F1 2019 Sezonu Değerlendirmesi

Vettel'in o araçtan inişi üzücüydü. Sonra mekanikerlerle kucaklaşması takdirimi kazandı.

Vettel genel olarak böyle pozitif davranıyor zaten bu tür durumlarda. Ama adam mekanik sorun yaşamasa hata yapıyor, hata yapmasa mekanik sorun yaşıyor.

Hamilton'a ceza gelecek mi merakla bekliyorum. Bir kayrılma daha büyük tepki çekecektir.

Genel olarak bu sezonun şimdiye kadarki en heyecanlı yarışı olacak gibi duruyor.

Gasly hayal kırıklığı bence çoktan Redbull'dan gönderilmesi gerekiyor, geçen sene Leclerc ile beraber harikalar yaratan Gasly'den eser yok artik.

Keşke Leclerc yarın kazansa ama bu lastiklerle ihtimal vermiyorum ben. Eğer ki HAM grid cezasi alirsa Verstappen yarış galibiyeti için favori haline gelebilir.

Bottas sezona hızlı başladı acaba dedim bu sene kendini geliştirdi mi diye düşünmeye başladım. Sonradan tekrar eski istikrarsiz, klasik hızlı araçla daha yavaş araçlara karşı geride kalmaya tekrardan başladı.

Bu sene Mercedes'in şampiyon olacağı artik kesin gibi, en azindan Bottas olsun isterdim her ne kadar Bottas'i sevmiyor olsam da Hamilton'un bu boş beleş şampiyonluklarindan bıktık.

Bottas ve Gasly ön tarafta araçlarinin hakkini veremeyen pilotlar, Bottas ara ara sürprizler yapiyor, Gasly şimdiye kadar tam felaket zaten. Bottas geçen sene rezildi, ilk sene idare ederdi, bu sene Bottas hızlı başladı sonradan yine bozdu bu şekilde şampiyon olamaz.

Verstappen'i sevmiyorum ama yiğidi öldür hakkını yeme bugün Redbull ve Honda, Ferrari ve Mercedes ayarinda bir araç üretseydi Verstappen şampiyonanın favorilerinin başında gelirdi.
Ama adam mekanik sorun yaşamasa hata yapıyor, hata yapmasa mekanik sorun yaşıyor.
Şu sözleri bırakın artik tamam geçen sene çok hata yapti. Bu sene Bahreyn dışında adamin hatasi yok. Bu seneki araç geçen seneki SF71H kadarda rekabetçi değil. Ferrari'nin bu seneki sorunların başında pit ekibi, lastikleri çalıştıramama ve aracin yeterli donwforcesu üretememesi dolayısıyla virajlarda net şekilde geri kalmasi geliyor. Bu sene suçu pilotlara atmanın bir anlami yok.

Gasly hayal kırıklığı bence çoktan Redbull'dan gönderilmesi gerekiyor, geçen sene Leclerc ile beraber harikalar yaratan Gasly'den eser yok artik.

Keşke Leclerc yarın kazansa ama bu lastiklerle ihtimal vermiyorum ben. Eğer ki HAM grid cezasi alirsa Verstappen yarış galibiyeti için favori haline gelebilir.

Bottas sezona hızlı başladı acaba dedim bu sene kendini geliştirdi mi diye düşünmeye başladım. Sonradan tekrar eski istikrarsiz, klasik hızlı araçla daha yavaş araçlara karşı geride kalmaya tekrardan başladı.

Bu sene Mercedes'in şampiyon olacağı artik kesin gibi, en azindan Bottas olsun isterdim her ne kadar Bottas'i sevmiyor olsam da Hamilton'un bu boş beleş şampiyonluklarindan bıktık.

Bottas ve Gasly ön tarafta araçlarinin hakkini veremeyen pilotlar, Bottas ara ara sürprizler yapiyor, Gasly şimdiye kadar tam felaket zaten. Bottas geçen sene rezildi, ilk sene idare ederdi, bu sene Bottas hızlı başladı sonradan yine bozdu bu şekilde şampiyon olamaz.

