Evrim size göre gerçek midir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
- Yirmili yaş dişleri çıkarken ve düşerken birçok sağlıksal probleme yol açıyor.
- Erkeklerin meme uçları tamamen gereksiz ve hiçbir işe yaramazlar. Bunun sebebi doğumda vücut cinsiyetinin belli olmaması yani "xy" yerine "xx" kromozomu olduğu için vücut kendini böyle şekillendirir. İlk 6 haftamız böyle geçer.
- Kulak kaslarımız var ancak hareket ettiremiyoruz, ettirsek bile işimize yaramıyor. Neden varlar? Körelmişler.
- Kıl kaslarımız da var. Hayvanların genellikle yaptığı "kendini büyük göstermek için kılları kabaratma" hareketi insanlarda da mevcut ancak hiçbir işe yaramıyor. Gereksiz.

Daha sayabilirim?

Yani buradan anlamamız gereken şudur: Eskiden türümüzün çenesi çok daha genişti ve daha fazla diş barındırıyordu. İşte 20 yaş dişleri dediğimiz üçüncü azı dişlerimiz de bu zamanlarda otların daha güçlü bir şekilde, daha hızlı ve daha etkili parçalanmasını ve öğütülmesini sağlamaktaydı.

(Bu adaptasyon ile işlevsiz hale geldiğini açıklar, yaratılış böyle değildir nasıl dersiniz işlevsiz diye?)

Nitekim; kıllarımız hala vücut ısımızın düzenlenmesi sürecinde önemli bir rol oynamaktadır. Dışarısı soğuduğunda, kıl köklerinde bulunan küçük kaslar kılların dikleşmesine yol açar ve böylelikle de vücudun yakınında bulunan ısı daha kolay içeri alınmış olur.

(Vücut ısısını korumak için olduğu yazıda rahatlıkla açıklanmıştır.)

Ses kanalının üzerinde bulunan ufak bir kas olan tensor tympani, dış kaynaklardan gelen ses şiddeti ve frekansına göre kasılıp gevşeyerek, çekiç kemiğinin kulak zarı gerginliğini ayarlamasına yardımcı olur. Böylece daha yüksek frekanslı sesleri duymak veya iç seslerimizi baskılamak mümkün olabilmektedir.

(Kulak kaslarını hareket ettirememen onun işlevsiz olduğu anlamına gelmez.)

Şu videoyu atıp buradan çekiliyorum ve merakı olan varsa lütfen izlesin ve evet evrime inanıyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ehl-i Sünnet'e göre evrim teorisine inanmak şirktir.

Daha kavramlarla alakalı sıkıntınız mevcut. Şirk dediğiniz, hüküm ile alakalıdır. Hükme etki etmeyen bir husus hakkındaki tahayyülden dolayı insanları "müşrik" olarak nitelemek, şirktir de sarık ve cübbe daha ağır basıyor.

Bu arada "gerçek" ne vakittir göreceli?

Müslüman'ım diyerek konuşan herkesi bir görmemek lazım kendi içinde çok bölünme ve fikir ayrılığı var. Eski Şiiler, Selefiler vs bir sürü görüşün yanına şimdi Mealciler eklendi. Mealciler kendileri Meal okuyorak yorum yapanlar kendi kendine mana verenler gibi düşünebilirsiniz. Onların içinde evrime sıcak bakanlar olabiliyor.

Nitekim; kıllarımız hala vücut ısımızın düzenlenmesi sürecinde önemli bir rol oynamaktadır. Dışarısı soğuduğunda, kıl köklerinde bulunan küçük kaslar kılların dikleşmesine yol açar ve böylelikle de vücudun yakınında bulunan ısı daha kolay içeri alınmış olur.
Bundan bahsetmedim ben, mesela olası bir kavga anında veya sataşma anında kıllarımız dikleşir. Bu da karşı bireye büyük görünme cabasıdır. Aynı şekil korkunca da dikleşir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı