- Yirmili yaş dişleri çıkarken ve düşerken birçok sağlıksal probleme yol açıyor.
- Erkeklerin meme uçları tamamen gereksiz ve hiçbir işe yaramazlar. Bunun sebebi doğumda vücut cinsiyetinin belli olmaması yani "xy" yerine "xx" kromozomu olduğu için vücut kendini böyle şekillendirir. İlk 6 haftamız böyle geçer.
- Kulak kaslarımız var ancak hareket ettiremiyoruz, ettirsek bile işimize yaramıyor. Neden varlar? Körelmişler.
- Kıl kaslarımız da var. Hayvanların genellikle yaptığı "kendini büyük göstermek için kılları kabaratma" hareketi insanlarda da mevcut ancak hiçbir işe yaramıyor. Gereksiz.
Daha sayabilirim?
Yani buradan anlamamız gereken şudur: Eskiden türümüzün çenesi çok daha genişti ve daha fazla
diş barındırıyordu. İşte 20
yaş dişleri dediğimiz üçüncü azı dişlerimiz de bu zamanlarda otların daha güçlü bir şekilde, daha hızlı ve daha etkili parçalanmasını ve öğütülmesini sağlamaktaydı.
(Bu adaptasyon ile işlevsiz hale geldiğini açıklar, yaratılış böyle değildir nasıl dersiniz işlevsiz diye?)
Nitekim; kıllarımız hala vücut ısımızın düzenlenmesi sürecinde önemli bir rol oynamaktadır. Dışarısı soğuduğunda,
kıl köklerinde bulunan küçük
kaslar kılların dikleşmesine yol açar ve böylelikle de vücudun yakınında bulunan ısı daha kolay içeri alınmış olur.
(Vücut ısısını korumak için olduğu yazıda rahatlıkla açıklanmıştır.)
Ses kanalının üzerinde bulunan ufak bir
kas olan tensor tympani, dış kaynaklardan gelen ses şiddeti ve frekansına göre kasılıp gevşeyerek, çekiç kemiğinin
kulak zarı gerginliğini ayarlamasına yardımcı olur. Böylece daha yüksek frekanslı sesleri duymak veya iç seslerimizi baskılamak mümkün olabilmektedir.
(Kulak kaslarını hareket ettirememen onun işlevsiz olduğu anlamına gelmez.)