Verstappen'i sevmiyorum ama yiğidi öldür hakkını yeme bugün Redbull ve Honda, Ferrari ve Mercedes ayarinda bir araç üretseydi Verstappen şampiyonanın favorilerinin başında gelirdi.

Şu sözleri bırakın artik tamam geçen sene çok hata yapti. Bu sene Bahreyn dışında adamin hatasi yok. Bu seneki araç geçen seneki SF71H kadarda rekabetçi değil. Ferrari'nin bu seneki sorunların başında pit ekibi, lastikleri çalıştıramama ve aracin yeterli donwforcesu üretememesi dolayısıyla virajlarda net şekilde geri kalmasi geliyor. Bu sene suçu pilotlara atmanın bir anlami yok.

Asıl siz Vettel'i savunmayı bırakın artık. Her yarışta en az 1 blokajı var. Blokaj deyip geçmeyin, lastikteki yanık yüzünden erken pit yapmak zorunda kaldı sadece geçen yarışta. Baskı altında hata yapmaya çok müsait yapısı. LeClerc'e üstünlük sağlayamadı sezon başından beri yarış temposu anlamında. "Araç Vettel'e uygun değil" bahanesine sığınmayın. Kimse kişiye özel araç yapmaz. Kaldı ki 2. pilota göre geliştirmezler. Gerekiyorsa sürüş tarzını araca göre değiştirmeli.

Blokajlari büyütmeyin anlami yok. Küçük blokajlarda yarışın seyrini doğrudan etkilemiyor. Bahreyn dışında şimdiye kadar Leclerc'in yarışlarda üstün olduğu bir taraf yok. Fransa GP'de Vettel yarışa gerilerden başladığı için Leclerc orada üstündü. Siralamalarda Vettel yine daha üstün.

Araç Vettel'e uygun değil" bahanesine sığınmayın.
Bunu ne zaman dedim? Yukaridaki mesajda da böyle bir ibare yok.

Ikincisi kimse Vettel'i hafife alamaz, şimdiye kadarda Leclerc, Vettel'den daha fazla hata yapti. Kimse bunu eleştirmiyor ama gerçekçi olmak lazim. Vettel düşmanlığıniz gözünüzü kör etmiş durumda.

Blokajlari büyütmeyin anlami yok. Küçük blokajlarda yarışın seyrini doğrudan etkilemiyor. Bahreyn dışında şimdiye kadar Leclerc'in yarışlarda üstün olduğu bir taraf yok. Fransa GP'de Vettel yarışa gerilerden başladığı için Leclerc orada üstündü. Siralamalarda Vettel yine daha üstün.

Bunu ne zaman dedim? Yukaridaki mesajda da böyle bir ibare yok.

Ikincisi kimse Vettel'i hafife alamaz, şimdiye kadarda Leclerc, Vettel'den daha fazla hata yapti. Kimse bunu eleştirmiyor ama gerçekçi olmak lazim. Vettel düşmanlığıniz gözünüzü kör etmiş durumda.

Vettel'e düşmanlık beslemiyorum. Ama zamanı geçiyor yavaş yavaş. Leclerc'in daha fazla hata yapması kadar doğal bir şey yok. Aradaki tecrübe farkına bakınca "Leclerc, Vettel'den daha fazla hata yapti." cümlesini kurmak bile saçma. Vettel kendini kanıtlamak istiyorsa Hamilton gibi kusursuza yakın sürmeli. Elbette araç kötü, Mercedes'le baş edemiyor. Bu gerçek göz ardı edilemez ama VET & HAM arasında sürüş olarak büyük stabilite farkı var.

Vettel'e düşmanlık beslemiyorum. Ama zamanı geçiyor yavaş yavaş.
Düşmanlık beslemeseydin böyle bir mesaj atmazdin. Ikide bir bunu dile getirmenin başka bir açıklaması olamaz.

Leclerc'in daha fazla hata yapması kadar doğal bir şey yok. Aradaki tecrübe farkına bakınca "Leclerc, Vettel'den daha fazla hata yapti." cümlesini kurmak bile saçma.
Hata, hatadir. Ilk senesi olduğu için kimse Leclerc'e yuklenmiyor ama bu demek değilki hata yaptığında hata yapmiyor diyeceğiz.

Vettel kendini kanıtlamak istiyorsa Hamilton gibi kusursuza yakın sürmeli.
Geçen sene dışında Vettel her zaman kusursuza yakin sürdü. Çıkıp diyorsun baski altinda hata yapiyor diyorsun geçen sene böyle oldu genelleme yapamazsin. Vettel'in en iyi yaptığı şey zaten baski altinda iyi sürmek, bu yorumu yapıyorsan şimdiye kadar Vettel'i izlememişsindir. Vettel'in yaptığı en iyi şey önde başlayınca baskiya rağmen kusursuz sürmesi ve bir daha arkasina bakmamasi. Önünde kimse yokken sürmek ile önünde başkasi varken sürmek arasinda da çok fark var. Önü boş olanın konsanstrasyon kaybı yaşaması önünde bir araç olan kişiye göre de daha fazladir.

Şimdi savunmuş gibi olacağım ama yarışları fazla izlemişsiniz sanırım. Kanada GP'ye gidelim Vettel o araçla o baskıya iyi dayandı araçta yol tutuşu yok zorlarken çıktı çimlere. Fakat her yarış blokaj yapıyor demişsiniz Kanada GP'de Hamilton'un Blokajları görmediniz sanırım. Rekora koştu desek yeridir. Evet geçenlerde Blokaj yüzünden Vettel pite girdi. Fakat basit düşünüyorsunuz. Lastikler bitmiş durumdaydı. Zaten pite girecekti biraz fark açması için biraz daha pistte kalınması söylendi. Fakat bitmiş bir lastikle Blokaj yaşarsanız o lastiğin patlaması çok yakındır. Bitmiş lastiklerle yeni lastikler arasındaki ne kadar yol tutuşu olduğuda ortada. Bitmiş lastikle blokaj yaşamak kaçınılmaz olabiliyor.

Şimdi savunmuş gibi olacağım ama yarışları fazla izlemişsiniz sanırım. Kanada GP'ye gidelim Vettel o araçla o baskıya iyi dayandı araçta yol tutuşu yok zorlarken çıktı çimlere. Fakat her yarış blokaj yapıyor demişsiniz Kanada GP'de Hamilton'un Blokajları görmediniz sanırım. Rekora koştu desek yeridir. Evet geçenlerde Blokaj yüzünden Vettel pite girdi. Fakat basit düşünüyorsunuz. Lastikler bitmiş durumdaydı. Zaten pite girecekti biraz fark açması için biraz daha pistte kalınması söylendi. Fakat bitmiş bir lastikle Blokaj yaşarsanız o lastiğin patlaması çok yakındır. Bitmiş lastiklerle yeni lastikler arasındaki ne kadar yol tutuşu olduğuda ortada. Bitmiş lastikle blokaj yaşamak kaçınılmaz olabiliyor.

Hangi takım bitmiş lastikli pilotuna "Bu bölümü mümkün olduğunca uzatıyoruz" mesajı verip, pilotundan "Aynı fikirdeyim" cevabını alır? Lastikler ölü değildi, evet eskiydi ama ölü değildi. VET yaptığı blokajla öldürdü. Zaman kimi haklı çıkaracak göreceğiz.

Bu arada olması gerektiği gibi HAM 3 sıra grid cezası aldı. Yarınki heyecanı arttıracaktır.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı