Evrenin Dışında Ne Var? Evrenin Dışına Çıkabilir miyiz?

İzlediğim TV programları dahilince şunu söylemek isterim ki bilim adamları 2'ye 3'e hatta 10'a bölünmüş görünüyor.

Şöyle ki kimisi diğer gezegenlere koloni kurma peşin de, bir diğeri ise Dyson Küresi'ni hayal ediyor.

Tabii ki bundan yüz yıllar önce uzaya çıkmak, Ay'a ayak basmak sadece bir hayal den ibaretti.

Yüz yılların, bin yılların insanlığa ne getireceği bilinmez belki 1 yıl içerisinde üzerin de yaşadığımız.

Dünya kıyamet senaryolarından birine kurban gider :)

Not: Dyson Küresi bana gerçekten çok çılgın bir fikir olarak görünüyor, güneşi enerji emen paneller ile sarmalamak ? Hadi bakalım :)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Aklıma hemen şu geldi, Dünya tepsi gibidir biraz gidince boşluğa düşersin muhabbeti. Dünya yuvarlak ama evren tepsi gibidir bence, dışarı çıkmaya çalışırsan düşersin. Ama nereye? brain.dll not founded.
 
Merhaba öncelikle şunu belirtmek isterim ki ışık hızını geçmek gibi bir durum olamaz. İki kere iki dört. Nereden biliyorsun ki gördün mü diyen arkadaş, evet sen! Einstein'ın ünlü eşitliğinin de dediği gibi E=m×c^2, yani limit kullanarak hesap yapalım. Işık hızında gitmen için sonsuz enerjiye ihtiyaç duyarsın aynı zamanda ışık hızında hareket ettiğin için de zaman 0 olacaktır(görece olarak). Kimse vizyonsuzluk demesin, böyle bir şey ne şimdi ne de 10000 yıl sonra mümkün. Tüm yanıtları okudum, bilim o kadar da bilinmezi olan bir olgu değil.
Sorunuz var ise çekinmeyin sorun. Teşekkürler
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı