Sen duzensizlik nedir bilmeden sacmaliyorsun.
Bir bozuk para atisina etkiyen milyonlarca fiziksel olayin her birinin formulunu ve yasasini bilmene ragmen bir sonraki atisin ne gelecegini bilemezsin.
Kapali bir sistemde milyonlarca farkli durum olusabilir ve hepsinin farkli enerji seviyesi olacaktir, sen bir sonraki durumu bilemezsin.
Kafandan uydurmussun duzensizlik = Kuralsizlik gibi bir sey millete ahkam kesiyorsun. Ac entropi nedir, steady state nedir, termodinamigin 2. yasasi nedir oku.
Komik mi? Sırf bir şey yazmak için yazıyorsunuz. Cevabınız varsa yazın. Yoksa yazmayabilirsiniz.Dostum, bu konu hakkında ne düşünüyorsun? Öküz sallanınca deprem oluyor falan. Süslü kelimelere dalmayalım.
Eki Görüntüle 1095355
Daha evrenin başlangıcına bir şey demedim. Bugün şimdi olan her olay için diyorum. Evrenin işleyişinde rastgele,kaos ve tesadüf olduğu zaman tek bir atomun hala kendi için kuralları uyulması ne kadar mümkündür? Bilim neden ve nasıl tam olarak açıklayamıyor. Sadece süreçleri açıklayabiliyor. Ve bunu düzenlilik sayesinde yapabiliyor. Beğenmeseniz de gerçek böyledir.@bitwise Neredeyse hiçbir konuya girmediğim halde bahsettiğim tünelleme düzensizliği, dolanıklık, burada nispeten daha durağan bir alandaki değişmez sandığı kuralların başka yerlerde anomaliye uğrayabileceği gibi konularda dediğimi anlamadı. Var oluş ve yok oluştaki rastgelelik konusunda bir şeyler dedim onları reddetti. Şimdi sen bu akşamki düşük düzeyli anlatımdan sonra termodinamik konusuna girersen durum vahim olur onun açısından. El atmışken arkadaşın değişmez sandığı atomlardaki transmutasyon konusuna da bir girersin belki.Kolay gelsin şimdiden.
Bu arada kendisinin lafları değil söyledikleri, direkt cemaat savları. Cemaat abilerinin söylediklerini burada tekrarlıyor, 10 kilometre öteden tanırım bu söylemleri. İkna etmen imkansız, araştırmasını sağlamak daha da imkansız haberin olsun.
İşin daha derinine girsek yörünge mekaniklerini reddedip Güneş'in Dünya için yaratıldığını ve etrafımızda döndüğünü söyleyecek. Depremlerin yine ilahi bir güç tarafından yapıldığını söyleyecek. Zorlasan çok şey çıkar daha. O kadar detaya inene kadar daha çok şey var öncesinde.
Bu arada suyun formülü lafını hiç umursamadım da, düzen olmasaydı formüller yaratamazdık lafından anladığım kadarıyla her zaman hata payları olan ve dönemsel olarak yeni bulgulardan sonra değiştirdiğimiz ilke/olgulardan bahsediyor sanırım.
Son düzenleme: